Dragi rezineni!

    De Bobotează, în această zi de sărbătoare sfântă și mare, ne aducem aminte de toți cei dragi, dar și de cei care, fie că sunt aproape, fie că sunt departe, rămân în rugăciunile și în iubirea noastră.     De Bobotează primim puterea să ne iubim, nu numai unul câte unul, ci să-i iubim pe toți oamenii. Asta e creștinismul: religia iubirii.     Fie ca Botezul Domnului să vă aducă tuturor pace și...

Omagiu lui Mihai Eminescu

    Pe data de 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.     În dimineața zilei de marți, printre cei care au ținut să aducă omagii și să depună flori la bustul marelui poet din orașul Rezina, au fost angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, președintele degrevat al raionului, Eleonora Graur, angajați ai primăriei, alături de primarul Simion Tatarov,...

Primul punct de asistență medicală urgentă din acest an, inaugurat în satul Pripiceni-Răzeși

     La începutul anului pe stil vechi, mai exact - la data de 14 ianuarie curent, în satul Pripiceni-Răzeși din raionul Rezina a avut loc un eveniment important - inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU). Serviciul va acorda asistență medicală pentru aproximativ 10000 de locuitori din 8 localități ale raionului (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești)...."Dacia", Mateuți, a câștigat Cupa președintelui raionului la fotbal

   În perioada septembrie-octombrie curent, în raionul Rezina s-a desfășurat Cupa președintelui raionului la fotbal, competiție aflată la cea de-a VII-ea ediție. Pentru Cupă, pe terenul de fotbal, au luptat 14 echipe, oferind microbiștilor și fanilor adevărate spectacole fotbalistice, pline de culoare și intensitate.

   Pe 28 octombrie, terenul de fotbal din Țareuca a găzduit finala Cupei președintelui raionului Rezina la fotbal. Potrivit rezultatelor înregistrate pe parcurs, în finala mică, pentru locul III, s-au duelat echipele "Dinamo", Cuizăuca, și "Avangard", Pripiceni-Răzeși, înregistrându-se rezultatul de 3:1 în favoarea cuizăucenilor.

   Finala mare a postat față-n față echipele "Dacia", Mateuți, și "Steaua", Rezina, finalizându-se cu același scor de 3:1. De data aceasta, în favoarea echipei din Mateuți, care a și devenit deținătoarea Cupei președintelui raionului Rezina la fotbal, ediția 2018 (a VII-ea).  

   A urmat menționarea celor mai buni și înmânarea premiilor, medaliilor. După cum am menționat deja, pe locul I s-a clasat echipa "Dacia" din Mateuți, membrii căreia au primit Cupa președintelui raionului, un premiu de 2500 de lei și medalii de aur.

   Le-au urmat cei din echipa  "Steaua", Rezina, cu un premiu de 2000 de lei și medalii de argint.              

   1500 de lei și medalii de bronz au primit deținătorii locului III - membrii echipei "Dinamo", Cuizăuca.

   Pripicenenii din "Avangard" au fost premiați cu 1000 de lei.

   Potrivit președintelui Asociației raionale de Fotbal, Vasile Gobjilă, cei mai buni fotbaliști ai Competiției "Cupa președintelui raionului la fotbal" din acest an s-au dovedit a fi: Denis Perciun ("Avangard"), Alexandru Ciavdari ("Dinamo"), Grigore Cucu ("Dacia") și Andrei Vescu ("Steaua").

        Prezentă la finala Cupei, președintele raionului, Eleonora Graur, a felicitat învingătorii, dar și toți participanții, apreciind eforturile tinerilor care au dedicat timp, eforturi și străduință pentru obținerea rezultatelor frumoase, asigurându-i de susținere pe viitor.

Aculina POPA

 

Acasă

În sus