Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și...Președintele raionului Rezina susține Campania „Copil școlarizat-copil protejat”

     Pe data de 16 iulie curent, Inspectoratul General de Poliție a lansat campaia națională „Copil școlarizat-copil protejat”. În cadrul campaniei IGP își propune să sensibilizeze societatea prin implicarea în rezolvarea unei problem stringente, ce ține de școlarizarea copiilor cu risc de abandon școlar și reducerea delicvenței juvenile.

     În acest sens, pe 23 iulie 2018, mai mulți polițiști și președinți de raioane s-au mobilizat și au donat jumătate din salariu. Astfel, cu suportul mai multor polițiști, deputați, președinți de raioane și oameni de bună credință, 1900 de copii din familii social-vulnerabile, vor beneficia de haine și rechizite școlare pentru noul an de studii.

     Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că banii donați sunt pentru ai ajuta pe acești tineri care reprezintă viitorul țării.

     Și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a donat jumătate din salariul său întru susținerea Campaniei „Copil școlarizat-copil protejat”, accentând că nu este indiferentă față de această inițiativă, contribuind prin fapte concrete la școlarizarea copiilor cu risc de abandon atât din raionul Rezina, cât și din țară.

     La campanie s-a alăturat și șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea care a donat o parte din salariu, menționând că acest proiect este unul social iar cu implicarea fiecăruia în această acțiune se va reduce numărul de infracțiuni comise de minori iar ei vor fi integrați mai ușor în societate.

     Inițiatorii campaniei „Copil școlarizat-copil protejat” îndeamnă toți oamenii cu suflet mare să se alăture acțiunii. Aceștea pot dona haine, rechizite școlare sau bunuri materiale. Doritorii sunt rugați să sune la numerele de telefon 069812128 și 060232828, pentru a afla mai multe detalii despre campanile.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus