În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.             În cadrul acestui frumos eveniment au fost...

Ziua președintelui raionului Rezina în satul Slobozia-Horodiște

            A devenit deja o tradiție ca președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, însoțită de angajații serviciilor desconcentrate, să se deplaseze prin localitățile raionului Rezina. De data aceasta, conducerea raionului, alături de angajații altor servicii, s-a deplasat în satul Slobozia- Horodiște.             După cum au menționat localnicii, e sărbătoare dublă în...

Ziua președintelui raionului, în satul Slobozia-Horodiște

        Stimați locuitori ai satului Slobozia-Horodiște! Astăzi, 16 noiembrie 2017, în localitatea dumneavoastră se va desfășura Ziua președintelui raionului în teritoriu. Astfel, Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de șefii mai multor servicii desconcentrate în teritoriu, de conducători ai structurilor Consiliului raional, vor fi disponibili să vă primească în audiență începând cu ora 09.00,...Seminar în domeniul legislației muncii

        La finele săptămânii precedente, Inspecția Teritorială de Muncă Orhei a organizat, în incinta Incubatorului de Afaceri din orașul Rezina, seminarul instructiv cu genericul ”Modificările Codului muncii, parvenite în anul 2017”.

        Seminarul a fost destinatmanagerilor și specialiștilor în resurse umane, contabililor care execută atribuții ce țin de administrarea resurselor umane, directorilor de întreprinderi mici și mijlocii, precum și tuturor persoanelor care au dorit să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul legislației muncii.
        La acest seminar au participat aproximativ 70 de reprezentanți ai agenților economici din raionul Rezina, specialiști în resurse umane, contabilitate şi jurisprudenţă. Participanții au fost informați despre noile modificări şi completări ale Codului muncii, operate în anul 2017, și au analizat importanţa acestora în activitatea agenților economici.

        Astfel, în cadrul seminarului am atras atenția asupra faptului că, pentru o administrare corectă a resurselor umane, este importantă implementarea corectă a noilor modificări în legislația muncii în activitatea curentă, referindu-mă pe parcursul seminarului la conținutul Legii nr.185 din 21.09.2017 privind modificarea Codului muncii al Republicii Moldova și comentând articolele modificate. De asemenea, am mai atras atenţia la încălcările legislaţiei muncii, stipulate în Codul contravențional al Republicii Moldova, și sancțiunile administrative prevăzute în aceste cazuri.

        La seminarul nostru a fost prezentă și Eleonora Graur, președintele raionului Rezina. Dumneaei s-a declarat bucuroasă să vadă atât de mulți participanți la o activitate binevenită și foarte importantă în scopul evitării erorilor în gestionarea resurselor umane.

Liliana GHERMAN, inspector de muncă în cadrul Inspecției Teritoriale de Muncă Orhei

 

Acasă

În sus