Circa 80 la sută din roadă – compromisă de înghețuri și lipsa de precipitații

         Seceta în Moldova este unul dintre cele mai periculoase fenomene ale naturii, reprezentând trăsătura specifică a climei regionale, condiţionată de distribuţia neuniformă în timp şi spaţiu a precipitaţilor atmosferice pe fondul valorilor ridicate ale temperaturii aerului.          Influența negativă a secetei se răsfrânge, în primul rând, asupra uneia dintre principalele...

Alcoolul la volan și viteza provoacă victime!

       Stimați cetățeni! Din păcate, sunt înregistrate tot mai multe incidente/accidente, care pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor, din varii motive, precum:        - stare de ebrietate la volan;        - stare de oboseală profundă;        - exces de viteză.        Pentru a preveni astfel de cazuri și pentru a ajunge...

În atenția conducătorilor auto!

       Inspectoratul de Poliție Rezina recomandă șoferilor să conducă prudent, să ajusteze viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere, să se asigure temeinic.        Nepregătirea șoferilor provoacă multe accidente rutiere. Conducătorul auto trebuie să reducă viteza, să conștientizeze faptul, că distanța de frânare este mai mare și să se asigure, ...Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .

     Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Țurcan, cu muncitorii despre mersul lucrărilor de construcție. Lucrătorii au afirmat că depun maxim efort pentru a asigura construcția și reparația calitativă a porțiunii în termen.

     Eleonora Graur a salutat inițiativa guvernamentală în raionul Rezina, reiterând importanța lui pentru fiecare cetățean deoarece, fiecare dintre noi merită să beneficieze de drumuri mai bune.

     Potrivit șefului Secției Construcției, Gospodărie Comunală și Drumuri Rezina, Marcel Rusu, la momentul de față, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”,  au beneficiat 11 localități din cele 35 aprobate conform anexei nr.2 din Hotărârea de Guvern cu nr. 225 din 14 martie 2018. Până la moment sunt executate lucrările la 11,19 km de drum, în localitățile: Ghiduleni- 1 km, Bușăuca- 1 km, Horodiște- 0,52 km, Cuizăuca- 1,03 km, Lalova-0, 52 km, Mateuți-0,52 km, Mincenii de Jos- 0, 52 km, Mincenii de Sus- 1,04 km, Otac- 0,52 km, Solonceni-1 km, Tarasova- 0,52 km. La moment se lucrează în satele: Echimăuți, Cinișeuți și Lipceni. În total, lucrările efectuate până la moment constituie, 15 894 000 de lei,.din suma contractată, în valoare de 53 893 295,18 de lei, pentru toate localitățile introduse în program.

     Fiind în vizită de lucru în localitatea Cuizăuca, președintele a profitat de ocazie, vizitând grădinița din localitate și  liceul teoretic „Ion Creangă” pentru a vedea nivelul de pregătire către noul an școlar.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus