În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...O delegație germană în vizită la președintele raionului Rezina

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, în contextul lansării proiectului „Orășelul Siguranței pentru Copii” în orașul Rezina, a avut o întrevedere cu consulul Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Conrad, însoțită de câțiva reprezentanți ai Ministerului Federal de Interne.

     Președintele Eleonora Graur le-a prezentat oaspeților profilul actual al raionului pe fiecare domeniu în parte, oportunitățile investiționale și proiectele care sunt implementate cu succes. Un subiect aparte a fost cel despre posibilitatea de a fi studiată limba germană în instituțiile de învățământ din raion etc.

     În cadrul discuției, membrii delegației germane și-au manifestat disponibilitatea în susținerea proiectelor în Republica Moldova, inclusiv și în Rezina.

     Pe această cale, președintele raionului a mulțumit pentru contribuția poporului german în proiectul „Orășelul Siguranței pentru Copii”, optându-se anume pentru orașul Rezina.

    La finalul întâlnirii, oficialii au discutat despre un potențial schimb de experiență, dar și preluarea unor practici sociale pentru a fi implementate în raionul nostru.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus