Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Contractul Individual de Muncă- în discuție

     Federația Sindicatului Educației și Științei a declarat anul 2018- an al Contractului individual de muncă (CIM). În acest sens, recent, pe data de 12 septembrie 2018, a avut loc un seminar tematic, cu genericul „Contractul Individual de Muncă”, cu participarea conducătorilor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion, organizat de către Consiliul raional al Sindicatului Educației și Științei.

     Scopul întrunirii a fost de a acorda conducătorilor prezenți, informație calificată în activitatea ce o desfășoară, vizând stabilirea raporturilor de muncă ale salariaților, respectarea drepturilor și obligațiilor părților contractante.

     Instruirea conducătorilor a fost posibilă grație, șefului Inspecției teritoriale de Muncă Orhei(ITM), Tatiana Romanov, care a reușit să informeze prezența cu cadrul normativ,  privind stabilirea raporturilor de muncă, negocierea și semnarea Contractului individual de muncă, modificările CIM, dar și despre unele aspect de încetare a raportutilor de muncă.

     La seminar, au fost prezenți și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport din Rezina, Lilia Lazari și inspectorul ITM, Liliana Gherman.

     Președintele Eleonora Graur, a salutat asistența, accentuând că seminarele respective sunt necesare și binevenite pentru fiecare conducător, deoarece pe parcurs apar modificări în legislație, iar conducătorii trebuie să fie la curent. La fel, președintele a întrebat cum au început noul an de studii și dacă sunt unele lacune unde merită de atras o atenție sporită.

     Finalul ședinței a culminat cu o discuție, unde fiecare conducător a avut posibilitatea să își expună punctul său de vedere asupra unor situații care îl interesează.

Pentru conformitate Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus