Seminar informativ întru combaterea și prevenirea terorismului

     Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate a desfășurat astăzi, 19 aprilie, seminarul de informare cu referire la „Rolul Administrației Publice Locale în prevenirea terorismului”.      La seminar au participat conducerea raionului Rezina, primarii localităților din raion și reprezentanții serviciilor desconcentrate și descentralizate în teritoriu.      La începutul ședinței,...

Dispoziția nr. 48-C din 13 aprilie 2018, orașul Rezina

"Cu privire la prelungirea datei-limită a concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă"     În temeiul art. 51, alin. (3), (4), art. 53, alin. (1), lit. b), art. 54, alin. (1), (3), (4) ale Legii Republicii Moldova nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006, privind administrația publică locală cu modificările și completările ulterioare, art. 27, 29 ale Legii Republicii Moldova nr. 158-XVI din 04.07.2008, cu modificările și completările ulterioare,...

Președintele raionului apreciază rezultatele sportivilor rezineni

       În perioada 11-16 aprilie 2018, lotul naţional al Federaţiei de karate shotokan din Republica Moldova a participat la acea de-a 8-a ediţie a Campionatelor Europene de Karate Shotokan precum şi la acea de-a 8-a ediţie a Cupei Europene ”Kohai European Cup”, care s-a desfăşurat în oraşul Dabrowa Gornicza, Polonia.      Sportivii din Republica Moldova au avut o prestaţie remarcabilă  si la acest Campionat European,...Spații verzi pentru orașul Rezina

       Astăzi, ca o continuare la inițiativa președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, de a crea spații verzi în orașul nostru, mai mulți voluntari s-au alăturat și au plantat de această dată, arbuști de ienupăr târâtor (juniperus orizontalis) de-a lungul străzii 27 August.

       La plantarea ienupărului au participat președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședinții Arcadie Mușinschi și Andrei Godoroja, primarul de Rezina Simion Tatarov, angajați ai Consiliului raional Rezina, elevi de la liceele din oraș, dar și voluntari, doritori de schimbare.

       Președintele raionului a menționat că se continuă cu aceeași inițiativă - de a înfrumuseța orașul, iar de data aceasta au fost plantați 100 de arbuști de ienupăr. A ținut să mulțumească tuturor pentru implicare, pentru faptul că împreună au contribuit la o acțiune frumoasă, care merită atenția tuturor locuitorilor orașului Rezina.

       Ienupărul are proprietăți de purificare a aerului, de absorbire a prafului și gazelor de eșapament, iar în cazul nostru va contribui și la combaterea formării, de către cetățeni, a  cărărușelor pe suprafața gazoanelor din oraș. La fel, va da un aspect decorativ deosebit, ienupărul fiind verde anul împrejur.

       Pe final, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a accentuat că este deschisă la colaborare și a anunțat continuitatea acestei inițiative, pe care și-a propus-o. 

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus