Dragi rezineni!

    De Bobotează, în această zi de sărbătoare sfântă și mare, ne aducem aminte de toți cei dragi, dar și de cei care, fie că sunt aproape, fie că sunt departe, rămân în rugăciunile și în iubirea noastră.     De Bobotează primim puterea să ne iubim, nu numai unul câte unul, ci să-i iubim pe toți oamenii. Asta e creștinismul: religia iubirii.     Fie ca Botezul Domnului să vă aducă tuturor pace și...

Omagiu lui Mihai Eminescu

    Pe data de 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.     În dimineața zilei de marți, printre cei care au ținut să aducă omagii și să depună flori la bustul marelui poet din orașul Rezina, au fost angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, președintele degrevat al raionului, Eleonora Graur, angajați ai primăriei, alături de primarul Simion Tatarov,...

Primul punct de asistență medicală urgentă din acest an, inaugurat în satul Pripiceni-Răzeși

     La începutul anului pe stil vechi, mai exact - la data de 14 ianuarie curent, în satul Pripiceni-Răzeși din raionul Rezina a avut loc un eveniment important - inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU). Serviciul va acorda asistență medicală pentru aproximativ 10000 de locuitori din 8 localități ale raionului (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești)....Ultimul clopoțel a sunat și la Școala de Muzică

        Tradițional, la sfârșit de mai, și la școlile de învățământ artistic răsună ultimul clopoțel. Astfel, pe 30 mai, la Școala de Muzică pentru Copii Rezina a fost mare sărbătoare. Absolvenții, pedagogii, părinții, colegii, îmbrăcați de sărbătoare și cu dispoziție pe potriva evenimentului, au venit la Ultimul sunet.

        În atmosferă solemnă, cei 5 absolvenți și-au primit certificatele, care confirmă că, timp de 7 ani, au făcut studii în Școala de Muzică, escaladând, împreună cu profesorii, culmile domeniului muzicii.

        După cum ne-a comunicat Mihai Todei, directorul instituției, învingătorii în prima ediție a Concursului zonal „Mărgăritarele sonore”, desfășurat la Bălți, dar și pedagogii respectivilor copii, au fost menționați cu diplome și premii bănești din partea Secției Cultură, având parte și de cuvinte de felicitare, încurajare pe viitor, rostite de către șeful secției, Angela Racu.

        N-au rămas în afara atenției nici învingătorii ediției 2018 a Concursului local „Tânărul interpret”, de menționarea lor având grijă administrația Școlii de Muzică.

        Sărbătoarea Ultimului sunet a fost presărată din belșug cu flori și cuvinte de mulțumire pentru profesori și părinți, dar și pentru elevii-absolvenți, deoarece toți împreună au depus muncă și străduință ca să ajungă la acest final frumos și dătător de speranțe.

        Ultimul sunet la Școala de Muzică a culminat cu un concert, susținut de către elevii și formațiile care activează în instituție. N-a lipsit nici sunetul clopoțelului, care a anunțat începutul vacanței mari.

        Între timp, pedagogii de aici se pregătesc pentru înmatricularea noilor discipoli, așa, încât după 20 august 2018, să fie disponibili pentru a-i primi și testa pe viitorii aspiranți la calitatea de elev al Școlii de Muzică pentru Copii din Rezina. Până atunci le dorim tuturor vacanță frumoasă!

Aculina POPA

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acasă

În sus