Prima ședință a consilierilor Consiliului raional - pe 18 noiembrie

    Comisia Electorală Centrală (CEC), marți, 12 noiembrie 2019, în cadrul unei ședințe, a aprobat convocarea în primă ședință a consilierilor din mai multe consilii din țară. Astfel, a fost aprobată convocarea în prima ședință a consilierilor Consiliului municipal Chișinău la 15 noiembrie, ora 10.00.     Tot mâine, la ora 10.00 se întrunesc în prima lor ședință consilierii Consiliului raional Fălești; la ora...

Campanie de prevenire a incendiilor

    În fiecare an, în perioada rece, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI dă start "Campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ". Activitatea salvatorilor și pompierilor din cadrul Secției Situații Excepționale Rezina constă, în mare parte, în procesul de prevenire a incendiilor, în care angajații instituției vin cu recomandări în casele oamenilor. Specialiștii vizitează familii cu copii, persoane...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 18-22 noiembrie 2019, Rezina

    În legătură cu reconstrucția liniilor electrice (demontarea liniei vechi și montarea liniei noi), va fi întreruptă furnizarea energiei electrice:    18-22 noiembrie 2019 - satul Mateuți (parțial) - 09:00-17:00.     În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     18 noiembrie 2019: satele...Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .

     Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Țurcan, cu muncitorii despre mersul lucrărilor de construcție. Lucrătorii au afirmat că depun maxim efort pentru a asigura construcția și reparația calitativă a porțiunii în termen.

     Eleonora Graur a salutat inițiativa guvernamentală în raionul Rezina, reiterând importanța lui pentru fiecare cetățean deoarece, fiecare dintre noi merită să beneficieze de drumuri mai bune.

     Potrivit șefului Secției Construcției, Gospodărie Comunală și Drumuri Rezina, Marcel Rusu, la momentul de față, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”,  au beneficiat 11 localități din cele 35 aprobate conform anexei nr.2 din Hotărârea de Guvern cu nr. 225 din 14 martie 2018. Până la moment sunt executate lucrările la 11,19 km de drum, în localitățile: Ghiduleni- 1 km, Bușăuca- 1 km, Horodiște- 0,52 km, Cuizăuca- 1,03 km, Lalova-0, 52 km, Mateuți-0,52 km, Mincenii de Jos- 0, 52 km, Mincenii de Sus- 1,04 km, Otac- 0,52 km, Solonceni-1 km, Tarasova- 0,52 km. La moment se lucrează în satele: Echimăuți, Cinișeuți și Lipceni. În total, lucrările efectuate până la moment constituie, 15 894 000 de lei,.din suma contractată, în valoare de 53 893 295,18 de lei, pentru toate localitățile introduse în program.

     Fiind în vizită de lucru în localitatea Cuizăuca, președintele a profitat de ocazie, vizitând grădinița din localitate și  liceul teoretic „Ion Creangă” pentru a vedea nivelul de pregătire către noul an școlar.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus