Membrii Consiliului de Administrare a IAR, în ședință ordinară

            Pe data de 12 octombrie 2018, membrii Consiliului de Administrare a IP „Incubatorul de Afaceri din Rezina” s-au convocat în ședință ordinară.             Pe ordinea de zi a fost propus un singur subiect, cel cu privire la incubarea noilor rezidenți în cadrul Incubatorului de Afaceri din Rezina.             De către membr...

Bilanțul celor nouă luni de activitate a IP Rezina

     În conformitate cu prevederile dispoziției IGP privind evaluarea activității desfășurate de Inspectoratul de Poliție în perioada celor 9 luni ale anului 2018, la finele săptămânii trecute, pe data de 12 octombrie 2018, Inspectoratul de Poliție Rezina a organizat o ședință de bilanț.      IP Rezina şi-a propus să modifice stereotipurile ca fiind un organ represiv într-o instituție deschisă și cooperantă, cu...

Managerii instituțiilor de învățământ - în discuții

     Conducerea Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina a desfășurat, pe data de 11 octombrie curent, discuții cu managerii unităților școlare din raionul Rezina referitoare la elaborarea bugetului instituțiilor pentru anul 2019.      În cadrul ședinței au participat: președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Finanțe, Angela Cuzuioc, și inspectorul principal în cadrul Inspecției Teritoriale de Muncă Orhei, Lil...Ziua Internațională a Familiei la Liceul "Alexandru cel Bun"

    Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii, care împart un anumit spațiu locativ și un buget financiar, dar mai înseamnă un prim pas în întemeierea unei generații sănătoase, educate, puternice, iubitoare, respectuoase și cu aspirații de mare altitudine pe întreg parcursul vieții ca să promoveze un mod sănătos de viață. Familia este viață, continuitate, e patria cea mică a fiecărui dintre noi, e începutul începuturilor, ea conferă pro-gres și stabilitate unei societăți.

     Cu această ocazie, pe 15 mai 2018, la Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina, a avut loc o sărbătoare sportivă, cu genericul "Sportul - pastila vieții", organizată și desfășurată cu prilejul marcării la nivel de liceu a Zilei Internaționale a Familiei. Este o sărbătoare internațională instituită de ONU, ce se bucură de sprijin în majoritatea țărilor. Ziua Familiei îndreaptă atenția către celula de bază a societății - familia, accentuând rolul ei și nevoia de integritate.

     La eveniment au fost invitați oaspeți de onoare, primarul de Rezina, Simion Tatarov, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, angajați ai Inspectoratului de Poliție Rezina, în persoana domnului Vitalie Cuiban, bunici din cadrul Proiectului "Bunicii Grijulii" și profesori.

    Scopul sărbătorii l-a constituit promovarea unui mod sănătos de viață în familie, asigurând o alimentație corectă, lupta cu obezitatea în rândul copiilor, dar și informarea, sensibilizarea părinților asupra securității la trafic, pe întreg parcursul vacanței de vară.

    În deschiderea evenimentului, primarul de Rezina, Simion Tatarov, a reiterat  importanța adoptării unui mod sănătos de viață, care este un factor determinat al sănătății.

    Șeful DÎTS, Lilia Lazari, a îndemnat părinții să atribuie și în continuare prioritate sănătății copiilor, rămânând un exemplu demn de urmat.

    După partea festivă, au urmat competiții sportive ca: starturi vesele, volei, șah, dame, tenis de masă, ș. a. între bunici, părinți și elevi care își fac studiile în Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina. Toți împreună au venit să susțină și să amplifice mesajul unui mod sănătos de viață.

    Angajații Inspectoratului de Poliție Rezina au distribuit pliante informative în zona "Orășelului Siguranței", unde, la inițiativa lor, a fost organizat și un concurs de desene cu genericul "O zi de vacanță în siguranță cu familia", la care au participat elevii claselor a I-ia-a IV-a.

    Evenimentul a culminat cu înmânarea diplomelor de participare pentru toți cei implicați în competiții.

Pentru conformitate, Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus