Consiliul Raional Rezina | Primarii și secretarii consiliilor locale în ședință

Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .      Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Frunză, cu...

De Ziua Independenței vom avea parte de o adevărată sărbătoare

       În debutul ședinței operative de astăzi, președintele raionului, Eleonora Graur, a atras atenția asistenței asupra câtorva evenimente, care urmează să se desfășoare în aceste ultime zile de august. În primul rând, este vorba despre 60 de copii, selectați din toate localitățile raionului, cărora li se vor înmâna ghiozdane cu cele necesare pentru școală în cadrul Campaniei „Copil școlarizat –...

Încă o dată despre digitalizarea carnetelor de muncă

   Casa Națională de Asigurări Sociale realizează procesul de scanare a informației din carnetele de muncă pentru perioada de până la 01.01.1999. Instituția s-a conformat prevederilor Hotărârii Guvernului  nr. 426 din 15.05.2018 cu privire la unele aspecte ce țin de evidența stagiului de muncă.    Conform hotărârii respective de Guvern, fiecare angajator este obligat să prezinte la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS), de la...Primarii și secretarii consiliilor locale în ședință

     La finele săptămânii trecute, primarii și secretarii consiliilor locale din raionul Rezina, au avut o ședință de lucru, în incinta sălii de conferințe a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina.

     În cadrul ședinței a participat: președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful oficiului teritorial Orhei a Cancelariei de Stat, Vasile Costin, reprezentantul serviciului regional Nord al Biroului Migrație și Azil al MAI, Ion Serjantu, șeful Direcției Prestări Servicii Publice, Valeriu Patrașcu, specialist superior în cadrul Direcției Prestări Servicii Publice, Chiar Nicolaeva și șeful Biroului Multifuncțional Rezina, Valentin Calin.

     Scopul întrunirii, l-a constituit informarea primarilor și a secretarilor consiliilor locale referitor la ultimele schimbări efectuate în legislație, care trebuie însușite chiar din prima sursă.

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a mulțumit reprezentanților pentru prezență în teritoriu, la fel a îndemnat primarii și secretarii să fie foarte clari în gânduri, să prioritizeze toate problemele care există în localitate, să profite de oportunitate pentru a face claritate în ele și să adreseze toate întrebările care îi frământă.

     Fiecare dintre cei prezenți în sală, au adresat întrebări, la rândul lor, raportorii au fost foarte deshiși și expliciți, în așa fel ca fiecare s-a întors acasă cu lecția învățată.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

Acasă

În sus