Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 25-29.03.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     25 martie 2019: satele Zahoreni, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30;     26 martie 2019: satele Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:00;     27 martie 2019: satele Pereni, Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30.     28 martie...

Modalități noi de ocupare a forței de muncă

   Subdiviziunea teritorială Ocuparea Forței de Muncă a raionului Rezina (STO) informează că, conform prevederilor Legii noi nr. 105 din 14 iunie 2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, data intrării în vigoare - 10.02.2019,  vine pe piața muncii cu un șir de măsuri noi de ocupare.    Instruirea la locul de muncă în cadrul unității: stabilește modul și condițiile de organizare, desfășurare a...

Turneul de volei "Odobescu Niculai"

    Sportul este vigoare, sănătate, dăruire și poate deveni, până la urmă, un mod de viață. Pentru cuizăuceni, sportul și anume voleiul s-a înrădăcinat datorită regretatului profesor de educație fizică Niculai Odobescu. Prin propriul exemplu le-a demonstrat consătenilor că acest sport este deosebit și licărul din ochii dumnealui i-a adunat și îi adună încă pe cuizăuceni pe terenul de volei. Începutul acestei primăveri a fost cu...



„Caravana de Crăciun” a pornit la drum

     Acum, când suntem în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar clopoțelul vestește apropierea Crăciunului, la inițiativa conducerii Inspectoratului de Poliție Rezina, în parteneriat cu Consiliul raional Rezina, în persoana dnei Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, astăzi, 04 ianuarie 2019,  „Caravana de Crăciun” a pornit la drum în mai multe localități ale raionului pentru a aduce un strop de fericire și bucurie pe chipurile celor mai triști ca noi, de la mic la mare. Doar sărbătorile de iarnă ne aduc întotdeauna minuni, magie, emoții pozitive și amintiri de neuitat. Organizatorii au conștientizat, cu părere de rău, că în zilele de astăzi, nu în fiecare localitate și nu la fiecare copil vine Moș Crăciun și au decis ca, prin intermediul Campaniei „Caravana de Crăciun”, să ajungă și în acele familii din raionul Rezina, în care minunile mai sunt așteptate încă.

     Acțiunea și-a avut începutul în curtea Inspectoratului de Poliție Rezina, în prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintelui pe probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șefului IP Rezina, Igor Botea, efectivului inspectoratului, tinerilor voluntari. Iar preotul Stanislav Atamanenco a avut grijă să binecuvânteze autoturismele, care urmau să pornească la drum, încărcate cu  produse alimentare, produse de igienă, haine, jucării și dulciuri.

     Șeful IP Rezina, Igor Botea, a menționat că, prin „Caravana de Crăciun”, și-a propus ca în prag de sărbători să dăruiască cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor. Pe această cale a ținut să mulțumească conducerii raionului pentru faptul că s-au alăturat campaniei, societății civile și, desigur, colegilor din cadrul IP Rezina, care au fost foarte receptivi și s-au mobilizat activ .

     Președintele Eleonora Graur a accentuat că este o tradiție frumoasă ca an de an să aducă bucuria sărbătorilor de iarnă în sufletele copiilor din raion, dar și de a le reda încredere în magia Crăciunului. Cu această ocazie a felicitat toți locuitorii raionului,  dorindu-le ca minunatele  sărbători de iarnă să aducă tuturor în casă doar bucurie, încredere, putere și credință!

     Apoi, „Caravana de Crăciun” a pornit la drum prin localitățile: Tarasova, Solonceni, Boșernița, Țareuca, Cinișeuți, Gordinești, Trifești, Cogâlniceni, Pripiceni-Răzeși și Pereni. De daruri au beneficiat 40 de copii din 10 familii. Drept răsplată și recunoștină, organizatorii au ascultat  poezii, cântece și colinde, fiind îndemnați să vină și la anul.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus