Dispoziție nr. 133 din 07.12.2018, orașul Rezina

„Cu privire la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de șef al IMSP Centrele de Sănătate autonome Mateuți, Cinișeuți, Ignăței și Pripiceni-Răzeși” Vezi aici textul dispoziției

Consiliul de Sănătate Publică Rezina s-a întrunit în ședință

         Promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, corelarea activităților instituțiilor medicale și farmaceutice teritoriale, sporirea calității asistenței medicale, asigurarea unei bune colaborări intersectoriale în domeniul sănătății, la nivel teritorial – sunt doar câțiva dintre pilonii de bază, invocați la construirea unui organ consultativ pe lângă...

Zilele de 24 și 31 decembrie vor fi de odihnă, iar 8 și 15 decembrie – lucrătoare

        În scopul organizării optime a timpului de muncă și odihnă în luna decembrie 2018, în conformitate cu prevederile art. 111, alin. (5) din Codul Muncii al Republicii Moldova nr. 154-XV din 28.03.2003, Hotărârii Guvernului RM nr. 89 din 24.01.2018, se consideră zile lucrătoare zilele de 8 și 15 decembrie 2018, iar 24 și 31 decembrie 2018 sunt considerate zile de odihnă.Ziua președintelui raionului Rezina în satul Slobozia-Horodiște

            A devenit deja o tradiție ca președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, însoțită de angajații serviciilor desconcentrate, să se deplaseze prin localitățile raionului Rezina. De data aceasta, conducerea raionului, alături de angajații altor servicii, s-a deplasat în satul Slobozia- Horodiște.

            După cum au menționat localnicii, e sărbătoare dublă în localitate, deoarece au oaspeți și alături de ei se inaugurează Sala de festivități din cadrul instituției de învățământ, cu statut de Școală primară-grădiniță.

            După ce s-a realizat deschiderea oficială, copiii care frecventează această instituție au bucurat ochii celor prezenți în sală cu un program deosebit. Apoi, președintele raionului Rezina și angajații serviciilor desconcentrate au fost dispuși să răspundă la orice întrebare, care îi frământă pe localnici.

            Primarul comunei, Dorel Iurcu, în fața cetățenilor a realizat o scurtă analiză a celor reușite de dumnealui. A ținut să mulțumească conducerii raionului, în persoana președintelui, Eleonora Graur, pentru contribuția adusă la prosperarea satului, i-a mulțumit și șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazări, pentru înțelegerea și susținerea pe care i-a acordat-o de-a lungul timpului. A ținut să mai spună că este un eveniment frumos, pe lângă faptul că s-au realizat multe schimbări în școală și localitate, s-a mai reușit și acest lucru măreț - Sala de festivități, care îi va uni pe toți cetățenii împreună la felurite ceremonii.

            Președintele raionului a salutat prezența în sală și a felicitat locuitorii cu deschiderea Sălii de festivități. A ținut să informeze cetățenii despre unele proiecte importante care sunt în proces de derulare la nivel de raion, ca construcția Complexului sportiv, locuințelor sociale, reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13 (Minceni-Lalova) ș. a.

            Pentru că președintele și-a propus să fie în localitatea respectivă, împreună cu șefii serviciilor desconcentrate, i-a îndemnat pe locuitori să profite de această oportunitate, deoarece sunt pregătiți să asculte problemele cu care se confruntă, probleme care nu reușesc să ajungă la nivel de raion, la moment fiind posibilă identificare în comun a soluțiilor pentru ele.

            Locuitorii au adresat unele întrebări, iar persoanele vizate din cadrul serviciilor desconcentrate s-au străduit să fie foarte explicite în soluționarea problemelor abordate. Întrunirea a decurs într-o atmosferă calmă, prietenoasă - exact cum sunt și oamenii din localitate.

            Pe final, președintele raionului, Eleonora Graur, a mulțumit tuturor pentru disponibilitatea și încrederea pe care i-a acordat-o de fiecare dată. A ținut să mai spună tuturor că în ultima perioadă raionul Rezina a devenit tot mai atractiv pentru investitorii străini, care doresc să își deschidă o afacere și să creeze locuri de muncă pentru oamenii din teritoriu.

            Primarul, la rândul său, i-a promis președintelui raionului Rezina și în continuare încredere și susținere din partea tuturor locuitorilor satelor pe care le conduce.

Text și imagini – Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus