Dispoziție nr. 33-C din 19 aprilie 2019, orașul Rezina

„Cu privire la prelungirea concursului pentru ocuparea  funcției publice de secretar al Consiliului raiona Rezina” Vezi aici textul dispoziției

În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....Seminar zonal privind mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare

     Recent, în Sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, a fost organizat și desfășurat un seminar zonal cu tematica „Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare”.

     La întrunire au participat: vicepreședintele raionului Rezina în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja; șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru (DAAAC), Vera Cernega; oaspeți de la Chișinău, ingineri cadastrali, producători agricoli, deținători de terenuri și alte persoane interesate din raioanele Rezina, Șoldănești, Orhei, Telenești și Florești.

     Întrunirea a avut drept scop familiarizarea tuturor participanților cu politicile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.

     În cadrul ședinței s-a discutat despre folosirea apelor din lacuri/iazuri  la irigarea terenurilor agricole, condițiile și procedura de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și stimularea măsurilor de îmbunătățire funciară.

     Spre final s-a discutat și despre problemele producătorilor agricoli din localități, prezenți la ședință, cu referire la irigarea terenurilor agricole, obținerea autorizației de mediu pentru folosința apei la irigarea terenurilor agricole și consolidarea terenurilor agricole.

Iuliana POPA-CRUDU

     

 

 

Acasă

În sus