Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Activitate de voluntariat la grădinița "Andrieș"

    În perioada 01-07 octombrie 2018, în Republica Moldova s-a desfășurat cea de-a XII-ea ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, eveniment care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității.

    În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, administrația, educatorii și părinții de la grădinița-creșă nr. 2  "Andrieș" din Rezina, nu au rămas indiferenți și s-au mobilizat, implicându-se activ în cadrul instituției cu activitatea - "Eu sunt părinte, eu sunt educator".

    Au fost implicați 24 de părinți, în șase grupe de copii. Ei au participat la diferite momente de regim al grădiniței: rutine și tranziții, plimbări, activități integrate, sport și activități muzicale, măsuri desfășurate în grupa unde activează copilul fiecărui părinte.

    La fel, profesoara de engleză și mamă, Natalia Harștea, s-a oferit să desfășoare lecții gratis de engleză distractivă pentru copiii din cadrul grădiniței, iar Dorian Calugher, directorul unei firme de desing interior, s-a oferit să proiecteze un design nou pentru instituție.

    Potrivit administrației grădiniței, au desfășurat anume această activitate, deoarece familia reprezintă "nucleul social" în istoria omenirii. Ea răspunde de satisfacerea trebuințelor elementare ale copilului și de protecția acestuia. Grădinița este prima instituție, care se conduce de principiile și metodele științifice, contribuie la formarea și dezvoltarea copilului. Educatoarea este persoana investită cu nobila și marea sarcină, la care trebuie să răspundă - cea de educare a personalității copilului.  Astfel, educarea "micului om", realizată prin parteneriatul dintre grădiniță și familie, se răsfrânge asupra tuturor laturilor personalității copilului.

    Directorul grădiniței nr. 2 "Andrieș" din Rezina, Oxana Berghi, a afirmat că părinții trebuie să nu fie doar părinți, ci și educatori, și sunt obligați să-și îndrumeze copilul și să trateze orice situație ivită în raporturile cu el în mod pedagogic.

    La finalul activității desfășurate în cadrul grădiniței, părinții au fost întrebați cum le pare pâinea de pedagog, la care unii, cu zâmbetul pe buze, au menționat că este foarte grea misiunea de educator.

    Evenimentul "Săptămâna Națională a Voluntariatului" este organizat de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat și susținut prin proiectul "SNV 2018- Hai în gașca voluntarilor" din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus