Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .

     Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Țurcan, cu muncitorii despre mersul lucrărilor de construcție. Lucrătorii au afirmat că depun maxim efort pentru a asigura construcția și reparația calitativă a porțiunii în termen.

     Eleonora Graur a salutat inițiativa guvernamentală în raionul Rezina, reiterând importanța lui pentru fiecare cetățean deoarece, fiecare dintre noi merită să beneficieze de drumuri mai bune.

     Potrivit șefului Secției Construcției, Gospodărie Comunală și Drumuri Rezina, Marcel Rusu, la momentul de față, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”,  au beneficiat 11 localități din cele 35 aprobate conform anexei nr.2 din Hotărârea de Guvern cu nr. 225 din 14 martie 2018. Până la moment sunt executate lucrările la 11,19 km de drum, în localitățile: Ghiduleni- 1 km, Bușăuca- 1 km, Horodiște- 0,52 km, Cuizăuca- 1,03 km, Lalova-0, 52 km, Mateuți-0,52 km, Mincenii de Jos- 0, 52 km, Mincenii de Sus- 1,04 km, Otac- 0,52 km, Solonceni-1 km, Tarasova- 0,52 km. La moment se lucrează în satele: Echimăuți, Cinișeuți și Lipceni. În total, lucrările efectuate până la moment constituie, 15 894 000 de lei,.din suma contractată, în valoare de 53 893 295,18 de lei, pentru toate localitățile introduse în program.

     Fiind în vizită de lucru în localitatea Cuizăuca, președintele a profitat de ocazie, vizitând grădinița din localitate și  liceul teoretic „Ion Creangă” pentru a vedea nivelul de pregătire către noul an școlar.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus