Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și...Seminar zonal privind mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare

     Recent, în Sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, a fost organizat și desfășurat un seminar zonal cu tematica „Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare”.

     La întrunire au participat: vicepreședintele raionului Rezina în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja; șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru (DAAAC), Vera Cernega; oaspeți de la Chișinău, ingineri cadastrali, producători agricoli, deținători de terenuri și alte persoane interesate din raioanele Rezina, Șoldănești, Orhei, Telenești și Florești.

     Întrunirea a avut drept scop familiarizarea tuturor participanților cu politicile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.

     În cadrul ședinței s-a discutat despre folosirea apelor din lacuri/iazuri  la irigarea terenurilor agricole, condițiile și procedura de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și stimularea măsurilor de îmbunătățire funciară.

     Spre final s-a discutat și despre problemele producătorilor agricoli din localități, prezenți la ședință, cu referire la irigarea terenurilor agricole, obținerea autorizației de mediu pentru folosința apei la irigarea terenurilor agricole și consolidarea terenurilor agricole.

Iuliana POPA-CRUDU

     

 

 

Acasă

În sus