Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și...Proiectul „Cu grijă pentru sănătate” la Rezina

     Proiectul „Cu grijă pentru sănătate” a ajuns și în localitățile Pripiceni-Răzeși și Cinișeuți din raionul Rezina, unde peste 300 de persoane din ambele localități au fost consultate de mai mulți medici calificați, atât din capitală, cât și din raion.   

    Astfel, oamenii au beneficiat de consultații absolut gratuite la neurolog, cardiolog, endocrinolog, oftamolog și terapeut.

     Localnicii, atât din localitățile sus-numite, cât și din cele vecine, s-au arătat foarte mulțumiți de proiect și au ținut să beneficieze neapărat de o investigație, iar apoi să urmeze și tratamentul prescris de către aceștia.

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că Centrul de Sănătate din Rezina duce lipsă de mai mulți medici calificați, iar proiectul în cauză constituie un avantaj pentru oameni, mai ales că o bună parte din populația raionului face parte din vârsta a treia.

     Potrivit, președintelui organizației „Tezaurul Națiunii”, Nina Țurcan, proiectul este la final, iar localitățile unde a ajuns au fost selectate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este încrezută că proiectul va avea continuitate.

     Campania „Cu grijă pentru sănătate”, până la moment, a ajuns în 24 de localități din țară și a fost inițiată de Partidul Democrat din Moldova în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus