În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .

     Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Țurcan, cu muncitorii despre mersul lucrărilor de construcție. Lucrătorii au afirmat că depun maxim efort pentru a asigura construcția și reparația calitativă a porțiunii în termen.

     Eleonora Graur a salutat inițiativa guvernamentală în raionul Rezina, reiterând importanța lui pentru fiecare cetățean deoarece, fiecare dintre noi merită să beneficieze de drumuri mai bune.

     Potrivit șefului Secției Construcției, Gospodărie Comunală și Drumuri Rezina, Marcel Rusu, la momentul de față, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”,  au beneficiat 11 localități din cele 35 aprobate conform anexei nr.2 din Hotărârea de Guvern cu nr. 225 din 14 martie 2018. Până la moment sunt executate lucrările la 11,19 km de drum, în localitățile: Ghiduleni- 1 km, Bușăuca- 1 km, Horodiște- 0,52 km, Cuizăuca- 1,03 km, Lalova-0, 52 km, Mateuți-0,52 km, Mincenii de Jos- 0, 52 km, Mincenii de Sus- 1,04 km, Otac- 0,52 km, Solonceni-1 km, Tarasova- 0,52 km. La moment se lucrează în satele: Echimăuți, Cinișeuți și Lipceni. În total, lucrările efectuate până la moment constituie, 15 894 000 de lei,.din suma contractată, în valoare de 53 893 295,18 de lei, pentru toate localitățile introduse în program.

     Fiind în vizită de lucru în localitatea Cuizăuca, președintele a profitat de ocazie, vizitând grădinița din localitate și  liceul teoretic „Ion Creangă” pentru a vedea nivelul de pregătire către noul an școlar.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus