Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...

Zilele de 24 și 31 decembrie vor fi de odihnă, iar 8 și 15 decembrie – lucrătoare

        În scopul organizării optime a timpului de muncă și odihnă în luna decembrie 2018, în conformitate cu prevederile art. 111, alin. (5) din Codul Muncii al Republicii Moldova nr. 154-XV din 28.03.2003, Hotărârii Guvernului RM nr. 89 din 24.01.2018, se consideră zile lucrătoare zilele de 8 și 15 decembrie 2018, iar 24 și 31 decembrie 2018 sunt considerate zile de odihnă.Președintele raionului Rezina susține Campania „Copil școlarizat-copil protejat”

     Pe data de 16 iulie curent, Inspectoratul General de Poliție a lansat campaia națională „Copil școlarizat-copil protejat”. În cadrul campaniei IGP își propune să sensibilizeze societatea prin implicarea în rezolvarea unei problem stringente, ce ține de școlarizarea copiilor cu risc de abandon școlar și reducerea delicvenței juvenile.

     În acest sens, pe 23 iulie 2018, mai mulți polițiști și președinți de raioane s-au mobilizat și au donat jumătate din salariu. Astfel, cu suportul mai multor polițiști, deputați, președinți de raioane și oameni de bună credință, 1900 de copii din familii social-vulnerabile, vor beneficia de haine și rechizite școlare pentru noul an de studii.

     Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că banii donați sunt pentru ai ajuta pe acești tineri care reprezintă viitorul țării.

     Și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a donat jumătate din salariul său întru susținerea Campaniei „Copil școlarizat-copil protejat”, accentând că nu este indiferentă față de această inițiativă, contribuind prin fapte concrete la școlarizarea copiilor cu risc de abandon atât din raionul Rezina, cât și din țară.

     La campanie s-a alăturat și șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea care a donat o parte din salariu, menționând că acest proiect este unul social iar cu implicarea fiecăruia în această acțiune se va reduce numărul de infracțiuni comise de minori iar ei vor fi integrați mai ușor în societate.

     Inițiatorii campaniei „Copil școlarizat-copil protejat” îndeamnă toți oamenii cu suflet mare să se alăture acțiunii. Aceștea pot dona haine, rechizite școlare sau bunuri materiale. Doritorii sunt rugați să sune la numerele de telefon 069812128 și 060232828, pentru a afla mai multe detalii despre campanile.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus