Alături de oameni și de doleanțele lor

   Așa după cum obișnuiesc, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, să fie alături de oamenii din zona noastră, luni, 20 mai 2019, s-au deplasat în satul Peciște din raionul Rezina. La primăria din sat, mai mulți locuitori îi așteptau pentru a le adresa acele întrebări, cu care se ciocnesc zi de zi, sau chiar să solicite unele consultații de ordin mai personal.   ...

"Doina Nistrului" - trei decenii de cântec

   Era în primăvară, în anul 1989 - an marcat de deșteptare națională, de dragoste pentru neam și de dorință neostoită de revenire la ale noastre, la cele dragi și sfinte. La Rezina - la Nistru, la mărgioară, câteva inimi îndrăgostite de arta corală, împreună cu maestrul Teodor Țurcanu, dădeau naștere unui colectiv cu nume ales - "Doina Nistrului". Și iată că de atunci, preț de trei decenii,  bătrânul Tiras tot duce și...

A startat sezonul fotbalistic

   Un meci de fotbal mult așteptat a fost disputat la 12 mai pe stadionul din Pripiceni-Răzeși - între echipele "Avangard" (Pripiceni-Răzeși) și "Nistru" (Lalova).    În acea zi, pe la amiază, mă întorceam de la biserică și m-am întâlnit cu fotbaliștii pripiceneni Ion Morărescu și Alexei Botnari, care m-au invitat la meci și m-au rugat să scriu neapărat articol la ziar: "...să mai citim în "Farul Nistrean" și despre...Atmosferă de sărbătoare pentru managerii din domeniul educațional

     La hotarul dintre ani, când clinchetul de clopoțel aduce speranță și încredere într-un viitor mai luminos, managerii școlari din instituțiile preșcolare și preuniversitare din raionul Rezina au fost invitați, într-o atmosferă de suflet, alături de președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, și șeful-adjunct al DÎTS, Angela Vâșcovschi.

    Profitând de organizarea acestei întâlniri de suflet, președintele Eleonora Graur a făcut o trecere în revistă a performanțelor înregistrate pe parcursul anului precedent de studii de cadrele didactice din instituțiile din raion. Pe această cale, i-a felicitat cu frumoasele sărbători care ne bat la ușă, dorindu-le ca toate visele, pe care le făuresc în aceste zile magice, să se împlinească și drumul străbătut pentru realizarea lor să le aducă bucurie în inimi, iar în case - fericire și belșug.

     La rându-i, șeful DÎTS, Lilia Lazari și-a felicitat colegii cu sărbătorile de iarnă dorindu-le sănătate, clipe fericite alături de cei dragi, zile senine, plină de lumină și căldură.

     Ambianța de sărbătoare a fost înfrumusețată de către colindătorii de la Gimnaziul Pripiceni-Răzeși care cu mult suflet și dedicație au adus în dar un buchet de alese colinde din zestrea neamului.

     Nu au rămas în urmă nici urările de sănătate, belșug, lumină și căldură din partea instituțiilor preșcolare, în persoana Lidiei Tacu, directorul grădiniței de copii din satul Peciște.

     Întrunirea constituie o pagină aparte în sufletele celor prezenți în pragul sfintelor sărbători de iarnă. Gazda a fost generoasă și au împărțit daruri dulci și mici suvenire.

Iuliana POPA-CRUDU

    

Acasă

În sus