Colectivul de dans contemporan „Miraj”, participant la un eveniment internațional în Grecia

     În perioada 09-16 iunie 2018, colectivul de dans contemporan „Miraj”, compus din 48 de copii, conducător artistic - Tatiana Botezatu, a participat la un eveniment  internațional - ”Nautical week” în orașul Volos,  Grecia.      A fost o experiență inedită pentru colectiv, fiindcă organizatorii evenimentului au asigurat și odihnă copiilor.      Colectivul de dans contemporan...

Mesaj de felicitare cu prilejul zilei profesionale – Ziua funcţionarului public

     Stimaţi colegi!      La data de 23 iunie, marcăm Ziua profesională a funcţionarului public. Cu acest prilej, vă adresez tuturor angajaţilor din domeniu public cuvinte de mulţumire şi profundă gratitudine pentru activitatea ce o realizaţi zi de zi. Instituirea acestei sărbători este o confirmare a rolului funcţionarului public în realizarea celui mai important obiectiv - asigurarea unor servicii publice de calitate în interesul...

Angajații din Serviciile Publice din raionul Rezina și-au demonstrat abilitățile sportive

     Pentru  promovarea  modului activ de viață , în perioada 8-10 iunie 2018, s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție  a Spartachiadei organizate de către Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica  Moldova  SINDASP.      Gazda evenimentului sus menționat, a fost tabăra de odihnă „Cristiano” din satul Slobozia -Dușca, raionul Criuleni.      Asociația...Ziua președintelui raionului Rezina în satul Slobozia-Horodiște

            A devenit deja o tradiție ca președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, însoțită de angajații serviciilor desconcentrate, să se deplaseze prin localitățile raionului Rezina. De data aceasta, conducerea raionului, alături de angajații altor servicii, s-a deplasat în satul Slobozia- Horodiște.

            După cum au menționat localnicii, e sărbătoare dublă în localitate, deoarece au oaspeți și alături de ei se inaugurează Sala de festivități din cadrul instituției de învățământ, cu statut de Școală primară-grădiniță.

            După ce s-a realizat deschiderea oficială, copiii care frecventează această instituție au bucurat ochii celor prezenți în sală cu un program deosebit. Apoi, președintele raionului Rezina și angajații serviciilor desconcentrate au fost dispuși să răspundă la orice întrebare, care îi frământă pe localnici.

            Primarul comunei, Dorel Iurcu, în fața cetățenilor a realizat o scurtă analiză a celor reușite de dumnealui. A ținut să mulțumească conducerii raionului, în persoana președintelui, Eleonora Graur, pentru contribuția adusă la prosperarea satului, i-a mulțumit și șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazări, pentru înțelegerea și susținerea pe care i-a acordat-o de-a lungul timpului. A ținut să mai spună că este un eveniment frumos, pe lângă faptul că s-au realizat multe schimbări în școală și localitate, s-a mai reușit și acest lucru măreț - Sala de festivități, care îi va uni pe toți cetățenii împreună la felurite ceremonii.

            Președintele raionului a salutat prezența în sală și a felicitat locuitorii cu deschiderea Sălii de festivități. A ținut să informeze cetățenii despre unele proiecte importante care sunt în proces de derulare la nivel de raion, ca construcția Complexului sportiv, locuințelor sociale, reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13 (Minceni-Lalova) ș. a.

            Pentru că președintele și-a propus să fie în localitatea respectivă, împreună cu șefii serviciilor desconcentrate, i-a îndemnat pe locuitori să profite de această oportunitate, deoarece sunt pregătiți să asculte problemele cu care se confruntă, probleme care nu reușesc să ajungă la nivel de raion, la moment fiind posibilă identificare în comun a soluțiilor pentru ele.

            Locuitorii au adresat unele întrebări, iar persoanele vizate din cadrul serviciilor desconcentrate s-au străduit să fie foarte explicite în soluționarea problemelor abordate. Întrunirea a decurs într-o atmosferă calmă, prietenoasă - exact cum sunt și oamenii din localitate.

            Pe final, președintele raionului, Eleonora Graur, a mulțumit tuturor pentru disponibilitatea și încrederea pe care i-a acordat-o de fiecare dată. A ținut să mai spună tuturor că în ultima perioadă raionul Rezina a devenit tot mai atractiv pentru investitorii străini, care doresc să își deschidă o afacere și să creeze locuri de muncă pentru oamenii din teritoriu.

            Primarul, la rândul său, i-a promis președintelui raionului Rezina și în continuare încredere și susținere din partea tuturor locuitorilor satelor pe care le conduce.

Text și imagini – Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus