Dispoziție nr. 164-C din 14 noiembrie 2018, orașul Rezina

"Cu privire la prelungirea concursului pentru ocuparea funcției publice de secretar al Consiliului raional Rezina"    În temeiul art. 37-39, art. 53, alin. (1), art. 54, alin. (1, 4), art. 60, alin. (2, 3, 5, 7) ale Legii Republicii Moldova nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare, art. 27, 29 ale Legii Republicii Moldova nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu modificările și completările ulterioare, pct. 54 (4), a...

Dispoziție nr. 163-C din 14 noiembrie 2018, orașul Rezina

"Cu privire la prelungirea datei-limită a concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă"    În temeiul art. 51, alin. (3), (4), art. 53, alin. (1), lit. b), art. 54, alin. (1), (3), (4) ale Legii Republicii Moldova nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare, art. 27, 29 ale Legii Republicii Moldova nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu modificările și completările ulterioare, pct. 46, lit. a) al R...

Încă o săptămână plină de evenimente

   În cadrul ședinței ope-rative din săptămâna curentă, prezidată de către președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, au fost puse în discuție cele mai relevante subiecte, realizate pe parcursul săptămânii precedente, dar și cele planificate spre realizare pentru actuala săptămână de către conducătorii structurilor Consiliului raional și cei ai serviciilor desconcentrate în teritoriu.    Astfel, șeful Direcției...Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.

    Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

    Slujba Aghezmei Mari se săvârşeşte atât în Ajunul Bobotezei, când se sfinţeşte apa cu care preoţii binecuvântează, apoi, casele credincioşilor, cât şi în ziua Bobotezei, când se sfinţeşte agheazma pe care credincioşii o iau la casele lor, pentru tot anul.

    Agheazma Mare se păstrează la loc de cinste, în vase curate, în care se pune, de obicei, câte un fir de busuioc. Agheazma se consumă timp de opt zile la rând, mai ales de la Ajunul Bobotezei, până la cea de-a opta zi după sărbătoare

    În dimineaţa zilei de astăzi, la biserica ,,Acoperământul Maicii Domnului” din Rezina a fost oficiat serviciul divin în cinstea marii sărbători. Ulterior, în piața centrală a orașului Rezina,  un sobor de preoţi, condus de blagocinul de Rezina, Igor Cojocari, au săvârșit Sfânta Liturghie și au sfințit agheazma.

 

    Zeci de credincioși au participat la Sfânta Liturghie, după care au luat agheazmă și au mers la casele lor pentru a stropi gospodăriile, ca să fie ferite de rele.

    Blagocinul raionului Rezina, Igor Cojocari, a felicitat toți creștinii adunați în piață, accentuând că sărbătoarea Botezul Domnului închide perioada sărbătorilor de iarnă. Le-a spus tuturor despre beneficiile apei sfinte și i-a îndemnat pe toți să bea de câte ori au nevoie.

    Alături de creștini, Eleonora Graur, președintele raionului a adresat un mesaj de felicitare, dorindu-le tuturor ca pacea ce a coborât în sufletele creștinilor în aceste zile de sfinte sărbători să se mențină acolo cât mai mult timp, determinându-ne la gânduri bune și fapte creștinești.

    Potrivit tradiţiei populare, dacă în această zi ninge sau e ger, atunci roada va fi bogată.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus