Circa 80 la sută din roadă – compromisă de înghețuri și lipsa de precipitații

         Seceta în Moldova este unul dintre cele mai periculoase fenomene ale naturii, reprezentând trăsătura specifică a climei regionale, condiţionată de distribuţia neuniformă în timp şi spaţiu a precipitaţilor atmosferice pe fondul valorilor ridicate ale temperaturii aerului.          Influența negativă a secetei se răsfrânge, în primul rând, asupra uneia dintre principalele...

Alcoolul la volan și viteza provoacă victime!

       Stimați cetățeni! Din păcate, sunt înregistrate tot mai multe incidente/accidente, care pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor, din varii motive, precum:        - stare de ebrietate la volan;        - stare de oboseală profundă;        - exces de viteză.        Pentru a preveni astfel de cazuri și pentru a ajunge...

În atenția conducătorilor auto!

       Inspectoratul de Poliție Rezina recomandă șoferilor să conducă prudent, să ajusteze viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere, să se asigure temeinic.        Nepregătirea șoferilor provoacă multe accidente rutiere. Conducătorul auto trebuie să reducă viteza, să conștientizeze faptul, că distanța de frânare este mai mare și să se asigure, ...„Caravana de Crăciun” a pornit la drum

     Acum, când suntem în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar clopoțelul vestește apropierea Crăciunului, la inițiativa conducerii Inspectoratului de Poliție Rezina, în parteneriat cu Consiliul raional Rezina, în persoana dnei Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, astăzi, 04 ianuarie 2019,  „Caravana de Crăciun” a pornit la drum în mai multe localități ale raionului pentru a aduce un strop de fericire și bucurie pe chipurile celor mai triști ca noi, de la mic la mare. Doar sărbătorile de iarnă ne aduc întotdeauna minuni, magie, emoții pozitive și amintiri de neuitat. Organizatorii au conștientizat, cu părere de rău, că în zilele de astăzi, nu în fiecare localitate și nu la fiecare copil vine Moș Crăciun și au decis ca, prin intermediul Campaniei „Caravana de Crăciun”, să ajungă și în acele familii din raionul Rezina, în care minunile mai sunt așteptate încă.

     Acțiunea și-a avut începutul în curtea Inspectoratului de Poliție Rezina, în prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintelui pe probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șefului IP Rezina, Igor Botea, efectivului inspectoratului, tinerilor voluntari. Iar preotul Stanislav Atamanenco a avut grijă să binecuvânteze autoturismele, care urmau să pornească la drum, încărcate cu  produse alimentare, produse de igienă, haine, jucării și dulciuri.

     Șeful IP Rezina, Igor Botea, a menționat că, prin „Caravana de Crăciun”, și-a propus ca în prag de sărbători să dăruiască cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor. Pe această cale a ținut să mulțumească conducerii raionului pentru faptul că s-au alăturat campaniei, societății civile și, desigur, colegilor din cadrul IP Rezina, care au fost foarte receptivi și s-au mobilizat activ .

     Președintele Eleonora Graur a accentuat că este o tradiție frumoasă ca an de an să aducă bucuria sărbătorilor de iarnă în sufletele copiilor din raion, dar și de a le reda încredere în magia Crăciunului. Cu această ocazie a felicitat toți locuitorii raionului,  dorindu-le ca minunatele  sărbători de iarnă să aducă tuturor în casă doar bucurie, încredere, putere și credință!

     Apoi, „Caravana de Crăciun” a pornit la drum prin localitățile: Tarasova, Solonceni, Boșernița, Țareuca, Cinișeuți, Gordinești, Trifești, Cogâlniceni, Pripiceni-Răzeși și Pereni. De daruri au beneficiat 40 de copii din 10 familii. Drept răsplată și recunoștină, organizatorii au ascultat  poezii, cântece și colinde, fiind îndemnați să vină și la anul.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus