Președintele raionului a solicitat implicare și atitudine corespunzătoare

      Ședința operativă din această săptămână a început cu discutarea consecințelor căderilor abundente de zăpadă, dar și implicarea factorilor responsabili în redresarea situației. Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a salutat prezența serviciilor desconcentrate, dar și a șefilor secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, accentuând că săptămâna trecută a fost una complicată.      Totodată, a...

Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...Spații verzi pentru orașul Rezina

       Astăzi, ca o continuare la inițiativa președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, de a crea spații verzi în orașul nostru, mai mulți voluntari s-au alăturat și au plantat de această dată, arbuști de ienupăr târâtor (juniperus orizontalis) de-a lungul străzii 27 August.

       La plantarea ienupărului au participat președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședinții Arcadie Mușinschi și Andrei Godoroja, primarul de Rezina Simion Tatarov, angajați ai Consiliului raional Rezina, elevi de la liceele din oraș, dar și voluntari, doritori de schimbare.

       Președintele raionului a menționat că se continuă cu aceeași inițiativă - de a înfrumuseța orașul, iar de data aceasta au fost plantați 100 de arbuști de ienupăr. A ținut să mulțumească tuturor pentru implicare, pentru faptul că împreună au contribuit la o acțiune frumoasă, care merită atenția tuturor locuitorilor orașului Rezina.

       Ienupărul are proprietăți de purificare a aerului, de absorbire a prafului și gazelor de eșapament, iar în cazul nostru va contribui și la combaterea formării, de către cetățeni, a  cărărușelor pe suprafața gazoanelor din oraș. La fel, va da un aspect decorativ deosebit, ienupărul fiind verde anul împrejur.

       Pe final, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a accentuat că este deschisă la colaborare și a anunțat continuitatea acestei inițiative, pe care și-a propus-o. 

Text și imagini - Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus