Atenție! Atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă

     Consiliul raional Rezina, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Incubatorul de Afaceri din Rezina organizează un atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă.      Evenimentul va avea loc la data de 23 august 2019, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri din Rezina.     Sunt așteptați toți...

Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...Seminar zonal privind mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare

     Recent, în Sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, a fost organizat și desfășurat un seminar zonal cu tematica „Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățirii funciare”.

     La întrunire au participat: vicepreședintele raionului Rezina în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja; șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru (DAAAC), Vera Cernega; oaspeți de la Chișinău, ingineri cadastrali, producători agricoli, deținători de terenuri și alte persoane interesate din raioanele Rezina, Șoldănești, Orhei, Telenești și Florești.

     Întrunirea a avut drept scop familiarizarea tuturor participanților cu politicile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.

     În cadrul ședinței s-a discutat despre folosirea apelor din lacuri/iazuri  la irigarea terenurilor agricole, condițiile și procedura de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și stimularea măsurilor de îmbunătățire funciară.

     Spre final s-a discutat și despre problemele producătorilor agricoli din localități, prezenți la ședință, cu referire la irigarea terenurilor agricole, obținerea autorizației de mediu pentru folosința apei la irigarea terenurilor agricole și consolidarea terenurilor agricole.

Iuliana POPA-CRUDU

     

 

 

Acasă

În sus