În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Conducătorii serviciilor desconcentrate, convocați în ședință

        În a doua jumătate a zilei de vineri, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, i-a convocat într-o ședință (prima în acest an) pe conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu. În debut, după cum e și firesc, dumneaei i-a felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le ca anul care abia a început să fie, pentru dumnealor și membrii colectivelor pe care le conduc, nu mai rău decât 2018, să le aducă bucurii și succese în toate aspectele.

        Apoi președintele raionului le-a comunicat celor prezenți că, urmare a înregistrării dumneaei în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în aceeași zi urma să fie suspendată din funcția de președinte al raionului pentru perioada electorală. La fel, dumneaei a comunicat că, în perioada respectivă, atribuțiile de funcție ale președintelui raionului vor fi îndeplinite de către Vasile Gobjilă, vicepreședinte în probleme juridico-sociale, inclusiv va convoca și va desfășura ședințele operative de la începutul fiecărei săptămâni.

        Președintele Eleonora Graur a ținut să-l prezinte șefilor serviciilor desconcentrate pe Victor Vlas, noul reprezentant al Cancelariei de Stat în teritoriu. I-a dorit succese în activitate, implicare în viața raionului, putere și capacitate de consolidare a serviciilor desconcentrate.

        Apoi i-a întrebat pe cei prezenți dacă au informații de făcut publice pentru colegi, situații care necesită implicarea președintelui raionului în identificarea soluțiilor. Petru Vutcariov, directorul filialei Rezina a SRL „Orhei-Gaz”, a vorbit despre inactivitatea unor primari în privința prezentării pachetului de documente pentru lucrările de gazificare cu susținere din fondul de investiții, planificate pentru 2019 în localitățile pe care le gestionează. Din cauza celor mai puțin  responsabili, ar putea rata proiectul și primarii conștiincioși. Președintele raionului le-a solicitat responsabililor de rang raional să contribuie la urgentarea soluționării problemei în cauză.

        Pe final, Eleonora Graur i-a îndemnat pe conducătorii prezenți să-și continue activitatea conștiincios, cu prioritizarea acțiunilor, mai solicitându-le să prezinte și planurile de activitate pentru 2019: „Când le pregătiți pentru Cancelaria de Stat, prezentați-ne și nouă o copie, ca să cunoaștem activitățile pe care vi le planificați în noul an”.

Aculina POPA

Acasă

În sus