Elevii de la Liceul teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina și-au ales Consiliul local al elevilor

      Consiliul școlar al elevilor este un organ reprezentativ al elevilor din cadrul IP Liceul teoretic „Alexandru cel Bun”, menit să reprezinte interesele acestora în politica școlară a instituției de învățământ. Consiliul elevilor pe parcursul ultimilor ani își desfășoară activitatea în baza Regulamentului instituției cu privire la activitatea Consiliului elevilor, elaborat în baza Instrucțiunii privind constituirea...

Ședința ordinară a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru

         Joi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit  în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni. Ședința a fost prezidată de Eleonora Graur, președintele CRD, președintele raionului Rezina.          Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a mulțumit reprezentanților din regiune pentru participarea și implicarea lor...

Stimaţi judecători, procurori, avocaţi, notari, angajaţi ai domeniului juridic din raionul Rezina!

     Sărbătoarea profesională a juristului este un bun prilej de a vă aduce sincere felicitări tuturor celor care profesează dreptul și care, prin activitatea cotidiană contribuie la edificarea statului de drept și permanentizarea valorilor democratice caracteristice unei societăți moderne.      Meseria căreia vă dedicați zi de zi, presupune multă responsabilitate, etică profesională, demnitate, obiectivitate și interes sporit față de...Președintele raionului Rezina susține Campania „Copil școlarizat-copil protejat”

     Pe data de 16 iulie curent, Inspectoratul General de Poliție a lansat campaia națională „Copil școlarizat-copil protejat”. În cadrul campaniei IGP își propune să sensibilizeze societatea prin implicarea în rezolvarea unei problem stringente, ce ține de școlarizarea copiilor cu risc de abandon școlar și reducerea delicvenței juvenile.

     În acest sens, pe 23 iulie 2018, mai mulți polițiști și președinți de raioane s-au mobilizat și au donat jumătate din salariu. Astfel, cu suportul mai multor polițiști, deputați, președinți de raioane și oameni de bună credință, 1900 de copii din familii social-vulnerabile, vor beneficia de haine și rechizite școlare pentru noul an de studii.

     Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că banii donați sunt pentru ai ajuta pe acești tineri care reprezintă viitorul țării.

     Și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a donat jumătate din salariul său întru susținerea Campaniei „Copil școlarizat-copil protejat”, accentând că nu este indiferentă față de această inițiativă, contribuind prin fapte concrete la școlarizarea copiilor cu risc de abandon atât din raionul Rezina, cât și din țară.

     La campanie s-a alăturat și șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea care a donat o parte din salariu, menționând că acest proiect este unul social iar cu implicarea fiecăruia în această acțiune se va reduce numărul de infracțiuni comise de minori iar ei vor fi integrați mai ușor în societate.

     Inițiatorii campaniei „Copil școlarizat-copil protejat” îndeamnă toți oamenii cu suflet mare să se alăture acțiunii. Aceștea pot dona haine, rechizite școlare sau bunuri materiale. Doritorii sunt rugați să sune la numerele de telefon 069812128 și 060232828, pentru a afla mai multe detalii despre campanile.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus