Dragi rezineni!

    De Bobotează, în această zi de sărbătoare sfântă și mare, ne aducem aminte de toți cei dragi, dar și de cei care, fie că sunt aproape, fie că sunt departe, rămân în rugăciunile și în iubirea noastră.     De Bobotează primim puterea să ne iubim, nu numai unul câte unul, ci să-i iubim pe toți oamenii. Asta e creștinismul: religia iubirii.     Fie ca Botezul Domnului să vă aducă tuturor pace și...

Omagiu lui Mihai Eminescu

    Pe data de 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.     În dimineața zilei de marți, printre cei care au ținut să aducă omagii și să depună flori la bustul marelui poet din orașul Rezina, au fost angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, președintele degrevat al raionului, Eleonora Graur, angajați ai primăriei, alături de primarul Simion Tatarov,...

Primul punct de asistență medicală urgentă din acest an, inaugurat în satul Pripiceni-Răzeși

     La începutul anului pe stil vechi, mai exact - la data de 14 ianuarie curent, în satul Pripiceni-Răzeși din raionul Rezina a avut loc un eveniment important - inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU). Serviciul va acorda asistență medicală pentru aproximativ 10000 de locuitori din 8 localități ale raionului (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești)....Conducătorii serviciilor desconcentrate, convocați în ședință

        În a doua jumătate a zilei de vineri, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, i-a convocat într-o ședință (prima în acest an) pe conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu. În debut, după cum e și firesc, dumneaei i-a felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le ca anul care abia a început să fie, pentru dumnealor și membrii colectivelor pe care le conduc, nu mai rău decât 2018, să le aducă bucurii și succese în toate aspectele.

        Apoi președintele raionului le-a comunicat celor prezenți că, urmare a înregistrării dumneaei în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în aceeași zi urma să fie suspendată din funcția de președinte al raionului pentru perioada electorală. La fel, dumneaei a comunicat că, în perioada respectivă, atribuțiile de funcție ale președintelui raionului vor fi îndeplinite de către Vasile Gobjilă, vicepreședinte în probleme juridico-sociale, inclusiv va convoca și va desfășura ședințele operative de la începutul fiecărei săptămâni.

        Președintele Eleonora Graur a ținut să-l prezinte șefilor serviciilor desconcentrate pe Victor Vlas, noul reprezentant al Cancelariei de Stat în teritoriu. I-a dorit succese în activitate, implicare în viața raionului, putere și capacitate de consolidare a serviciilor desconcentrate.

        Apoi i-a întrebat pe cei prezenți dacă au informații de făcut publice pentru colegi, situații care necesită implicarea președintelui raionului în identificarea soluțiilor. Petru Vutcariov, directorul filialei Rezina a SRL „Orhei-Gaz”, a vorbit despre inactivitatea unor primari în privința prezentării pachetului de documente pentru lucrările de gazificare cu susținere din fondul de investiții, planificate pentru 2019 în localitățile pe care le gestionează. Din cauza celor mai puțin  responsabili, ar putea rata proiectul și primarii conștiincioși. Președintele raionului le-a solicitat responsabililor de rang raional să contribuie la urgentarea soluționării problemei în cauză.

        Pe final, Eleonora Graur i-a îndemnat pe conducătorii prezenți să-și continue activitatea conștiincios, cu prioritizarea acțiunilor, mai solicitându-le să prezinte și planurile de activitate pentru 2019: „Când le pregătiți pentru Cancelaria de Stat, prezentați-ne și nouă o copie, ca să cunoaștem activitățile pe care vi le planificați în noul an”.

Aculina POPA

Acasă

În sus