Tinerii antreprenori au beneficiat de un nou program de instruire

        Pe 4 decembrie curent, în orașul Rezina a fost dat startul ”Programului de instruire și dezvoltare a abilităților de inițiere a afacerii”, la care au participat 20 de tineri. Evenimentul a fost organizat de către Filiala Orhei a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu suportul Consiliului raional Rezina și Incubatorului de Afaceri, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a...

Acord de finanțare, semnat între ADR Centru și GIZ

         Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, pe data de 8 decembrie, a participat în cadrul semnării Acordului de Finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)  privind elaborarea proiectelor tehnice și a documentației de licitație pentru lucrările de construcție pentru proiectele selectate ce țin de domeniul aprovizionare cu apă și canalizare și...

Raportul de activitate pentru anul 2017 a Direcției pentru siguranța alimentelor Rezina

Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor din Rezina , pe data de 8 decembrie în sala de ședință a Consiliului raional, a prezentat raportul activităților realizate pentru perioada 01 ianuarie- 01 decembrie 2017. În cadrul întrunirii au participat, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintele raionului, Andrei Godoroja, șeful Direcției Controlul Calității și Sisteme de Calitate,Oleg Berladeanu, șeful Serviciu de Monitorizare și...De la inimă la inimă, în susținerea tinerelor talente din raionul Rezina

             Un eveniment de o importanță majoră și de o profundă vibrație sufletească a avut loc, pe data de 3 decembrie curent, la Rezina. Centrul filantropic ”Steau de cristal” a desfășurat un concert de binefacere în susținerea tinerelor talente din raionul Rezina, cu genericul ”De la inimă la inimă”.

            Publicul rezinean a savurat din plin, timp de două ore, muzică de calitată, fapt ce a contribuit și la susținerea și promovarea tinerelor talente din regiunea noastră.

             În fața publicului au evoluat Costi Burlacu și Corina Țepeș, Formația ”Tharmis” și Valentin Uzun, Gheorghe Țopa, colectivul de dans din Rezina ,,Miraj’’ (conducător artistic - Tatiana Botezatu) și eleva Școlii de Muzică, secțiunea Pian, Sabina Gheorghiu.

             În timpul spectacolului, doritorii au putut procura bilete și participa la o tombolă cu premii, banii adunați fiind donați pentru susțienerea copiilor talentați.

             Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, nu a rămas indiferentă și a fost prezentă la acest spectacol de caritate. A salutat spectatorii și le-a mulțumit tuturor pentru că au găsit timp să susțină cu toții această idee minunată, care este una de a promova tinerele talente din raionul Rezina. A  ținut să menționeze că e deja tradiție ca în fiecare an să fie desfășurat acest proiect minunat.

             Primarul de Rezina, Simion Tatarov, a spus că compasiunea, caritatea, mărinimia este tot ce îi caracterizează pe toți cei adunați în sală. Le-a dorit tuturor audiție plăcută și o seară plină de emoții pozitive.

             În semn de mulțumire pentru contribuția care au adus-o la promovarea evenimentului si la vânzarea biletelor, au fost oferite câteva diplome de gratitudine - lui Gheorghe Locoman, directorul SRL ”Reparații echipamente mecanice”, Valentinei Ciubotaru, director adjunc, LT ”Alexandru cel Bun”, Rezina, etc.

             Rodica Gheorghiţă, preşedintele Centrului filantropic republican ”Steaua de cristal”, a avut o deosebită plăcere să fie la Rezina, este sigură că a fost o seară plină de impresii și surprize frumoase. Prin acest gest, fiecare dintre cei prezenți a contribuit la promovarea talentelor din raion. A ținut să accentueze că doar toți împreună pot contribui la susținerea viitorului nostru și al întregului raion. A rămas plăcut susprinsă de evoluarea în scena a colectivului de dansuri ”Miraj” și a elevei Școlii de muzică, Sabina Gheorghiu.

             Spre final, a sosit momentul cel mai emoționat – cele 10 000 de lei colectate au fost dăruite colectivului ,,Miraj’’ (6000 de lei) și Sabinei Gheorghiu (4000 de lei).

             După spectacol, oamenii ieșeau din sală plini de entuziasm, plăcut surprinși de evoluarea artiștilor, dar și mulțumiți că, de la inimă la inimă, au reușit să contribuie la materializarea unui  scop nobil.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

 

Acasă

În sus