Consiliul Raional Rezina | Ultimul clopoțel a sunat și la Școala de Muzică

Președintele raionului prezent la inaugurarea grădiniței din satul Mateuți

     Pe data de 08 august curent, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a participat la redeschiderea grădiniței din satul Mateuți, care acum 50 de ani a fost construită, iar recent a fost renovată pentru prima dată în cadrul „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova” și administrat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM)....

Campionatul raionului Rezina la fotbal: a finalizat etapa grupelor

        Sunt deja 15 ani, de când, în fiecare vară, împătimiții de fotbal se adună duminică de duminică pentru a savura din spectacolele fotbalistice, demonstrate de echiplele participante în Campionatul raionului la fotbal. În anul curent, competiția a trecut deja de etapa grupelor - în prezent echipele joacă pentru finala, care va fi disputată în ziua de 26 august curent.         În continua...

Atenție, concurs!

         Prin dispoziția nr. 89 din 25 iulie 2018 a președintelui raionului Rezina, a fost anunțat concurs pentru suplinirea funcțiilor publice vacante din cadrul Muzeului raional de Istorie și Etnografie. Anexa nr. 1 la dispoziția nr. 89 din 25.07.2018 Consiliul raional Rezina organizează concurs pentru funcția de director la Muzeul raional de Istorie și Etnografie Sarcinile de bază:     -  asigură activitatea organizatorică a...Ultimul clopoțel a sunat și la Școala de Muzică

        Tradițional, la sfârșit de mai, și la școlile de învățământ artistic răsună ultimul clopoțel. Astfel, pe 30 mai, la Școala de Muzică pentru Copii Rezina a fost mare sărbătoare. Absolvenții, pedagogii, părinții, colegii, îmbrăcați de sărbătoare și cu dispoziție pe potriva evenimentului, au venit la Ultimul sunet.

        În atmosferă solemnă, cei 5 absolvenți și-au primit certificatele, care confirmă că, timp de 7 ani, au făcut studii în Școala de Muzică, escaladând, împreună cu profesorii, culmile domeniului muzicii.

        După cum ne-a comunicat Mihai Todei, directorul instituției, învingătorii în prima ediție a Concursului zonal „Mărgăritarele sonore”, desfășurat la Bălți, dar și pedagogii respectivilor copii, au fost menționați cu diplome și premii bănești din partea Secției Cultură, având parte și de cuvinte de felicitare, încurajare pe viitor, rostite de către șeful secției, Angela Racu.

        N-au rămas în afara atenției nici învingătorii ediției 2018 a Concursului local „Tânărul interpret”, de menționarea lor având grijă administrația Școlii de Muzică.

        Sărbătoarea Ultimului sunet a fost presărată din belșug cu flori și cuvinte de mulțumire pentru profesori și părinți, dar și pentru elevii-absolvenți, deoarece toți împreună au depus muncă și străduință ca să ajungă la acest final frumos și dătător de speranțe.

        Ultimul sunet la Școala de Muzică a culminat cu un concert, susținut de către elevii și formațiile care activează în instituție. N-a lipsit nici sunetul clopoțelului, care a anunțat începutul vacanței mari.

        Între timp, pedagogii de aici se pregătesc pentru înmatricularea noilor discipoli, așa, încât după 20 august 2018, să fie disponibili pentru a-i primi și testa pe viitorii aspiranți la calitatea de elev al Școlii de Muzică pentru Copii din Rezina. Până atunci le dorim tuturor vacanță frumoasă!

Aculina POPA

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acasă

În sus