Consiliul Raional Rezina | Președintele raionului Rezina susține Campania „Copil școlarizat-copil protejat”

Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .      Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Frunză, cu...

De Ziua Independenței vom avea parte de o adevărată sărbătoare

       În debutul ședinței operative de astăzi, președintele raionului, Eleonora Graur, a atras atenția asistenței asupra câtorva evenimente, care urmează să se desfășoare în aceste ultime zile de august. În primul rând, este vorba despre 60 de copii, selectați din toate localitățile raionului, cărora li se vor înmâna ghiozdane cu cele necesare pentru școală în cadrul Campaniei „Copil școlarizat –...

Încă o dată despre digitalizarea carnetelor de muncă

   Casa Națională de Asigurări Sociale realizează procesul de scanare a informației din carnetele de muncă pentru perioada de până la 01.01.1999. Instituția s-a conformat prevederilor Hotărârii Guvernului  nr. 426 din 15.05.2018 cu privire la unele aspecte ce țin de evidența stagiului de muncă.    Conform hotărârii respective de Guvern, fiecare angajator este obligat să prezinte la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS), de la...Președintele raionului Rezina susține Campania „Copil școlarizat-copil protejat”

     Pe data de 16 iulie curent, Inspectoratul General de Poliție a lansat campaia națională „Copil școlarizat-copil protejat”. În cadrul campaniei IGP își propune să sensibilizeze societatea prin implicarea în rezolvarea unei problem stringente, ce ține de școlarizarea copiilor cu risc de abandon școlar și reducerea delicvenței juvenile.

     În acest sens, pe 23 iulie 2018, mai mulți polițiști și președinți de raioane s-au mobilizat și au donat jumătate din salariu. Astfel, cu suportul mai multor polițiști, deputați, președinți de raioane și oameni de bună credință, 1900 de copii din familii social-vulnerabile, vor beneficia de haine și rechizite școlare pentru noul an de studii.

     Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că banii donați sunt pentru ai ajuta pe acești tineri care reprezintă viitorul țării.

     Și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a donat jumătate din salariul său întru susținerea Campaniei „Copil școlarizat-copil protejat”, accentând că nu este indiferentă față de această inițiativă, contribuind prin fapte concrete la școlarizarea copiilor cu risc de abandon atât din raionul Rezina, cât și din țară.

     La campanie s-a alăturat și șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea care a donat o parte din salariu, menționând că acest proiect este unul social iar cu implicarea fiecăruia în această acțiune se va reduce numărul de infracțiuni comise de minori iar ei vor fi integrați mai ușor în societate.

     Inițiatorii campaniei „Copil școlarizat-copil protejat” îndeamnă toți oamenii cu suflet mare să se alăture acțiunii. Aceștea pot dona haine, rechizite școlare sau bunuri materiale. Doritorii sunt rugați să sune la numerele de telefon 069812128 și 060232828, pentru a afla mai multe detalii despre campanile.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus