Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și...Rezineanul Adrian Crijanovschi, pe locul II

   Recent, la Chișinău s-a desfășurat Campionatul național la Judo-seniori. Evenimentul a avut loc în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport. Competiția a reunit peste 150 de judocani din mai multe raioane ale țării.

   Rezineanul Adrian Crijanovschi a evoluat în categoria de seniori de 66 de kg și s-a clasat pe locul II - o mândrie pentru raion.

   Potrivit sportivului, baza carierei sale pornește din incinta Școlii de sport din localitatea de baștină, Rezina, iar apoi, prin muncă și efort a început să culeagă roade. Este fericit de acest rezultat, mai ales că sportul, în opinia lui, înseamnă viață.

   Președintele Federației Naționale de judo, Andrei Golban, a menționat că se bucură foarte mult, deoarece este un campionat destul de puternic. La fel, a spus că au depistat sportivi, cu care vor încerca să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

   La turneu a fost prezent și președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.

   Felicitări tuturor participanților, iar sportivului rezinean, Adrian Crijanovschi, îi dorim cât mai multe succese în realizarea tuturor dorințelor, iar noi promitem să-i ținem pumnii și în continuare.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus