Tineri rezineni, voluntari în campaniile Inspectoratului General al Poliției

   Recent, în incinta Sălii de Conferințe a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov" din Rezina a fost organizată o întrunire de informare și de exprimare a impresiilor acumulate de protagoniștii celei de-a V-ea ediții a Campaniei "Din culisele Poliției", care anterior au participat la sediul Inspectoratului General de Poliției și s-au familiarizat cu tot ceea ce înseamnă poliție în Republica Moldova.    În cadrul evenimentului...

Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...Proiectul „Cu grijă pentru sănătate” la Rezina

     Proiectul „Cu grijă pentru sănătate” a ajuns și în localitățile Pripiceni-Răzeși și Cinișeuți din raionul Rezina, unde peste 300 de persoane din ambele localități au fost consultate de mai mulți medici calificați, atât din capitală, cât și din raion.   

    Astfel, oamenii au beneficiat de consultații absolut gratuite la neurolog, cardiolog, endocrinolog, oftamolog și terapeut.

     Localnicii, atât din localitățile sus-numite, cât și din cele vecine, s-au arătat foarte mulțumiți de proiect și au ținut să beneficieze neapărat de o investigație, iar apoi să urmeze și tratamentul prescris de către aceștia.

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că Centrul de Sănătate din Rezina duce lipsă de mai mulți medici calificați, iar proiectul în cauză constituie un avantaj pentru oameni, mai ales că o bună parte din populația raionului face parte din vârsta a treia.

     Potrivit, președintelui organizației „Tezaurul Națiunii”, Nina Țurcan, proiectul este la final, iar localitățile unde a ajuns au fost selectate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este încrezută că proiectul va avea continuitate.

     Campania „Cu grijă pentru sănătate”, până la moment, a ajuns în 24 de localități din țară și a fost inițiată de Partidul Democrat din Moldova în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus