Alături de oameni și de doleanțele lor

   Așa după cum obișnuiesc, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, să fie alături de oamenii din zona noastră, luni, 20 mai 2019, s-au deplasat în satul Peciște din raionul Rezina. La primăria din sat, mai mulți locuitori îi așteptau pentru a le adresa acele întrebări, cu care se ciocnesc zi de zi, sau chiar să solicite unele consultații de ordin mai personal.   ...

"Doina Nistrului" - trei decenii de cântec

   Era în primăvară, în anul 1989 - an marcat de deșteptare națională, de dragoste pentru neam și de dorință neostoită de revenire la ale noastre, la cele dragi și sfinte. La Rezina - la Nistru, la mărgioară, câteva inimi îndrăgostite de arta corală, împreună cu maestrul Teodor Țurcanu, dădeau naștere unui colectiv cu nume ales - "Doina Nistrului". Și iată că de atunci, preț de trei decenii,  bătrânul Tiras tot duce și...

A startat sezonul fotbalistic

   Un meci de fotbal mult așteptat a fost disputat la 12 mai pe stadionul din Pripiceni-Răzeși - între echipele "Avangard" (Pripiceni-Răzeși) și "Nistru" (Lalova).    În acea zi, pe la amiază, mă întorceam de la biserică și m-am întâlnit cu fotbaliștii pripiceneni Ion Morărescu și Alexei Botnari, care m-au invitat la meci și m-au rugat să scriu neapărat articol la ziar: "...să mai citim în "Farul Nistrean" și despre...Proiectul „Cu grijă pentru sănătate” la Rezina

     Proiectul „Cu grijă pentru sănătate” a ajuns și în localitățile Pripiceni-Răzeși și Cinișeuți din raionul Rezina, unde peste 300 de persoane din ambele localități au fost consultate de mai mulți medici calificați, atât din capitală, cât și din raion.   

    Astfel, oamenii au beneficiat de consultații absolut gratuite la neurolog, cardiolog, endocrinolog, oftamolog și terapeut.

     Localnicii, atât din localitățile sus-numite, cât și din cele vecine, s-au arătat foarte mulțumiți de proiect și au ținut să beneficieze neapărat de o investigație, iar apoi să urmeze și tratamentul prescris de către aceștia.

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că Centrul de Sănătate din Rezina duce lipsă de mai mulți medici calificați, iar proiectul în cauză constituie un avantaj pentru oameni, mai ales că o bună parte din populația raionului face parte din vârsta a treia.

     Potrivit, președintelui organizației „Tezaurul Națiunii”, Nina Țurcan, proiectul este la final, iar localitățile unde a ajuns au fost selectate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este încrezută că proiectul va avea continuitate.

     Campania „Cu grijă pentru sănătate”, până la moment, a ajuns în 24 de localități din țară și a fost inițiată de Partidul Democrat din Moldova în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus