Consiliul Raional Rezina | Ziua Internațională a Familiei la Liceul "Alexandru cel Bun"

Șantierul de construcție a drumului din Cuizăuca, vizitat de către președintele raionului

     La mijlocul săptămânii trecute, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a întreprins o vizită la șantierul de construcție a drumului din satul Cuizăuca, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Drumul a fost reparat capital pe o lungime de 1,03 kilometri, valoarea lucrărilor fiind 1, 467 de mii de lei .      Președintele Eleonora Graur a discutat cu primarul de Cuizăuca, Ion Frunză, cu...

De Ziua Independenței vom avea parte de o adevărată sărbătoare

       În debutul ședinței operative de astăzi, președintele raionului, Eleonora Graur, a atras atenția asistenței asupra câtorva evenimente, care urmează să se desfășoare în aceste ultime zile de august. În primul rând, este vorba despre 60 de copii, selectați din toate localitățile raionului, cărora li se vor înmâna ghiozdane cu cele necesare pentru școală în cadrul Campaniei „Copil școlarizat –...

Încă o dată despre digitalizarea carnetelor de muncă

   Casa Națională de Asigurări Sociale realizează procesul de scanare a informației din carnetele de muncă pentru perioada de până la 01.01.1999. Instituția s-a conformat prevederilor Hotărârii Guvernului  nr. 426 din 15.05.2018 cu privire la unele aspecte ce țin de evidența stagiului de muncă.    Conform hotărârii respective de Guvern, fiecare angajator este obligat să prezinte la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS), de la...Ziua Internațională a Familiei la Liceul "Alexandru cel Bun"

    Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii, care împart un anumit spațiu locativ și un buget financiar, dar mai înseamnă un prim pas în întemeierea unei generații sănătoase, educate, puternice, iubitoare, respectuoase și cu aspirații de mare altitudine pe întreg parcursul vieții ca să promoveze un mod sănătos de viață. Familia este viață, continuitate, e patria cea mică a fiecărui dintre noi, e începutul începuturilor, ea conferă pro-gres și stabilitate unei societăți.

     Cu această ocazie, pe 15 mai 2018, la Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina, a avut loc o sărbătoare sportivă, cu genericul "Sportul - pastila vieții", organizată și desfășurată cu prilejul marcării la nivel de liceu a Zilei Internaționale a Familiei. Este o sărbătoare internațională instituită de ONU, ce se bucură de sprijin în majoritatea țărilor. Ziua Familiei îndreaptă atenția către celula de bază a societății - familia, accentuând rolul ei și nevoia de integritate.

     La eveniment au fost invitați oaspeți de onoare, primarul de Rezina, Simion Tatarov, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, angajați ai Inspectoratului de Poliție Rezina, în persoana domnului Vitalie Cuiban, bunici din cadrul Proiectului "Bunicii Grijulii" și profesori.

    Scopul sărbătorii l-a constituit promovarea unui mod sănătos de viață în familie, asigurând o alimentație corectă, lupta cu obezitatea în rândul copiilor, dar și informarea, sensibilizarea părinților asupra securității la trafic, pe întreg parcursul vacanței de vară.

    În deschiderea evenimentului, primarul de Rezina, Simion Tatarov, a reiterat  importanța adoptării unui mod sănătos de viață, care este un factor determinat al sănătății.

    Șeful DÎTS, Lilia Lazari, a îndemnat părinții să atribuie și în continuare prioritate sănătății copiilor, rămânând un exemplu demn de urmat.

    După partea festivă, au urmat competiții sportive ca: starturi vesele, volei, șah, dame, tenis de masă, ș. a. între bunici, părinți și elevi care își fac studiile în Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina. Toți împreună au venit să susțină și să amplifice mesajul unui mod sănătos de viață.

    Angajații Inspectoratului de Poliție Rezina au distribuit pliante informative în zona "Orășelului Siguranței", unde, la inițiativa lor, a fost organizat și un concurs de desene cu genericul "O zi de vacanță în siguranță cu familia", la care au participat elevii claselor a I-ia-a IV-a.

    Evenimentul a culminat cu înmânarea diplomelor de participare pentru toți cei implicați în competiții.

Pentru conformitate, Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus