Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și...Contractul Individual de Muncă- în discuție

     Federația Sindicatului Educației și Științei a declarat anul 2018- an al Contractului individual de muncă (CIM). În acest sens, recent, pe data de 12 septembrie 2018, a avut loc un seminar tematic, cu genericul „Contractul Individual de Muncă”, cu participarea conducătorilor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion, organizat de către Consiliul raional al Sindicatului Educației și Științei.

     Scopul întrunirii a fost de a acorda conducătorilor prezenți, informație calificată în activitatea ce o desfășoară, vizând stabilirea raporturilor de muncă ale salariaților, respectarea drepturilor și obligațiilor părților contractante.

     Instruirea conducătorilor a fost posibilă grație, șefului Inspecției teritoriale de Muncă Orhei(ITM), Tatiana Romanov, care a reușit să informeze prezența cu cadrul normativ,  privind stabilirea raporturilor de muncă, negocierea și semnarea Contractului individual de muncă, modificările CIM, dar și despre unele aspect de încetare a raportutilor de muncă.

     La seminar, au fost prezenți și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport din Rezina, Lilia Lazari și inspectorul ITM, Liliana Gherman.

     Președintele Eleonora Graur, a salutat asistența, accentuând că seminarele respective sunt necesare și binevenite pentru fiecare conducător, deoarece pe parcurs apar modificări în legislație, iar conducătorii trebuie să fie la curent. La fel, președintele a întrebat cum au început noul an de studii și dacă sunt unele lacune unde merită de atras o atenție sporită.

     Finalul ședinței a culminat cu o discuție, unde fiecare conducător a avut posibilitatea să își expună punctul său de vedere asupra unor situații care îl interesează.

Pentru conformitate Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus