În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.             În cadrul acestui frumos eveniment au fost...

Ziua președintelui raionului Rezina în satul Slobozia-Horodiște

            A devenit deja o tradiție ca președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, însoțită de angajații serviciilor desconcentrate, să se deplaseze prin localitățile raionului Rezina. De data aceasta, conducerea raionului, alături de angajații altor servicii, s-a deplasat în satul Slobozia- Horodiște.             După cum au menționat localnicii, e sărbătoare dublă în...

Ziua președintelui raionului, în satul Slobozia-Horodiște

        Stimați locuitori ai satului Slobozia-Horodiște! Astăzi, 16 noiembrie 2017, în localitatea dumneavoastră se va desfășura Ziua președintelui raionului în teritoriu. Astfel, Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de șefii mai multor servicii desconcentrate în teritoriu, de conducători ai structurilor Consiliului raional, vor fi disponibili să vă primească în audiență începând cu ora 09.00,...Spații verzi pentru orașul Rezina

       Astăzi, ca o continuare la inițiativa președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, de a crea spații verzi în orașul nostru, mai mulți voluntari s-au alăturat și au plantat de această dată, arbuști de ienupăr târâtor (juniperus orizontalis) de-a lungul străzii 27 August.

       La plantarea ienupărului au participat președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședinții Arcadie Mușinschi și Andrei Godoroja, primarul de Rezina Simion Tatarov, angajați ai Consiliului raional Rezina, elevi de la liceele din oraș, dar și voluntari, doritori de schimbare.

       Președintele raionului a menționat că se continuă cu aceeași inițiativă - de a înfrumuseța orașul, iar de data aceasta au fost plantați 100 de arbuști de ienupăr. A ținut să mulțumească tuturor pentru implicare, pentru faptul că împreună au contribuit la o acțiune frumoasă, care merită atenția tuturor locuitorilor orașului Rezina.

       Ienupărul are proprietăți de purificare a aerului, de absorbire a prafului și gazelor de eșapament, iar în cazul nostru va contribui și la combaterea formării, de către cetățeni, a  cărărușelor pe suprafața gazoanelor din oraș. La fel, va da un aspect decorativ deosebit, ienupărul fiind verde anul împrejur.

       Pe final, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a accentuat că este deschisă la colaborare și a anunțat continuitatea acestei inițiative, pe care și-a propus-o. 

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus