Seminar raional pentru bibliotecari

         Bibliotecarii din raion au fost convocați pentru a participa la lucrările unui seminar cu tematica „Evaluarea rapoartelor anuale ale bibliotecilor publice teritoriale: implementarea prevederilor reglementare. Organizarea activităților în parteneriat”. După cum reiese și din tematică, dânșii, împreună cu Angela Ursache, specialist principal în domeniile Biblioteci, Patrimoniu și Muzee în Secția Cultură a...

Apicultorii din raionul Rezina au creat o asociație de producție

        Astăzi, apicultorii din raionul Rezina s-au întrunit în Sala de ședințe a Consiliului raional pentru a decide asupra fondării unei asociații de producție în domeniul dumnealor de activitate. Președinte al ședinței a fost ales Vitalie Cuzuioc, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele aparteneței producătorilor apicoli la o asociație de producție și pașii, pe care urmează să-i întreprindă pentru a înregistra...

Pregătiri pentru comemorarea ostașilor căzuți în războiul din Afganistan

        Azi dimineață, președintele raionului, Valeriu Ciorici, a convocat într-o ședință funcționari ai structurilor implicate în procesul de pregătire a acțiunilor consacrate zilei de 15 februarie, ziua retragerii trupelor sovietice din Afganistan.         S-a discutat în detalii despre scenariul desfășurării acțiunii de comemorare, care va demara în dimineața zilei de 14 februarie curent, la ora...Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .

     Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Țurcan, cu muncitorii despre mersul lucrărilor de construcție. Lucrătorii au afirmat că depun maxim efort pentru a asigura construcția și reparația calitativă a porțiunii în termen.

     Eleonora Graur a salutat inițiativa guvernamentală în raionul Rezina, reiterând importanța lui pentru fiecare cetățean deoarece, fiecare dintre noi merită să beneficieze de drumuri mai bune.

     Potrivit șefului Secției Construcției, Gospodărie Comunală și Drumuri Rezina, Marcel Rusu, la momentul de față, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”,  au beneficiat 11 localități din cele 35 aprobate conform anexei nr.2 din Hotărârea de Guvern cu nr. 225 din 14 martie 2018. Până la moment sunt executate lucrările la 11,19 km de drum, în localitățile: Ghiduleni- 1 km, Bușăuca- 1 km, Horodiște- 0,52 km, Cuizăuca- 1,03 km, Lalova-0, 52 km, Mateuți-0,52 km, Mincenii de Jos- 0, 52 km, Mincenii de Sus- 1,04 km, Otac- 0,52 km, Solonceni-1 km, Tarasova- 0,52 km. La moment se lucrează în satele: Echimăuți, Cinișeuți și Lipceni. În total, lucrările efectuate până la moment constituie, 15 894 000 de lei,.din suma contractată, în valoare de 53 893 295,18 de lei, pentru toate localitățile introduse în program.

     Fiind în vizită de lucru în localitatea Cuizăuca, președintele a profitat de ocazie, vizitând grădinița din localitate și  liceul teoretic „Ion Creangă” pentru a vedea nivelul de pregătire către noul an școlar.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus