Dragi rezineni!

    De Bobotează, în această zi de sărbătoare sfântă și mare, ne aducem aminte de toți cei dragi, dar și de cei care, fie că sunt aproape, fie că sunt departe, rămân în rugăciunile și în iubirea noastră.     De Bobotează primim puterea să ne iubim, nu numai unul câte unul, ci să-i iubim pe toți oamenii. Asta e creștinismul: religia iubirii.     Fie ca Botezul Domnului să vă aducă tuturor pace și...

Omagiu lui Mihai Eminescu

    Pe data de 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.     În dimineața zilei de marți, printre cei care au ținut să aducă omagii și să depună flori la bustul marelui poet din orașul Rezina, au fost angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, președintele degrevat al raionului, Eleonora Graur, angajați ai primăriei, alături de primarul Simion Tatarov,...

Primul punct de asistență medicală urgentă din acest an, inaugurat în satul Pripiceni-Răzeși

     La începutul anului pe stil vechi, mai exact - la data de 14 ianuarie curent, în satul Pripiceni-Răzeși din raionul Rezina a avut loc un eveniment important - inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU). Serviciul va acorda asistență medicală pentru aproximativ 10000 de locuitori din 8 localități ale raionului (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești)....Ziua Internațională a Familiei la Liceul "Alexandru cel Bun"

    Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii, care împart un anumit spațiu locativ și un buget financiar, dar mai înseamnă un prim pas în întemeierea unei generații sănătoase, educate, puternice, iubitoare, respectuoase și cu aspirații de mare altitudine pe întreg parcursul vieții ca să promoveze un mod sănătos de viață. Familia este viață, continuitate, e patria cea mică a fiecărui dintre noi, e începutul începuturilor, ea conferă pro-gres și stabilitate unei societăți.

     Cu această ocazie, pe 15 mai 2018, la Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina, a avut loc o sărbătoare sportivă, cu genericul "Sportul - pastila vieții", organizată și desfășurată cu prilejul marcării la nivel de liceu a Zilei Internaționale a Familiei. Este o sărbătoare internațională instituită de ONU, ce se bucură de sprijin în majoritatea țărilor. Ziua Familiei îndreaptă atenția către celula de bază a societății - familia, accentuând rolul ei și nevoia de integritate.

     La eveniment au fost invitați oaspeți de onoare, primarul de Rezina, Simion Tatarov, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, angajați ai Inspectoratului de Poliție Rezina, în persoana domnului Vitalie Cuiban, bunici din cadrul Proiectului "Bunicii Grijulii" și profesori.

    Scopul sărbătorii l-a constituit promovarea unui mod sănătos de viață în familie, asigurând o alimentație corectă, lupta cu obezitatea în rândul copiilor, dar și informarea, sensibilizarea părinților asupra securității la trafic, pe întreg parcursul vacanței de vară.

    În deschiderea evenimentului, primarul de Rezina, Simion Tatarov, a reiterat  importanța adoptării unui mod sănătos de viață, care este un factor determinat al sănătății.

    Șeful DÎTS, Lilia Lazari, a îndemnat părinții să atribuie și în continuare prioritate sănătății copiilor, rămânând un exemplu demn de urmat.

    După partea festivă, au urmat competiții sportive ca: starturi vesele, volei, șah, dame, tenis de masă, ș. a. între bunici, părinți și elevi care își fac studiile în Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina. Toți împreună au venit să susțină și să amplifice mesajul unui mod sănătos de viață.

    Angajații Inspectoratului de Poliție Rezina au distribuit pliante informative în zona "Orășelului Siguranței", unde, la inițiativa lor, a fost organizat și un concurs de desene cu genericul "O zi de vacanță în siguranță cu familia", la care au participat elevii claselor a I-ia-a IV-a.

    Evenimentul a culminat cu înmânarea diplomelor de participare pentru toți cei implicați în competiții.

Pentru conformitate, Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus