Căderea abundentă a zăpezii, discutată la Consiliul raional Rezina chiar de la prima oră

     Chiar de la prima ora a zilei de luni, Andrei Godoroja, vicepreședintele raionului în probleme de mediu și dezvoltare regională, i-a convocat într-o ședință de lucru privind situația din raion pe șeful districtului Rezina al SA ”Drumuri-Orhei”, Alexandru Ucrainciuc, șeful Situații Excepționale Rezina, Ghenadie Moiseenco, șeful DÎTS, Lilia Lazari, șeful Filialei Rezina a SA ” RED-Nord”, Iurie Urechi, și șeful...

În liceul din Ignăței a fost dat startul proiectului „Bunicii grijulii”

         Securitatea vieții și a sănătății copiilor în IP „Liceul teoretic „Ioan Sârbu” este unul din obiectivele primordiale ale activității noastre. Procesul educațional nu poate fi realizat fără parteneriatul tridimensional: școală-familie-societate. În prezent, când plecarea părinților la muncă peste hotare a devenit un imperativ al timpului, grija pentru generația în creștere revine bunicilor, celor...

Seminar de instruire pentru echipele multidisciplinare teritoriale

         Ieri, 14 martie, în incinta sălii de ședințe a Consiliului raional Rezina, a avut loc un seminar de instruire, cu genericul: ” Utilizarea Ghidului pentru echipe multidisciplinare teritoriale privind modul de abordare a cazurilor de violență în familie”, organizat în parteneriat de către Asociația Împotriva Violenței „Casa Marioarei”, Asociația „Promo-LEX” și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii ...Primordială - soluționarea problemelor cetățenilor

        „După mini-vacanța, generată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii, începem o săptămână în ritmuri normale de activitate”, le-a spus celor prezenți la ședința operativă de azi dimineață președintele raionului, Eleonora Graur. Apoi i-a solicitat șefului Secției Admninistrație publică, Ruslan Socol, să informeze în detalii despre mersul soluționării doleanțelor, pe care oamenii și le-au expus în timpul deplasărilor președintelui raionului în teritoriu.

        Dumnealui a comunicat că unele probleme (în cazurile, în care serviciile desconcentrate în teritoriu sau structurile Consiliului raional n-au reușit să intervină) încă își așteaptă soluționarea. La care președintele raionului i-a solicitat să elaboreze, până la finele orelor de program, un tabel generalizator, cu indicarea  problemei abordate, dar și a persoanei responsabile, de competența căreia ține rezolvarea acesteia, perspectivele soluționării. „Nu sunt întrebări, pe care oamenii le-au abordat și pe care să nu le putem soluționa. Acolo, unde e  cazul, să facem demersuri în structurile superioare, ca să identificăm soluții și să ajutăm oamenii. Cetățenii trebuie să se convingă că ne-am dus la ei nu doar să-i vedem, ci să-i ajutăm”, a precizat în context Eleonora Graur.

        Șeful Secției Cultură, Angela Racu, a comunicat despre organizarea și desfășurarea concursului declamatorilor, al talentelor oamenilor în etate etc. Totodată, a abordat și problema drumurilor desfundate, devenite aproape impracticabile după topirea zăpezilor. Președintele raionului le-a solicitat angajaților Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri ca, împreună cu responsabilii de la districtul Rezina al SA „Drumuri-Orhei”, să inspecteze toate porțiunile de drum, care au  fost transmise în gestiunea Consiliului raional, să le identifice pe cele mai distruse pentru a fi reparate prioritar.

        La un control strict vor fi ținute și lucrările la blocul cu viitoarele locuințe sociale, la Complexul sporrtiv, alte obiecte de importanță majoră, aflate în curs de construcție sau reparație.

        Instituțiile medicale continuă să fie asaltate de un număr foarte mare de pacienți, inclusiv copii – situație căreia persoanlul medical se străduie din răsputeri să-i facă față.

        Valentin Botnari, șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Rezina, a comunicat că angajați ai structurii respective, în urma plângerilor agenților economici din sate, au efectuat controale inopinate la piețele din Trifești și Gordinești în scopul depistării comercianților care vând produse alimentare direct din transport, fără a avea în posesie actele permisive necesare. În rezultat, mai mulți agenți economici depistați în flagrant, au fost amendați și atenționați asupra necesității de a-și aduce în ordinea corespunzătoare transportul și actele.

        Săptămâna precedentă s-a lăsat cu două incendii în teritoriul raionului - este vorba de un automobil și o casă de locuit, în cel de-al doilea caz fiind înregistrată și o victimă.

        Tatiana Batistî, șeful Direcției CTAS Rezina, de rând cu alte aspecte din activitatea cotidiană, a vorbit și despre demararea procesului de digitalizare a informației – este vorba de dările de seamă privind calcularea și utilizarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat forma 4BASS pentru perioada anilor 1991-1998, în scopul cerării unui dosar electronic pe fiecare agent economic în parte. E un proces anevoios, care necesită multă atenție, dar angajații CTAS Rezina, antrenați în scanarea documentelor, fac față sarcinii zilnice.

        Pe final, președintele Eleonora Graur a menționat că în săptămâna curentă, deplasările în teritoriu vor continua. Totodată, le-a solicitat colegilor să examineze situația în localitate, fiecare în domeniul său, ca să meargă pregătiți pentru a răspunde eventualelor solicitări din partea cetățenilor.

Text – Aculina POPA

Imagini – Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus