Perioada de aplicare la Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială” a fost extinsă

            Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) din Republica Moldova pot aplica la Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a IX-a, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Gala premiilor se va desfășura în cadrul Conferinței Internaţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii- 2018....

În 8 luni ale anului curent – peste 1 mln 400 de mii indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă

            Informația a fost făcută publică de către șeful Direcției CTAS Rezina, Tatiana Batistî, în cadrul ședinței operative din dimineața zilei de luni a săptămânii curente și vizează situația din raionul Rezina. Sursa a menționat că suma este foarte mare comparativ cu cele din perioadele similare ale anilor precedenți.  128 de milioane de lei constituie mărimea pensiei achitată celor peste 11 mii de pensionari din...

De Hramul satului – bilanțuri și aprecieri

     Tradiția de a serba Hramul bisericii din Ignăței în Ziua Nașterii Maicii Domnului s-a încetățenit de ani buni. Hramul casei, al localității este nu doar o tradiție frumoasă, ci și o ocazie perfectă pentru a face unele bilanțuri, a revedea prietenii, a savura din bucate alese, a audia o muzică selectă și a se uni toți împreună într-o horă a neamului. Toate acestea s-au întâmplat și la Ignăței sâmbăta trecută, a...În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.

            În cadrul acestui frumos eveniment au fost prezenți și oaspeți de onoare - președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, șeful Secției Cultură Rezina, Angela Racu, primarul satului Pereni, Dumitru Marchitan, profesori, părinți și elevi.

            Cu un mesaj plin de emoții, directorul instituției de învățământ școlar, Aurelia Grigoriță, din numele său, al tuturor profesorilor și elevilor, a mulțumit din suflet pentru contribuția care i-a fost oferită instituției din partea conducerii raionului.

            Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că se bucură din suflet pentru reușitele pe care le înregistrează instituția respectivă, având condiții bune pe care le merită cu siguranță. A mai spus că își dorește ca în fiecare instituție din raion să existe atmosferă plăcută, colegială, prietenoasă, cum este în respectiva. A promis că și în continuare va susține această instituție, mai ales că acolo unde se depune suflet și unde se dorește cu adevărat, acolo trebuie acordat sprijin.

            Și șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a accentuat că este bucuroasă să vadă mereu schimbare în acest gimnaziu, ceea ce înseamnă că instituția are viață, înseamnă că toți sunt activi, creativi, dornici de cunoaștere. I-a dorit colectivului multă sănătate, capacitate, putere, verticalitate, curiozitatea de a crește profesional și cât mai multe și mai deștepte generații.

            Primarul a ținut să accentueze insistența directorului în tot ceea ce face și a salutat această calitate, promițând și în continuare conlucrare bună și sprijin din partea primăriei pe care o conduce.

            După ce fiecare conducător a ținut un cuvânt de salut, s-a purces la dechiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educație Incluzivă.

            În sala de clasă părinții elevilor au așteptat prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, și i-au adresat mai multe întrebări.

            Pe final, președintele raionului Rezina, a mulțumit pentru ospitalitatea cu care a fost întâmpinată și le-a promis părinților că în curând va veni în localitatea Pereni, în cadrul Zilei președintelui în teritoriu, când vor putea discuta detaliat toate problemele cu care se confruntă zilnic.

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

 

Acasă

În sus