Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...

Zilele de 24 și 31 decembrie vor fi de odihnă, iar 8 și 15 decembrie – lucrătoare

        În scopul organizării optime a timpului de muncă și odihnă în luna decembrie 2018, în conformitate cu prevederile art. 111, alin. (5) din Codul Muncii al Republicii Moldova nr. 154-XV din 28.03.2003, Hotărârii Guvernului RM nr. 89 din 24.01.2018, se consideră zile lucrătoare zilele de 8 și 15 decembrie 2018, iar 24 și 31 decembrie 2018 sunt considerate zile de odihnă."Hai, Moldova!" - acțiuni de salubrizare la Rezina

    15 septembrie 2018. Moldova, împreună cu alte 150 de țări, marchează Ziua Globală a Curățeniei. Echipa "Hai, Moldova!" nu s-a oprit la o singură zi de curățenie, ci muncește pentru a spori gradul de conștientizare cu privire la cantitatea mare de deșeuri produsă de oameni și propunem soluții pentru realizarea obiectivului nostru final: o planetă curată și sănătoasă.

    Am reușit să ne implicăm, acesta fiind cel mai eficient mod de a sensibiliza și responsabiliza cetățenii referitor la efectele poluării cu gunoi a naturii, contribuind la educarea oamenilor cât privește protecția mediului și la transformarea zonelor poluate de deșeuri în zone de agrement.

    Inițiativa de implicare în acțiunile de salubrizare pe teritoriul raionului Rezina a fost susținută de către președintele Eleonora Graur, vicepreședintele Andrei Godoroja, primari, directori de școli ș. a.

    În perioada septembrie-octombrie, fiind susținuți și organizați, am reușit să atragem în această acțiune 18 primării, inclusiv școlile din localitățile respective, implicând pe-ste 5000 de participanți-voluntari.

    Printre cei mai activi aș remarca liceele din Rezina, Ignăței, Cuizăuca și unele gimnazii din raion, care au reușit să facă curat pe diversele sectoare identificate: parcuri (primăria Cogâlniceni), izvoare, turnuri de apă (primăria Ignăței), străzile principale, malul râulețelor Cogâlnic (IPG Pripiceni-Răzeși), Ciorna, malul râului Nistru (IPG Lalova), marginea pădurii, stația de pompare (primăria Păpăuți).

    Cu mult curaj și îndrăzneală s-au implicat în salubrizarea cimitirului din satul Saharna Nouă atât  majoritatea angajaților din cadrul primăriei, cât și angajații gimnaziului din localitate. De asemenea, au fost efectuate lucrări de salubrizare în satul Buciușca, pe o porțiune a malului râului Nistru.

    Pe lângă faptul că a fost curățat drumul central din satul Bușăuca, persoanele care primesc ajutor social au fost implicate în lupta cu ambrozia. Ambrozia înflorește de la sfârșitul lui iulie până la  sfârșitul lui septembrie. O plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăuncioare de polen.  Polenul plantelor este extrem de periculos pentru copii sau pentru cei cu un sistem imunitar hipersensibil.

    Oameni cu suflet mare și harnici au făcut curățenie, au colectat gunoaie. Foarte activi la marea curățenie au fost copiii, generația în creștere, tinerii - viitorul acestei țări.

    Mulțumim participanților, coordonatorului local (dna Ludmila Iftodi), partenerilor noștri de încredere și tuturor celor care au făcut posibilă această mișcare de organizare a marii curățenii.

    Mesajul către toți cetățenii este ca să păstrăm curățenia. Sănătatea și viitorul nostru depind de starea mediului, care trebuie să fie curat.

Angela GUZUN, coordonator local  "Hai, Moldova!"

 

Acasă

În sus