În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Președintele Eleonora Graur în satul Peciște

    Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, s-a deplasat recent în satul Peciște, având zi de audiență în localitate.

    În deschiderea ședinței, primarul de Peciște, Emanuil Scânteianu, a îndemnat locuitorii să profite de ocazie și să adreseze toate întrebările care îi frământă.

   Preşedintele raionului, Eleonora Graur, a salutat prezența în sală, trecând în revistă principalele reforme care sunt implementate de către Guvern și care vin să ofere un confort oamenilor din localitățile noastre, precum şi realizările la nivel de raion.

    Locuitorii satului Pecişte s-au arătat interesaţi de reforme, au apreciat mult majorările de salarii şi pensii şi au abordat toate problemele care sunt durute și necesită implicarea autorităților publice locale de nivelul II. A fost ridicată problema proiectului cu apă și canalizare, probleme din domeniul sănătății, asigurarea medicală obligatorie, gazificarea, infrastructura, pensiile de urmaş etc.

     Pe final, s-au arătat mulţumiţi pentru faptul că doamna preşedinte niciodată nu este indiferentă față de problemele cetățenilor și se implică ori de câte ori este necesar.

     Cetățenii cu întrebări personale au avut posibilitatea sa le adreseze pentru a găsi soluţionare.

    Apoi, dna preşedinte Eleonora Graur și-a continuat vizita de lucru la atelierul de cusaătorie din localitate și la grădiniţa de copii , unde a avut discuții cu angajaţii.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus