Elevii de la Liceul teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina și-au ales Consiliul local al elevilor

      Consiliul școlar al elevilor este un organ reprezentativ al elevilor din cadrul IP Liceul teoretic „Alexandru cel Bun”, menit să reprezinte interesele acestora în politica școlară a instituției de învățământ. Consiliul elevilor pe parcursul ultimilor ani își desfășoară activitatea în baza Regulamentului instituției cu privire la activitatea Consiliului elevilor, elaborat în baza Instrucțiunii privind constituirea...

Ședința ordinară a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru

         Joi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit  în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni. Ședința a fost prezidată de Eleonora Graur, președintele CRD, președintele raionului Rezina.          Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a mulțumit reprezentanților din regiune pentru participarea și implicarea lor...

Stimaţi judecători, procurori, avocaţi, notari, angajaţi ai domeniului juridic din raionul Rezina!

     Sărbătoarea profesională a juristului este un bun prilej de a vă aduce sincere felicitări tuturor celor care profesează dreptul și care, prin activitatea cotidiană contribuie la edificarea statului de drept și permanentizarea valorilor democratice caracteristice unei societăți moderne.      Meseria căreia vă dedicați zi de zi, presupune multă responsabilitate, etică profesională, demnitate, obiectivitate și interes sporit față de...O nouă săptămână cu noi evenimente...

     O nouă săptămână cu activități noi discutate în ședința operativă de luni, în care președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, le-a solicitat șefilor serviciilor desconcentrate, șefilor secțiilor și direcțiilor a Consiliului raional să facă trimitere la activitățile desfășurate săptămâna anterioară, dar și cele planificate pentru săptămâna curentă.

     Angela Vâșcovschi, șeful-adjunct al Direcției Învățământ, Tineret și Sport, a menționat că monitorizează desfășurarea examenelor gimnaziale și a celor de bacalaureat. Un alt aspect ține de elaborarea raportului final privind rezultatele testării naționale în învățământul primar. Pe 15 iunie curent, taberele de odihnă din raionul Rezina își vor deschide ușile pentru sezonul estival-2018.

     Șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru, Vera Cernega, săptămâna curentă se axează pe pregătirea către recoltarea culturilor cerealiere și leguminoase de gradul I. Anul acesta din cauza condițiilor climaterice, comparativ cu alți ani, recoltarea va demara cu o lună mai devreme. O altă etapă este stabilirea componența staff-ului raional pentru recoltare.

     Șeful IMSP „Centrul de sănătate Rezina”, Silvia Popov, a accentuat numărul de 3124 de pacienți care au fost primiți. La fel, a menționat și despre faptul că săptămâna trecută a fost un spor natural mai bun, din motivul că s-au născut 10 copii și a avut loc doar un singur deces. Săptămâna anterioară au avut o ședință la Agenția Teritorială Centrală a Companiei a Compaiei Naționale de Asigurări în Medicină, unde s-a vorbit despre prescrierea preparatelor parțial compensate, menționând că din cele 7 raioane și municipiul Chișinău, doar Centrul de Sănătate din Rezina a prescris 93% din cele preconizate pentru 5 luni, în rest toți au mai puțin de 80%. Se străduie să facă față, chiar dacă duc lipsa vădită de medici.

    Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor săptămâna curentă a efectuat examinarea clinică a 3 loturi de pește viu, cu eliberarea certificatului veterinar destinat comercializării la piața orășenească. S-a efectuat expertiza sanitar-veterniară la 6 carcase de porcină și 11 carcase de bovină. Au fost efectuate controale, în parteneriat cu IP Rezina, la piața din Rezina și cea din satul Cinișeuți, unde au fost verificați 6 agenți economici care comercializează păsări vii. În urma controlului au fost îndeplinite acte și prescripții.

     Șeful Secției Cultură, Angela Racu, săptămâna trecută a delegat de la Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” din Rezina cercul de robotică, care a participat la un concurs la Biblioteca Națională pentru copii „ Ion Creangă” din Chișinău, de unde s-au întors cu cele mai multe puncte, echipa fiind cotată la nivel înalt. Fanfara „Plai Nistrean” a participat la Festivalul „Fanfara argintie”, care a avut loc la Soroca. Tabăra de Vară de Lectură și Agrement de la BPR „M.Eminescu” activează în regim obișnuit, în dimineața zilei de astăzi erau deja 20 de copii. În acest context, a ținut să anunțe și despre deplasarea coralei „Doina Nistrului” care astăzi merg în Italia la un festival-concurs. Pentru data de 24 iunie curent se pregătesc de Ziua portului popular, în combinație cu Ziua covorului moldovenesc, care se va desfășura în satul Ignăței. La momentul de față sunt înregistrate 19 colective din 4 raioane, ca: Rezina, Șoldănești, Telenești și Orhei. A făcut și un anunț, pentru data de 15 iunie, în legătură cu comemorarea plecării în neființă a marelui poet Mihai Eminescu,  începând cu ora 08: 30, va fi organizată depunere de flori la bustul poetului din Rezina.

     Tatiana Batistî, șeful Direcției Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Rezina, a adus la cunoștința tuturor despre faptul, că începând cu data de 4 iunie 2018, a fost inițiat procesul de scanare a informației din carnetele de muncă pentru perioada realizată până la 1 ianuarie 1999. La moment, potrivit graficului, au fost prezentate și scanate 374 de carnete de muncă din 57 de unități economice. Au fost întocmite 7 acte de verificare a certificatelor eliberate de confirmare a stagiului de cotizare pentru perioada de până la 1 ianuarie 1999, inclusiv 77 de acte potrivit solicitărilor din Federația Rusă.                 Pentru săptămâna curentă, se continuă cu primirea și scanarea carnetelor de muncă de la agenții economici din teritoriu, totodată angajații casei teritoriale vor fi antrenați în audiența zilnică a cetățenilor, procesarea și prelucrarea actelor privind dreptul solicitat la prestații de asigurări sociale.

     Șeful Direcției Deservire Fiscală Rezina, Anatolie Lehevici, a adus la cunoștință,  că începând cu data de 06.06 2018, se desfășoară campania de informare a contribuabililor importatori, producători, distribuitori și vânzători de produse din tutun, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 613 din 01.08.17, stocurile de produse din tutun fabricate până la data de 01.01.18 vor fi comercializate până la 30.06.2018. Se finalizează procesul de înmânare a avizelor de plată și achitarea integrală a impozitelor pe bunurile imobiliare și funciare până la data de 30 iunie și beneficiarea de o reducere de 15 % din suma impozitului calculat pentru anul curent.

     Șeful Centrului Multifuncțional al Agenției Servicii Publice, Valentin Calin, a adus la cunoștința tuturor despre deschiderea noului centru, în care zilnic sunt primiți în jur de 300 de persoane. Indiferent de numărul populației, angajații sunt receptivi întru soluționarea tuturor întrebărilor pentru ca vizitaorii să fie mulțumiți.

     În contextul ședinței, directorul Centrului de Poștă Rezina a anunțat că au mai rămas 2 săptămâni pentru abonarea ziarelor și revistelor pentru a doua jumătate a anului.

     La finele ședinței, președintele Eleonora Graur a mulțumit tuturor pentru informațiile prezentate și le-a dorit o săptămână lucrativă.

Acasă

În sus