Secretarul de stat Elena Belei, în vizită de lucru la Rezina

        Secreatrul de stat al Minsiterului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, în dimineața acestei zile s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Rezina. Inițial, dumneaei, însoțită de președintele raionului, Eleonora Graur, vicepreeșdintele în probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport (DÎTS), a avut o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățăm&...

Cursă olimpică la alergări în orașul Rezina

        Elevi de la cele două licee din oraș, dar și un grup de seniori au participat la Cursa olimpică la alergări, dedicată Zilei Naționale a Sportului și Mișcării Olimpice, desfășurată în amiaza zilei de azi în orașul Rezina și având pe post de organizator primăria din localitate.         Inițial, participanții, echipați în tricouri pe care sta scris că își iubesc localitatea, au fost...

DISPOZIŢIE nr. 64 din 17 mai 2018, orașul Rezina

 „Cu privire la convocarea ședinţei Consiliului raional”           În baza art. 45, alin. (3), art. 53, pct. 1, lit. f) ale Legii Republicii Moldova privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, art. 24, alin. (3) al Legii Republicii Moldova privind Statutul alesului local nr. 768-XV din 02.02.2000, preşedintele raionului Rezina DISPUNE:          1. Se convoacă şedinţa...Ziua Internațională a Familiei la Liceul "Alexandru cel Bun"

    Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii, care împart un anumit spațiu locativ și un buget financiar, dar mai înseamnă un prim pas în întemeierea unei generații sănătoase, educate, puternice, iubitoare, respectuoase și cu aspirații de mare altitudine pe întreg parcursul vieții ca să promoveze un mod sănătos de viață. Familia este viață, continuitate, e patria cea mică a fiecărui dintre noi, e începutul începuturilor, ea conferă pro-gres și stabilitate unei societăți.

     Cu această ocazie, pe 15 mai 2018, la Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina, a avut loc o sărbătoare sportivă, cu genericul "Sportul - pastila vieții", organizată și desfășurată cu prilejul marcării la nivel de liceu a Zilei Internaționale a Familiei. Este o sărbătoare internațională instituită de ONU, ce se bucură de sprijin în majoritatea țărilor. Ziua Familiei îndreaptă atenția către celula de bază a societății - familia, accentuând rolul ei și nevoia de integritate.

     La eveniment au fost invitați oaspeți de onoare, primarul de Rezina, Simion Tatarov, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, angajați ai Inspectoratului de Poliție Rezina, în persoana domnului Vitalie Cuiban, bunici din cadrul Proiectului "Bunicii Grijulii" și profesori.

    Scopul sărbătorii l-a constituit promovarea unui mod sănătos de viață în familie, asigurând o alimentație corectă, lupta cu obezitatea în rândul copiilor, dar și informarea, sensibilizarea părinților asupra securității la trafic, pe întreg parcursul vacanței de vară.

    În deschiderea evenimentului, primarul de Rezina, Simion Tatarov, a reiterat  importanța adoptării unui mod sănătos de viață, care este un factor determinat al sănătății.

    Șeful DÎTS, Lilia Lazari, a îndemnat părinții să atribuie și în continuare prioritate sănătății copiilor, rămânând un exemplu demn de urmat.

    După partea festivă, au urmat competiții sportive ca: starturi vesele, volei, șah, dame, tenis de masă, ș. a. între bunici, părinți și elevi care își fac studiile în Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina. Toți împreună au venit să susțină și să amplifice mesajul unui mod sănătos de viață.

    Angajații Inspectoratului de Poliție Rezina au distribuit pliante informative în zona "Orășelului Siguranței", unde, la inițiativa lor, a fost organizat și un concurs de desene cu genericul "O zi de vacanță în siguranță cu familia", la care au participat elevii claselor a I-ia-a IV-a.

    Evenimentul a culminat cu înmânarea diplomelor de participare pentru toți cei implicați în competiții.

Pentru conformitate, Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus