În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Mecanismul local de referire a copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale în raionul Rezina

     La începutul lunii iulie a fost dat start unui nou proiect “Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP), în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în Republica Moldova.

     În acest sens, conform unuia din obiectivele proiectului s-a propus dezvoltarea și aprobarea mecanismului de colaborare intersectorială în 4 regiuni ale țării - Rezina, Sângerei, Cahul, Comrat.

     Astfel, în urma colaborării cu Consiliul raional Rezina, s-a dat start inițiativei. Un prim pas l-a constituit identificarea factorilor de decizie implicați direct sau tangențial în protecția copilului aflat în dificultate și întâlnirea în cadrul unei instruiri cu privire la inițierea actorilor locali privind Mecanismul local de referire al copiilor în conflict cu legea şi a celor sub vârsta răspunderii penale. În cadrul atelierului s-au analizat aspect ce țin de rolul și importanța fiecărui specialist în cadrul mecanismului, dar și alte dimensiuni care se referă la cazurile cu implicare a copiilor în conflict cu legea.

     Ulterior, membrii grupului local de lucru s-au întâlnit la o masă rotundă pentru a analiza situația din raion pe domeniul delincvenței juvenile și pentru a stabili modul de lucru.

     Ședințele grupului local de lucru se vor desfășura trimestrial în scopul identificării soluțiilor pentru o bună funcționare a mecanismului și pentru asigurare a protecției necesare copiilor aflați în dificultate.

     Această activitate este organizată în cadrul proiectului „Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP), în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Sursă: irp.md

 

 

Acasă

În sus