Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Mecanismul local de referire a copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale în raionul Rezina

     La începutul lunii iulie a fost dat start unui nou proiect “Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP), în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în Republica Moldova.

     În acest sens, conform unuia din obiectivele proiectului s-a propus dezvoltarea și aprobarea mecanismului de colaborare intersectorială în 4 regiuni ale țării - Rezina, Sângerei, Cahul, Comrat.

     Astfel, în urma colaborării cu Consiliul raional Rezina, s-a dat start inițiativei. Un prim pas l-a constituit identificarea factorilor de decizie implicați direct sau tangențial în protecția copilului aflat în dificultate și întâlnirea în cadrul unei instruiri cu privire la inițierea actorilor locali privind Mecanismul local de referire al copiilor în conflict cu legea şi a celor sub vârsta răspunderii penale. În cadrul atelierului s-au analizat aspect ce țin de rolul și importanța fiecărui specialist în cadrul mecanismului, dar și alte dimensiuni care se referă la cazurile cu implicare a copiilor în conflict cu legea.

     Ulterior, membrii grupului local de lucru s-au întâlnit la o masă rotundă pentru a analiza situația din raion pe domeniul delincvenței juvenile și pentru a stabili modul de lucru.

     Ședințele grupului local de lucru se vor desfășura trimestrial în scopul identificării soluțiilor pentru o bună funcționare a mecanismului și pentru asigurare a protecției necesare copiilor aflați în dificultate.

     Această activitate este organizată în cadrul proiectului „Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP), în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Sursă: irp.md

 

 

Acasă

În sus