Bucurați-vă, oameni! Vine primăvara!

            Pentru a contribui la dispoziția de sărbătoare a locuitorilor raionului Rezina și oaspeților lui, angajații Secției Cultură a Consiliului raional, ai Palatului Raional de Cultură „Nicolae Lupov” au pregătit un program cultural, care se va desfășura în cadrul tradiționalului Festival Internațional de Muzică și Dans „Mărțișor”, ediția anului 2018. Astfel, în perioada de referință, ne vom putea...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 26.02-02.03.2018, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    27 februarie 2018: satul Horodiște (parțial) - 09:30-17:00;    28 februarie 2018: satul Slobozia-Horodiște (parțial) - 09:30-17:00;    01 martie 2018: satul Horodiște (parțial) - 09:30-17:00.    Pentru informație suplimentară, apelați la următoarele numere...

Ziua președintelui raionului, în primăria Țareuca

        Stimați locuitori ai satelor Țareuca și Țahnăuți! Vineri, 23 februarie 2018, în primăria dumneavoastră se va desfășura Ziua președintelui raionului în teritoriu. Astfel, Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de șefii mai multor servicii desconcentrate în teritoriu, de conducători ai structurilor Consiliului raional, vor fi disponibili să vă primească în audiență începând cu ora 12.00,...În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.

            În cadrul acestui frumos eveniment au fost prezenți și oaspeți de onoare - președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, șeful Secției Cultură Rezina, Angela Racu, primarul satului Pereni, Dumitru Marchitan, profesori, părinți și elevi.

            Cu un mesaj plin de emoții, directorul instituției de învățământ școlar, Aurelia Grigoriță, din numele său, al tuturor profesorilor și elevilor, a mulțumit din suflet pentru contribuția care i-a fost oferită instituției din partea conducerii raionului.

            Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că se bucură din suflet pentru reușitele pe care le înregistrează instituția respectivă, având condiții bune pe care le merită cu siguranță. A mai spus că își dorește ca în fiecare instituție din raion să existe atmosferă plăcută, colegială, prietenoasă, cum este în respectiva. A promis că și în continuare va susține această instituție, mai ales că acolo unde se depune suflet și unde se dorește cu adevărat, acolo trebuie acordat sprijin.

            Și șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a accentuat că este bucuroasă să vadă mereu schimbare în acest gimnaziu, ceea ce înseamnă că instituția are viață, înseamnă că toți sunt activi, creativi, dornici de cunoaștere. I-a dorit colectivului multă sănătate, capacitate, putere, verticalitate, curiozitatea de a crește profesional și cât mai multe și mai deștepte generații.

            Primarul a ținut să accentueze insistența directorului în tot ceea ce face și a salutat această calitate, promițând și în continuare conlucrare bună și sprijin din partea primăriei pe care o conduce.

            După ce fiecare conducător a ținut un cuvânt de salut, s-a purces la dechiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educație Incluzivă.

            În sala de clasă părinții elevilor au așteptat prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, și i-au adresat mai multe întrebări.

            Pe final, președintele raionului Rezina, a mulțumit pentru ospitalitatea cu care a fost întâmpinată și le-a promis părinților că în curând va veni în localitatea Pereni, în cadrul Zilei președintelui în teritoriu, când vor putea discuta detaliat toate problemele cu care se confruntă zilnic.

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

 

Acasă

În sus