Elevii de la Liceul teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina și-au ales Consiliul local al elevilor

      Consiliul școlar al elevilor este un organ reprezentativ al elevilor din cadrul IP Liceul teoretic „Alexandru cel Bun”, menit să reprezinte interesele acestora în politica școlară a instituției de învățământ. Consiliul elevilor pe parcursul ultimilor ani își desfășoară activitatea în baza Regulamentului instituției cu privire la activitatea Consiliului elevilor, elaborat în baza Instrucțiunii privind constituirea...

Ședința ordinară a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru

         Joi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit  în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni. Ședința a fost prezidată de Eleonora Graur, președintele CRD, președintele raionului Rezina.          Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a mulțumit reprezentanților din regiune pentru participarea și implicarea lor...

Stimaţi judecători, procurori, avocaţi, notari, angajaţi ai domeniului juridic din raionul Rezina!

     Sărbătoarea profesională a juristului este un bun prilej de a vă aduce sincere felicitări tuturor celor care profesează dreptul și care, prin activitatea cotidiană contribuie la edificarea statului de drept și permanentizarea valorilor democratice caracteristice unei societăți moderne.      Meseria căreia vă dedicați zi de zi, presupune multă responsabilitate, etică profesională, demnitate, obiectivitate și interes sporit față de..."Hai, Moldova!" - acțiuni de salubrizare la Rezina

    15 septembrie 2018. Moldova, împreună cu alte 150 de țări, marchează Ziua Globală a Curățeniei. Echipa "Hai, Moldova!" nu s-a oprit la o singură zi de curățenie, ci muncește pentru a spori gradul de conștientizare cu privire la cantitatea mare de deșeuri produsă de oameni și propunem soluții pentru realizarea obiectivului nostru final: o planetă curată și sănătoasă.

    Am reușit să ne implicăm, acesta fiind cel mai eficient mod de a sensibiliza și responsabiliza cetățenii referitor la efectele poluării cu gunoi a naturii, contribuind la educarea oamenilor cât privește protecția mediului și la transformarea zonelor poluate de deșeuri în zone de agrement.

    Inițiativa de implicare în acțiunile de salubrizare pe teritoriul raionului Rezina a fost susținută de către președintele Eleonora Graur, vicepreședintele Andrei Godoroja, primari, directori de școli ș. a.

    În perioada septembrie-octombrie, fiind susținuți și organizați, am reușit să atragem în această acțiune 18 primării, inclusiv școlile din localitățile respective, implicând pe-ste 5000 de participanți-voluntari.

    Printre cei mai activi aș remarca liceele din Rezina, Ignăței, Cuizăuca și unele gimnazii din raion, care au reușit să facă curat pe diversele sectoare identificate: parcuri (primăria Cogâlniceni), izvoare, turnuri de apă (primăria Ignăței), străzile principale, malul râulețelor Cogâlnic (IPG Pripiceni-Răzeși), Ciorna, malul râului Nistru (IPG Lalova), marginea pădurii, stația de pompare (primăria Păpăuți).

    Cu mult curaj și îndrăzneală s-au implicat în salubrizarea cimitirului din satul Saharna Nouă atât  majoritatea angajaților din cadrul primăriei, cât și angajații gimnaziului din localitate. De asemenea, au fost efectuate lucrări de salubrizare în satul Buciușca, pe o porțiune a malului râului Nistru.

    Pe lângă faptul că a fost curățat drumul central din satul Bușăuca, persoanele care primesc ajutor social au fost implicate în lupta cu ambrozia. Ambrozia înflorește de la sfârșitul lui iulie până la  sfârșitul lui septembrie. O plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăuncioare de polen.  Polenul plantelor este extrem de periculos pentru copii sau pentru cei cu un sistem imunitar hipersensibil.

    Oameni cu suflet mare și harnici au făcut curățenie, au colectat gunoaie. Foarte activi la marea curățenie au fost copiii, generația în creștere, tinerii - viitorul acestei țări.

    Mulțumim participanților, coordonatorului local (dna Ludmila Iftodi), partenerilor noștri de încredere și tuturor celor care au făcut posibilă această mișcare de organizare a marii curățenii.

    Mesajul către toți cetățenii este ca să păstrăm curățenia. Sănătatea și viitorul nostru depind de starea mediului, care trebuie să fie curat.

Angela GUZUN, coordonator local  "Hai, Moldova!"

 

Acasă

În sus