Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...

Zilele de 24 și 31 decembrie vor fi de odihnă, iar 8 și 15 decembrie – lucrătoare

        În scopul organizării optime a timpului de muncă și odihnă în luna decembrie 2018, în conformitate cu prevederile art. 111, alin. (5) din Codul Muncii al Republicii Moldova nr. 154-XV din 28.03.2003, Hotărârii Guvernului RM nr. 89 din 24.01.2018, se consideră zile lucrătoare zilele de 8 și 15 decembrie 2018, iar 24 și 31 decembrie 2018 sunt considerate zile de odihnă.În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.

            În cadrul acestui frumos eveniment au fost prezenți și oaspeți de onoare - președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, șeful Secției Cultură Rezina, Angela Racu, primarul satului Pereni, Dumitru Marchitan, profesori, părinți și elevi.

            Cu un mesaj plin de emoții, directorul instituției de învățământ școlar, Aurelia Grigoriță, din numele său, al tuturor profesorilor și elevilor, a mulțumit din suflet pentru contribuția care i-a fost oferită instituției din partea conducerii raionului.

            Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că se bucură din suflet pentru reușitele pe care le înregistrează instituția respectivă, având condiții bune pe care le merită cu siguranță. A mai spus că își dorește ca în fiecare instituție din raion să existe atmosferă plăcută, colegială, prietenoasă, cum este în respectiva. A promis că și în continuare va susține această instituție, mai ales că acolo unde se depune suflet și unde se dorește cu adevărat, acolo trebuie acordat sprijin.

            Și șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a accentuat că este bucuroasă să vadă mereu schimbare în acest gimnaziu, ceea ce înseamnă că instituția are viață, înseamnă că toți sunt activi, creativi, dornici de cunoaștere. I-a dorit colectivului multă sănătate, capacitate, putere, verticalitate, curiozitatea de a crește profesional și cât mai multe și mai deștepte generații.

            Primarul a ținut să accentueze insistența directorului în tot ceea ce face și a salutat această calitate, promițând și în continuare conlucrare bună și sprijin din partea primăriei pe care o conduce.

            După ce fiecare conducător a ținut un cuvânt de salut, s-a purces la dechiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educație Incluzivă.

            În sala de clasă părinții elevilor au așteptat prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, și i-au adresat mai multe întrebări.

            Pe final, președintele raionului Rezina, a mulțumit pentru ospitalitatea cu care a fost întâmpinată și le-a promis părinților că în curând va veni în localitatea Pereni, în cadrul Zilei președintelui în teritoriu, când vor putea discuta detaliat toate problemele cu care se confruntă zilnic.

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

 

Acasă

În sus