Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...

Zilele de 24 și 31 decembrie vor fi de odihnă, iar 8 și 15 decembrie – lucrătoare

        În scopul organizării optime a timpului de muncă și odihnă în luna decembrie 2018, în conformitate cu prevederile art. 111, alin. (5) din Codul Muncii al Republicii Moldova nr. 154-XV din 28.03.2003, Hotărârii Guvernului RM nr. 89 din 24.01.2018, se consideră zile lucrătoare zilele de 8 și 15 decembrie 2018, iar 24 și 31 decembrie 2018 sunt considerate zile de odihnă.Activitate de voluntariat la grădinița "Andrieș"

    În perioada 01-07 octombrie 2018, în Republica Moldova s-a desfășurat cea de-a XII-ea ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, eveniment care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității.

    În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, administrația, educatorii și părinții de la grădinița-creșă nr. 2  "Andrieș" din Rezina, nu au rămas indiferenți și s-au mobilizat, implicându-se activ în cadrul instituției cu activitatea - "Eu sunt părinte, eu sunt educator".

    Au fost implicați 24 de părinți, în șase grupe de copii. Ei au participat la diferite momente de regim al grădiniței: rutine și tranziții, plimbări, activități integrate, sport și activități muzicale, măsuri desfășurate în grupa unde activează copilul fiecărui părinte.

    La fel, profesoara de engleză și mamă, Natalia Harștea, s-a oferit să desfășoare lecții gratis de engleză distractivă pentru copiii din cadrul grădiniței, iar Dorian Calugher, directorul unei firme de desing interior, s-a oferit să proiecteze un design nou pentru instituție.

    Potrivit administrației grădiniței, au desfășurat anume această activitate, deoarece familia reprezintă "nucleul social" în istoria omenirii. Ea răspunde de satisfacerea trebuințelor elementare ale copilului și de protecția acestuia. Grădinița este prima instituție, care se conduce de principiile și metodele științifice, contribuie la formarea și dezvoltarea copilului. Educatoarea este persoana investită cu nobila și marea sarcină, la care trebuie să răspundă - cea de educare a personalității copilului.  Astfel, educarea "micului om", realizată prin parteneriatul dintre grădiniță și familie, se răsfrânge asupra tuturor laturilor personalității copilului.

    Directorul grădiniței nr. 2 "Andrieș" din Rezina, Oxana Berghi, a afirmat că părinții trebuie să nu fie doar părinți, ci și educatori, și sunt obligați să-și îndrumeze copilul și să trateze orice situație ivită în raporturile cu el în mod pedagogic.

    La finalul activității desfășurate în cadrul grădiniței, părinții au fost întrebați cum le pare pâinea de pedagog, la care unii, cu zâmbetul pe buze, au menționat că este foarte grea misiunea de educator.

    Evenimentul "Săptămâna Națională a Voluntariatului" este organizat de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat și susținut prin proiectul "SNV 2018- Hai în gașca voluntarilor" din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus