Tinerii antreprenori au beneficiat de un nou program de instruire

        Pe 4 decembrie curent, în orașul Rezina a fost dat startul ”Programului de instruire și dezvoltare a abilităților de inițiere a afacerii”, la care au participat 20 de tineri. Evenimentul a fost organizat de către Filiala Orhei a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu suportul Consiliului raional Rezina și Incubatorului de Afaceri, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a...

Acord de finanțare, semnat între ADR Centru și GIZ

         Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, pe data de 8 decembrie, a participat în cadrul semnării Acordului de Finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)  privind elaborarea proiectelor tehnice și a documentației de licitație pentru lucrările de construcție pentru proiectele selectate ce țin de domeniul aprovizionare cu apă și canalizare și...

Raportul de activitate pentru anul 2017 a Direcției pentru siguranța alimentelor Rezina

Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor din Rezina , pe data de 8 decembrie în sala de ședință a Consiliului raional, a prezentat raportul activităților realizate pentru perioada 01 ianuarie- 01 decembrie 2017. În cadrul întrunirii au participat, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintele raionului, Andrei Godoroja, șeful Direcției Controlul Calității și Sisteme de Calitate,Oleg Berladeanu, șeful Serviciu de Monitorizare și...În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.

            În cadrul acestui frumos eveniment au fost prezenți și oaspeți de onoare - președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, șeful Secției Cultură Rezina, Angela Racu, primarul satului Pereni, Dumitru Marchitan, profesori, părinți și elevi.

            Cu un mesaj plin de emoții, directorul instituției de învățământ școlar, Aurelia Grigoriță, din numele său, al tuturor profesorilor și elevilor, a mulțumit din suflet pentru contribuția care i-a fost oferită instituției din partea conducerii raionului.

            Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a menționat că se bucură din suflet pentru reușitele pe care le înregistrează instituția respectivă, având condiții bune pe care le merită cu siguranță. A mai spus că își dorește ca în fiecare instituție din raion să existe atmosferă plăcută, colegială, prietenoasă, cum este în respectiva. A promis că și în continuare va susține această instituție, mai ales că acolo unde se depune suflet și unde se dorește cu adevărat, acolo trebuie acordat sprijin.

            Și șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a accentuat că este bucuroasă să vadă mereu schimbare în acest gimnaziu, ceea ce înseamnă că instituția are viață, înseamnă că toți sunt activi, creativi, dornici de cunoaștere. I-a dorit colectivului multă sănătate, capacitate, putere, verticalitate, curiozitatea de a crește profesional și cât mai multe și mai deștepte generații.

            Primarul a ținut să accentueze insistența directorului în tot ceea ce face și a salutat această calitate, promițând și în continuare conlucrare bună și sprijin din partea primăriei pe care o conduce.

            După ce fiecare conducător a ținut un cuvânt de salut, s-a purces la dechiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educație Incluzivă.

            În sala de clasă părinții elevilor au așteptat prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, și i-au adresat mai multe întrebări.

            Pe final, președintele raionului Rezina, a mulțumit pentru ospitalitatea cu care a fost întâmpinată și le-a promis părinților că în curând va veni în localitatea Pereni, în cadrul Zilei președintelui în teritoriu, când vor putea discuta detaliat toate problemele cu care se confruntă zilnic.

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

 

Acasă

În sus