Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...

Polițiștii, antrenați în acțiuni de redresare a situației

        Zăpada, pe care am așteptat-o atâta timp și care a căzut din abundență în ultimele ore, a reușit să creeze un șir de probleme pentru locuitorii raionului, de altfel, ca și pentru cei din alte unități teritorial-administrative din țară.         În context, Inspectoratul de Poliţie Rezina aduce la cunoştinţa locuitorilor raionului că, pe parcursul nopţii şi până la moment, membrii...Început de an cu noi provocări și evenimente

        Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, astăzi, 09 ianuarie 2018, a convocat șefii serviciilor desconcentrate în prima ședință ordinară din acest an.

        În debutul ședinței, președintele raionului le-a dorit tuturor un sincer la mulți ani, putere, răbdare, toleranță și multă însistență în realizarea obligațiunilor de serviciu și nu doar.

        În acest context, a ținut să anunțe ultimele sarcini care trebuiesc realizate de reprezentanții serviciilor, și anume ca fiecare dintre cei prezenți să își planifice o zi în care să prezinte un raport anual despre activitățile desfășurate în 2017, care va avea loc în fața șefilor serviciilor desconcentrate, primarilor și societății civile. Scopul este ca informația din fiecare structură să fie adusă publicului larg pentru documentare.

        La fel, președintele raionului a solicitat și prioritățile serviciilor desconcentrate pentru anul 2018, structurate într-un plan desfășurat.

        De la șeful Direcției Generale Finanțe și cel al  Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri a solicitat să pregătească o informație referitoare la toate investițiile efectuate în ultimii ani, inclusiv din soldul disponibil al Consiliului raional, în realizarea proiectelor.

        Ca continuare, fiecare reprezentant al structurilor în mare parte a vorbit despre realizarea unei totalizări a anului 2017, dar și elaborarea planului pentru 2018.

        Șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a menționat că începând cu ziua de astăzi elevii s-au reîntors din vacanță, instituțiile de învățământ activează fără dificultate, dispun de căldură, copii sunt alimentați.

        Vera Amarfii, șeful Serviciului Stare Civilă Rezina, a realizat un raport statistic al activității pentru anul 2017, cu o informație mai amplă vom reveni pe parcurs.

        Pe final, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, le-a dorit tuturor un început de an productiv și o săptămână lucrativă.

 

Acasă

În sus