Dragi rezineni!

    De Bobotează, în această zi de sărbătoare sfântă și mare, ne aducem aminte de toți cei dragi, dar și de cei care, fie că sunt aproape, fie că sunt departe, rămân în rugăciunile și în iubirea noastră.     De Bobotează primim puterea să ne iubim, nu numai unul câte unul, ci să-i iubim pe toți oamenii. Asta e creștinismul: religia iubirii.     Fie ca Botezul Domnului să vă aducă tuturor pace și...

Omagiu lui Mihai Eminescu

    Pe data de 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.     În dimineața zilei de marți, printre cei care au ținut să aducă omagii și să depună flori la bustul marelui poet din orașul Rezina, au fost angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, președintele degrevat al raionului, Eleonora Graur, angajați ai primăriei, alături de primarul Simion Tatarov,...

Primul punct de asistență medicală urgentă din acest an, inaugurat în satul Pripiceni-Răzeși

     La începutul anului pe stil vechi, mai exact - la data de 14 ianuarie curent, în satul Pripiceni-Răzeși din raionul Rezina a avut loc un eveniment important - inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU). Serviciul va acorda asistență medicală pentru aproximativ 10000 de locuitori din 8 localități ale raionului (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești)....„Caravana de Crăciun” a pornit la drum

     Acum, când suntem în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar clopoțelul vestește apropierea Crăciunului, la inițiativa conducerii Inspectoratului de Poliție Rezina, în parteneriat cu Consiliul raional Rezina, în persoana dnei Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, astăzi, 04 ianuarie 2019,  „Caravana de Crăciun” a pornit la drum în mai multe localități ale raionului pentru a aduce un strop de fericire și bucurie pe chipurile celor mai triști ca noi, de la mic la mare. Doar sărbătorile de iarnă ne aduc întotdeauna minuni, magie, emoții pozitive și amintiri de neuitat. Organizatorii au conștientizat, cu părere de rău, că în zilele de astăzi, nu în fiecare localitate și nu la fiecare copil vine Moș Crăciun și au decis ca, prin intermediul Campaniei „Caravana de Crăciun”, să ajungă și în acele familii din raionul Rezina, în care minunile mai sunt așteptate încă.

     Acțiunea și-a avut începutul în curtea Inspectoratului de Poliție Rezina, în prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintelui pe probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șefului IP Rezina, Igor Botea, efectivului inspectoratului, tinerilor voluntari. Iar preotul Stanislav Atamanenco a avut grijă să binecuvânteze autoturismele, care urmau să pornească la drum, încărcate cu  produse alimentare, produse de igienă, haine, jucării și dulciuri.

     Șeful IP Rezina, Igor Botea, a menționat că, prin „Caravana de Crăciun”, și-a propus ca în prag de sărbători să dăruiască cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor. Pe această cale a ținut să mulțumească conducerii raionului pentru faptul că s-au alăturat campaniei, societății civile și, desigur, colegilor din cadrul IP Rezina, care au fost foarte receptivi și s-au mobilizat activ .

     Președintele Eleonora Graur a accentuat că este o tradiție frumoasă ca an de an să aducă bucuria sărbătorilor de iarnă în sufletele copiilor din raion, dar și de a le reda încredere în magia Crăciunului. Cu această ocazie a felicitat toți locuitorii raionului,  dorindu-le ca minunatele  sărbători de iarnă să aducă tuturor în casă doar bucurie, încredere, putere și credință!

     Apoi, „Caravana de Crăciun” a pornit la drum prin localitățile: Tarasova, Solonceni, Boșernița, Țareuca, Cinișeuți, Gordinești, Trifești, Cogâlniceni, Pripiceni-Răzeși și Pereni. De daruri au beneficiat 40 de copii din 10 familii. Drept răsplată și recunoștină, organizatorii au ascultat  poezii, cântece și colinde, fiind îndemnați să vină și la anul.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus