Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și...Primarii și secretarii consiliilor locale în ședință

     La finele săptămânii trecute, primarii și secretarii consiliilor locale din raionul Rezina, au avut o ședință de lucru, în incinta sălii de conferințe a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina.

     În cadrul ședinței a participat: președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful oficiului teritorial Orhei a Cancelariei de Stat, Vasile Costin, reprezentantul serviciului regional Nord al Biroului Migrație și Azil al MAI, Ion Serjantu, șeful Direcției Prestări Servicii Publice, Valeriu Patrașcu, specialist superior în cadrul Direcției Prestări Servicii Publice, Chiar Nicolaeva și șeful Biroului Multifuncțional Rezina, Valentin Calin.

     Scopul întrunirii, l-a constituit informarea primarilor și a secretarilor consiliilor locale referitor la ultimele schimbări efectuate în legislație, care trebuie însușite chiar din prima sursă.

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a mulțumit reprezentanților pentru prezență în teritoriu, la fel a îndemnat primarii și secretarii să fie foarte clari în gânduri, să prioritizeze toate problemele care există în localitate, să profite de oportunitate pentru a face claritate în ele și să adreseze toate întrebările care îi frământă.

     Fiecare dintre cei prezenți în sală, au adresat întrebări, la rândul lor, raportorii au fost foarte deshiși și expliciți, în așa fel ca fiecare s-a întors acasă cu lecția învățată.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

Acasă

În sus