Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 25-29.03.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     25 martie 2019: satele Zahoreni, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30;     26 martie 2019: satele Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:00;     27 martie 2019: satele Pereni, Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30.     28 martie...

Modalități noi de ocupare a forței de muncă

   Subdiviziunea teritorială Ocuparea Forței de Muncă a raionului Rezina (STO) informează că, conform prevederilor Legii noi nr. 105 din 14 iunie 2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, data intrării în vigoare - 10.02.2019,  vine pe piața muncii cu un șir de măsuri noi de ocupare.    Instruirea la locul de muncă în cadrul unității: stabilește modul și condițiile de organizare, desfășurare a...

Turneul de volei "Odobescu Niculai"

    Sportul este vigoare, sănătate, dăruire și poate deveni, până la urmă, un mod de viață. Pentru cuizăuceni, sportul și anume voleiul s-a înrădăcinat datorită regretatului profesor de educație fizică Niculai Odobescu. Prin propriul exemplu le-a demonstrat consătenilor că acest sport este deosebit și licărul din ochii dumnealui i-a adunat și îi adună încă pe cuizăuceni pe terenul de volei. Începutul acestei primăveri a fost cu...Conducătorii serviciilor desconcentrate, convocați în ședință

        În a doua jumătate a zilei de vineri, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, i-a convocat într-o ședință (prima în acest an) pe conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu. În debut, după cum e și firesc, dumneaei i-a felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le ca anul care abia a început să fie, pentru dumnealor și membrii colectivelor pe care le conduc, nu mai rău decât 2018, să le aducă bucurii și succese în toate aspectele.

        Apoi președintele raionului le-a comunicat celor prezenți că, urmare a înregistrării dumneaei în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în aceeași zi urma să fie suspendată din funcția de președinte al raionului pentru perioada electorală. La fel, dumneaei a comunicat că, în perioada respectivă, atribuțiile de funcție ale președintelui raionului vor fi îndeplinite de către Vasile Gobjilă, vicepreședinte în probleme juridico-sociale, inclusiv va convoca și va desfășura ședințele operative de la începutul fiecărei săptămâni.

        Președintele Eleonora Graur a ținut să-l prezinte șefilor serviciilor desconcentrate pe Victor Vlas, noul reprezentant al Cancelariei de Stat în teritoriu. I-a dorit succese în activitate, implicare în viața raionului, putere și capacitate de consolidare a serviciilor desconcentrate.

        Apoi i-a întrebat pe cei prezenți dacă au informații de făcut publice pentru colegi, situații care necesită implicarea președintelui raionului în identificarea soluțiilor. Petru Vutcariov, directorul filialei Rezina a SRL „Orhei-Gaz”, a vorbit despre inactivitatea unor primari în privința prezentării pachetului de documente pentru lucrările de gazificare cu susținere din fondul de investiții, planificate pentru 2019 în localitățile pe care le gestionează. Din cauza celor mai puțin  responsabili, ar putea rata proiectul și primarii conștiincioși. Președintele raionului le-a solicitat responsabililor de rang raional să contribuie la urgentarea soluționării problemei în cauză.

        Pe final, Eleonora Graur i-a îndemnat pe conducătorii prezenți să-și continue activitatea conștiincios, cu prioritizarea acțiunilor, mai solicitându-le să prezinte și planurile de activitate pentru 2019: „Când le pregătiți pentru Cancelaria de Stat, prezentați-ne și nouă o copie, ca să cunoaștem activitățile pe care vi le planificați în noul an”.

Aculina POPA

Acasă

În sus