Elevii de la Liceul teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina și-au ales Consiliul local al elevilor

      Consiliul școlar al elevilor este un organ reprezentativ al elevilor din cadrul IP Liceul teoretic „Alexandru cel Bun”, menit să reprezinte interesele acestora în politica școlară a instituției de învățământ. Consiliul elevilor pe parcursul ultimilor ani își desfășoară activitatea în baza Regulamentului instituției cu privire la activitatea Consiliului elevilor, elaborat în baza Instrucțiunii privind constituirea...

Ședința ordinară a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru

         Joi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit  în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni. Ședința a fost prezidată de Eleonora Graur, președintele CRD, președintele raionului Rezina.          Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a mulțumit reprezentanților din regiune pentru participarea și implicarea lor...

Stimaţi judecători, procurori, avocaţi, notari, angajaţi ai domeniului juridic din raionul Rezina!

     Sărbătoarea profesională a juristului este un bun prilej de a vă aduce sincere felicitări tuturor celor care profesează dreptul și care, prin activitatea cotidiană contribuie la edificarea statului de drept și permanentizarea valorilor democratice caracteristice unei societăți moderne.      Meseria căreia vă dedicați zi de zi, presupune multă responsabilitate, etică profesională, demnitate, obiectivitate și interes sporit față de...Activitate de voluntariat la grădinița "Andrieș"

    În perioada 01-07 octombrie 2018, în Republica Moldova s-a desfășurat cea de-a XII-ea ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, eveniment care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității.

    În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, administrația, educatorii și părinții de la grădinița-creșă nr. 2  "Andrieș" din Rezina, nu au rămas indiferenți și s-au mobilizat, implicându-se activ în cadrul instituției cu activitatea - "Eu sunt părinte, eu sunt educator".

    Au fost implicați 24 de părinți, în șase grupe de copii. Ei au participat la diferite momente de regim al grădiniței: rutine și tranziții, plimbări, activități integrate, sport și activități muzicale, măsuri desfășurate în grupa unde activează copilul fiecărui părinte.

    La fel, profesoara de engleză și mamă, Natalia Harștea, s-a oferit să desfășoare lecții gratis de engleză distractivă pentru copiii din cadrul grădiniței, iar Dorian Calugher, directorul unei firme de desing interior, s-a oferit să proiecteze un design nou pentru instituție.

    Potrivit administrației grădiniței, au desfășurat anume această activitate, deoarece familia reprezintă "nucleul social" în istoria omenirii. Ea răspunde de satisfacerea trebuințelor elementare ale copilului și de protecția acestuia. Grădinița este prima instituție, care se conduce de principiile și metodele științifice, contribuie la formarea și dezvoltarea copilului. Educatoarea este persoana investită cu nobila și marea sarcină, la care trebuie să răspundă - cea de educare a personalității copilului.  Astfel, educarea "micului om", realizată prin parteneriatul dintre grădiniță și familie, se răsfrânge asupra tuturor laturilor personalității copilului.

    Directorul grădiniței nr. 2 "Andrieș" din Rezina, Oxana Berghi, a afirmat că părinții trebuie să nu fie doar părinți, ci și educatori, și sunt obligați să-și îndrumeze copilul și să trateze orice situație ivită în raporturile cu el în mod pedagogic.

    La finalul activității desfășurate în cadrul grădiniței, părinții au fost întrebați cum le pare pâinea de pedagog, la care unii, cu zâmbetul pe buze, au menționat că este foarte grea misiunea de educator.

    Evenimentul "Săptămâna Națională a Voluntariatului" este organizat de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat și susținut prin proiectul "SNV 2018- Hai în gașca voluntarilor" din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus