Dispoziție nr. 33-C din 19 aprilie 2019, orașul Rezina

„Cu privire la prelungirea concursului pentru ocuparea  funcției publice de secretar al Consiliului raiona Rezina” Vezi aici textul dispoziției

În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....Activitate de voluntariat la grădinița "Andrieș"

    În perioada 01-07 octombrie 2018, în Republica Moldova s-a desfășurat cea de-a XII-ea ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, eveniment care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității.

    În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, administrația, educatorii și părinții de la grădinița-creșă nr. 2  "Andrieș" din Rezina, nu au rămas indiferenți și s-au mobilizat, implicându-se activ în cadrul instituției cu activitatea - "Eu sunt părinte, eu sunt educator".

    Au fost implicați 24 de părinți, în șase grupe de copii. Ei au participat la diferite momente de regim al grădiniței: rutine și tranziții, plimbări, activități integrate, sport și activități muzicale, măsuri desfășurate în grupa unde activează copilul fiecărui părinte.

    La fel, profesoara de engleză și mamă, Natalia Harștea, s-a oferit să desfășoare lecții gratis de engleză distractivă pentru copiii din cadrul grădiniței, iar Dorian Calugher, directorul unei firme de desing interior, s-a oferit să proiecteze un design nou pentru instituție.

    Potrivit administrației grădiniței, au desfășurat anume această activitate, deoarece familia reprezintă "nucleul social" în istoria omenirii. Ea răspunde de satisfacerea trebuințelor elementare ale copilului și de protecția acestuia. Grădinița este prima instituție, care se conduce de principiile și metodele științifice, contribuie la formarea și dezvoltarea copilului. Educatoarea este persoana investită cu nobila și marea sarcină, la care trebuie să răspundă - cea de educare a personalității copilului.  Astfel, educarea "micului om", realizată prin parteneriatul dintre grădiniță și familie, se răsfrânge asupra tuturor laturilor personalității copilului.

    Directorul grădiniței nr. 2 "Andrieș" din Rezina, Oxana Berghi, a afirmat că părinții trebuie să nu fie doar părinți, ci și educatori, și sunt obligați să-și îndrumeze copilul și să trateze orice situație ivită în raporturile cu el în mod pedagogic.

    La finalul activității desfășurate în cadrul grădiniței, părinții au fost întrebați cum le pare pâinea de pedagog, la care unii, cu zâmbetul pe buze, au menționat că este foarte grea misiunea de educator.

    Evenimentul "Săptămâna Națională a Voluntariatului" este organizat de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat și susținut prin proiectul "SNV 2018- Hai în gașca voluntarilor" din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus