Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...O delegație germană în vizită la președintele raionului Rezina

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, în contextul lansării proiectului „Orășelul Siguranței pentru Copii” în orașul Rezina, a avut o întrevedere cu consulul Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Conrad, însoțită de câțiva reprezentanți ai Ministerului Federal de Interne.

     Președintele Eleonora Graur le-a prezentat oaspeților profilul actual al raionului pe fiecare domeniu în parte, oportunitățile investiționale și proiectele care sunt implementate cu succes. Un subiect aparte a fost cel despre posibilitatea de a fi studiată limba germană în instituțiile de învățământ din raion etc.

     În cadrul discuției, membrii delegației germane și-au manifestat disponibilitatea în susținerea proiectelor în Republica Moldova, inclusiv și în Rezina.

     Pe această cale, președintele raionului a mulțumit pentru contribuția poporului german în proiectul „Orășelul Siguranței pentru Copii”, optându-se anume pentru orașul Rezina.

    La finalul întâlnirii, oficialii au discutat despre un potențial schimb de experiență, dar și preluarea unor practici sociale pentru a fi implementate în raionul nostru.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus