Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 25-29.03.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     25 martie 2019: satele Zahoreni, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30;     26 martie 2019: satele Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:00;     27 martie 2019: satele Pereni, Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30.     28 martie...

Modalități noi de ocupare a forței de muncă

   Subdiviziunea teritorială Ocuparea Forței de Muncă a raionului Rezina (STO) informează că, conform prevederilor Legii noi nr. 105 din 14 iunie 2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, data intrării în vigoare - 10.02.2019,  vine pe piața muncii cu un șir de măsuri noi de ocupare.    Instruirea la locul de muncă în cadrul unității: stabilește modul și condițiile de organizare, desfășurare a...

Turneul de volei "Odobescu Niculai"

    Sportul este vigoare, sănătate, dăruire și poate deveni, până la urmă, un mod de viață. Pentru cuizăuceni, sportul și anume voleiul s-a înrădăcinat datorită regretatului profesor de educație fizică Niculai Odobescu. Prin propriul exemplu le-a demonstrat consătenilor că acest sport este deosebit și licărul din ochii dumnealui i-a adunat și îi adună încă pe cuizăuceni pe terenul de volei. Începutul acestei primăveri a fost cu...Rezultatele sportivilor rezineni bucură

       Ieri, mai mulți sportivi din teritoriul raionului, inclusiv veterani în domeniul sportului, s-au întrunit pentru a face o totalizare a activităților și succeleor înregistrate în anul 2018, dar și a trasa principalele obiective de activitate în noul an.

       Președintele raionului Rezina, invitată la ședința sportivilor împreună cu Lilia Lazari, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, i-a felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le ca 2019 „să nu fie mai rău ca precedentul, în care, la capitolul Sport, am avut rezultate bune. Să fiți solidari și să continuăm buna noastră colaborare, pe care o avem în acest domeniu”.

       Vorbind despre activitățile sportive, desfășurate în 2018, președintele raionului a menționat că acestea au fost  multe – tocmai 26 la număr, frumoase, cu rezultate pe potriva așteptărilor și eforturilor depuse. Totodată, a ținut să-i asigure pe cei prezenți de continuitatea și extinderea manifestărilor cu caracter sportiv. Dar și de susținere din partea Consiliului raional: „Îmi doresc și vă doresc să avem performanțe – altfel investițiile nu sunt justificate. Analizând rezultatele din 2018, sunt sigură de capacitatea de continuare a celor începute”, a ținut să mai accentueze președintele Eleonora Graur.

       Totodată, dumneaei a apreciat contribuția lui Vasile Gobjilă, președintele Asociației raionale de Fotbal, în pregătirea și desfășurarea cu succes a evenimentelor cu caracter sportiv, menționând că „este insistent și iubește domeniul”.

       Președintele raionului a dorit să le vorbească sportivilor și despre starea de fapt la Complexul raional sportiv, aflat în construcție. În context, dumneaei a menționat că este un proiect mare, costisitor. Când a fost lansat, impozitul din activitatea de întreprinzător de la uzina de ciment venea în bugetul raionului și anume pe aceste surse s-a mizat în construcția Complexului sportiv. Ulterior legislația s-a schimbat și mijloacele financiare respective nu mai rămân în raion, ci sunt vărsate în Bugetul de stat. La nivel de administrație raională s-a negociat cu Ministerul Finanțelor și, astfel, anual, raionului îi sunt repartizați minim 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție, care se desfășoară etapizat.

       În anul trecut a fost câștigat un proiect la ADR Centru pentru finanțarea lucrărilor la terenul propriu-zis al complexului. În anul curent acesta va fi implementat, împreună cu finanțarea de la minister, în baza căreia vor fi finisate lucrările de construcție a clădirii administrative și a tribunelor. Pe final, președintele Eleonora Graur și-a exprimat speranța că la finele anului vom avea executate deja aceste lucrări. Celelalte - pentru viitor, în etapele următoare. „Avem antrenori buni, avem copii buni - trebuie doar să lucrăm, să ne susținem reciproc și rezultatele ne sunt garantate”, a menționat Eleonora Graur, dându-le asigurări celor prezenți că va ține în vizor lucrările de construcție a Complexului sportiv și că acestea vor fi duse la bun sfârșit.

       În continuare, mai mulți antrenori, primari, amatori ai fotbalului, membri ai Asociației raionale de Fotbal, printre care Nicon Gobjilă, Ion Stog, Vladimir Stețco, Petru Druță, au vorbit, apreciind buna și rezultativa conlucrare între președintele raionului, Consiliul raional și sportivii din teritoriu. La fel, au apreciat susținerea deplasării mai multor echipe de sportivi pentru participare la diferite competiții naționale și internaționale, de unde s-au întors cu locuri premiante; susținerea președintelui raionului în constituirea și afirmarea mai multor echipe de fotbal, inclusiv de fete, etc. Părțile s-au asigurat de susținere reciprocă și în viitor, menționând că astfel contribuie la fortificarea prezenței raionului la diferite competiții naționale și internaționale, la înregistrarea rezultatelor frumoase și la motivarea cetățenilor să practice sportul și să adopte modul sănătos de viață.

Aculina POPA

      

        

 

Acasă

În sus