Tineri rezineni, voluntari în campaniile Inspectoratului General al Poliției

   Recent, în incinta Sălii de Conferințe a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov" din Rezina a fost organizată o întrunire de informare și de exprimare a impresiilor acumulate de protagoniștii celei de-a V-ea ediții a Campaniei "Din culisele Poliției", care anterior au participat la sediul Inspectoratului General de Poliției și s-au familiarizat cu tot ceea ce înseamnă poliție în Republica Moldova.    În cadrul evenimentului...

Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...Primordială - soluționarea problemelor cetățenilor

        „După mini-vacanța, generată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii, începem o săptămână în ritmuri normale de activitate”, le-a spus celor prezenți la ședința operativă de azi dimineață președintele raionului, Eleonora Graur. Apoi i-a solicitat șefului Secției Admninistrație publică, Ruslan Socol, să informeze în detalii despre mersul soluționării doleanțelor, pe care oamenii și le-au expus în timpul deplasărilor președintelui raionului în teritoriu.

        Dumnealui a comunicat că unele probleme (în cazurile, în care serviciile desconcentrate în teritoriu sau structurile Consiliului raional n-au reușit să intervină) încă își așteaptă soluționarea. La care președintele raionului i-a solicitat să elaboreze, până la finele orelor de program, un tabel generalizator, cu indicarea  problemei abordate, dar și a persoanei responsabile, de competența căreia ține rezolvarea acesteia, perspectivele soluționării. „Nu sunt întrebări, pe care oamenii le-au abordat și pe care să nu le putem soluționa. Acolo, unde e  cazul, să facem demersuri în structurile superioare, ca să identificăm soluții și să ajutăm oamenii. Cetățenii trebuie să se convingă că ne-am dus la ei nu doar să-i vedem, ci să-i ajutăm”, a precizat în context Eleonora Graur.

        Șeful Secției Cultură, Angela Racu, a comunicat despre organizarea și desfășurarea concursului declamatorilor, al talentelor oamenilor în etate etc. Totodată, a abordat și problema drumurilor desfundate, devenite aproape impracticabile după topirea zăpezilor. Președintele raionului le-a solicitat angajaților Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri ca, împreună cu responsabilii de la districtul Rezina al SA „Drumuri-Orhei”, să inspecteze toate porțiunile de drum, care au  fost transmise în gestiunea Consiliului raional, să le identifice pe cele mai distruse pentru a fi reparate prioritar.

        La un control strict vor fi ținute și lucrările la blocul cu viitoarele locuințe sociale, la Complexul sporrtiv, alte obiecte de importanță majoră, aflate în curs de construcție sau reparație.

        Instituțiile medicale continuă să fie asaltate de un număr foarte mare de pacienți, inclusiv copii – situație căreia persoanlul medical se străduie din răsputeri să-i facă față.

        Valentin Botnari, șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Rezina, a comunicat că angajați ai structurii respective, în urma plângerilor agenților economici din sate, au efectuat controale inopinate la piețele din Trifești și Gordinești în scopul depistării comercianților care vând produse alimentare direct din transport, fără a avea în posesie actele permisive necesare. În rezultat, mai mulți agenți economici depistați în flagrant, au fost amendați și atenționați asupra necesității de a-și aduce în ordinea corespunzătoare transportul și actele.

        Săptămâna precedentă s-a lăsat cu două incendii în teritoriul raionului - este vorba de un automobil și o casă de locuit, în cel de-al doilea caz fiind înregistrată și o victimă.

        Tatiana Batistî, șeful Direcției CTAS Rezina, de rând cu alte aspecte din activitatea cotidiană, a vorbit și despre demararea procesului de digitalizare a informației – este vorba de dările de seamă privind calcularea și utilizarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat forma 4BASS pentru perioada anilor 1991-1998, în scopul cerării unui dosar electronic pe fiecare agent economic în parte. E un proces anevoios, care necesită multă atenție, dar angajații CTAS Rezina, antrenați în scanarea documentelor, fac față sarcinii zilnice.

        Pe final, președintele Eleonora Graur a menționat că în săptămâna curentă, deplasările în teritoriu vor continua. Totodată, le-a solicitat colegilor să examineze situația în localitate, fiecare în domeniul său, ca să meargă pregătiți pentru a răspunde eventualelor solicitări din partea cetățenilor.

Text – Aculina POPA

Imagini – Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus