Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...

O casă protejată - o viață salvată

    Ținând cont de numărul de incendii din ultima perioadă, precum și în scopul minimalizării riscului de producere a cazurilor de incendii și intoxicații, soldate cu decesul persoanelor, începând cu luna noiembrie a anului curent, pe întreg teritoriul republicii se desfășoară Campania "O casă protejată - o viața salvată", care are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor în sectorul locativ.     În...Seminar zonal privind mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare

     Recent, în Sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, a fost organizat și desfășurat un seminar zonal cu tematica „Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare”.

     La întrunire au participat: vicepreședintele raionului Rezina în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja; șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru (DAAAC), Vera Cernega; oaspeți de la Chișinău, ingineri cadastrali, producători agricoli, deținători de terenuri și alte persoane interesate din raioanele Rezina, Șoldănești, Orhei, Telenești și Florești.

     Întrunirea a avut drept scop familiarizarea tuturor participanților cu politicile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.

     În cadrul ședinței s-a discutat despre folosirea apelor din lacuri/iazuri  la irigarea terenurilor agricole, condițiile și procedura de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și stimularea măsurilor de îmbunătățire funciară.

     Spre final s-a discutat și despre problemele producătorilor agricoli din localități, prezenți la ședință, cu referire la irigarea terenurilor agricole, obținerea autorizației de mediu pentru folosința apei la irigarea terenurilor agricole și consolidarea terenurilor agricole.

Iuliana POPA-CRUDU

     

 

 

Acasă

În sus