Perioada de aplicare la Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială” a fost extinsă

            Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) din Republica Moldova pot aplica la Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a IX-a, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Gala premiilor se va desfășura în cadrul Conferinței Internaţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii- 2018....

În 8 luni ale anului curent – peste 1 mln 400 de mii indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă

            Informația a fost făcută publică de către șeful Direcției CTAS Rezina, Tatiana Batistî, în cadrul ședinței operative din dimineața zilei de luni a săptămânii curente și vizează situația din raionul Rezina. Sursa a menționat că suma este foarte mare comparativ cu cele din perioadele similare ale anilor precedenți.  128 de milioane de lei constituie mărimea pensiei achitată celor peste 11 mii de pensionari din...

De Hramul satului – bilanțuri și aprecieri

     Tradiția de a serba Hramul bisericii din Ignăței în Ziua Nașterii Maicii Domnului s-a încetățenit de ani buni. Hramul casei, al localității este nu doar o tradiție frumoasă, ci și o ocazie perfectă pentru a face unele bilanțuri, a revedea prietenii, a savura din bucate alese, a audia o muzică selectă și a se uni toți împreună într-o horă a neamului. Toate acestea s-au întâmplat și la Ignăței sâmbăta trecută, a...Contractul Individual de Muncă- în discuție

     Federația Sindicatului Educației și Științei a declarat anul 2018- an al Contractului individual de muncă (CIM). În acest sens, recent, pe data de 12 septembrie 2018, a avut loc un seminar tematic, cu genericul „Contractul Individual de Muncă”, cu participarea conducătorilor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion, organizat de către Consiliul raional al Sindicatului Educației și Științei.

     Scopul întrunirii a fost de a acorda conducătorilor prezenți, informație calificată în activitatea ce o desfășoară, vizând stabilirea raporturilor de muncă ale salariaților, respectarea drepturilor și obligațiilor părților contractante.

     Instruirea conducătorilor a fost posibilă grație, șefului Inspecției teritoriale de Muncă Orhei(ITM), Tatiana Romanov, care a reușit să informeze prezența cu cadrul normativ,  privind stabilirea raporturilor de muncă, negocierea și semnarea Contractului individual de muncă, modificările CIM, dar și despre unele aspect de încetare a raportutilor de muncă.

     La seminar, au fost prezenți și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport din Rezina, Lilia Lazari și inspectorul ITM, Liliana Gherman.

     Președintele Eleonora Graur, a salutat asistența, accentuând că seminarele respective sunt necesare și binevenite pentru fiecare conducător, deoarece pe parcurs apar modificări în legislație, iar conducătorii trebuie să fie la curent. La fel, președintele a întrebat cum au început noul an de studii și dacă sunt unele lacune unde merită de atras o atenție sporită.

     Finalul ședinței a culminat cu o discuție, unde fiecare conducător a avut posibilitatea să își expună punctul său de vedere asupra unor situații care îl interesează.

Pentru conformitate Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus