În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...„Caravana de Crăciun” a pornit la drum

     Acum, când suntem în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar clopoțelul vestește apropierea Crăciunului, la inițiativa conducerii Inspectoratului de Poliție Rezina, în parteneriat cu Consiliul raional Rezina, în persoana dnei Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, astăzi, 04 ianuarie 2019,  „Caravana de Crăciun” a pornit la drum în mai multe localități ale raionului pentru a aduce un strop de fericire și bucurie pe chipurile celor mai triști ca noi, de la mic la mare. Doar sărbătorile de iarnă ne aduc întotdeauna minuni, magie, emoții pozitive și amintiri de neuitat. Organizatorii au conștientizat, cu părere de rău, că în zilele de astăzi, nu în fiecare localitate și nu la fiecare copil vine Moș Crăciun și au decis ca, prin intermediul Campaniei „Caravana de Crăciun”, să ajungă și în acele familii din raionul Rezina, în care minunile mai sunt așteptate încă.

     Acțiunea și-a avut începutul în curtea Inspectoratului de Poliție Rezina, în prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintelui pe probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șefului IP Rezina, Igor Botea, efectivului inspectoratului, tinerilor voluntari. Iar preotul Stanislav Atamanenco a avut grijă să binecuvânteze autoturismele, care urmau să pornească la drum, încărcate cu  produse alimentare, produse de igienă, haine, jucării și dulciuri.

     Șeful IP Rezina, Igor Botea, a menționat că, prin „Caravana de Crăciun”, și-a propus ca în prag de sărbători să dăruiască cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor. Pe această cale a ținut să mulțumească conducerii raionului pentru faptul că s-au alăturat campaniei, societății civile și, desigur, colegilor din cadrul IP Rezina, care au fost foarte receptivi și s-au mobilizat activ .

     Președintele Eleonora Graur a accentuat că este o tradiție frumoasă ca an de an să aducă bucuria sărbătorilor de iarnă în sufletele copiilor din raion, dar și de a le reda încredere în magia Crăciunului. Cu această ocazie a felicitat toți locuitorii raionului,  dorindu-le ca minunatele  sărbători de iarnă să aducă tuturor în casă doar bucurie, încredere, putere și credință!

     Apoi, „Caravana de Crăciun” a pornit la drum prin localitățile: Tarasova, Solonceni, Boșernița, Țareuca, Cinișeuți, Gordinești, Trifești, Cogâlniceni, Pripiceni-Răzeși și Pereni. De daruri au beneficiat 40 de copii din 10 familii. Drept răsplată și recunoștină, organizatorii au ascultat  poezii, cântece și colinde, fiind îndemnați să vină și la anul.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus