Elevii de la Liceul teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina și-au ales Consiliul local al elevilor

      Consiliul școlar al elevilor este un organ reprezentativ al elevilor din cadrul IP Liceul teoretic „Alexandru cel Bun”, menit să reprezinte interesele acestora în politica școlară a instituției de învățământ. Consiliul elevilor pe parcursul ultimilor ani își desfășoară activitatea în baza Regulamentului instituției cu privire la activitatea Consiliului elevilor, elaborat în baza Instrucțiunii privind constituirea...

Ședința ordinară a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru

         Joi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit  în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni. Ședința a fost prezidată de Eleonora Graur, președintele CRD, președintele raionului Rezina.          Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a mulțumit reprezentanților din regiune pentru participarea și implicarea lor...

Stimaţi judecători, procurori, avocaţi, notari, angajaţi ai domeniului juridic din raionul Rezina!

     Sărbătoarea profesională a juristului este un bun prilej de a vă aduce sincere felicitări tuturor celor care profesează dreptul și care, prin activitatea cotidiană contribuie la edificarea statului de drept și permanentizarea valorilor democratice caracteristice unei societăți moderne.      Meseria căreia vă dedicați zi de zi, presupune multă responsabilitate, etică profesională, demnitate, obiectivitate și interes sporit față de...Seminar în domeniul legislației muncii

        La finele săptămânii precedente, Inspecția Teritorială de Muncă Orhei a organizat, în incinta Incubatorului de Afaceri din orașul Rezina, seminarul instructiv cu genericul ”Modificările Codului muncii, parvenite în anul 2017”.

        Seminarul a fost destinatmanagerilor și specialiștilor în resurse umane, contabililor care execută atribuții ce țin de administrarea resurselor umane, directorilor de întreprinderi mici și mijlocii, precum și tuturor persoanelor care au dorit să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul legislației muncii.
        La acest seminar au participat aproximativ 70 de reprezentanți ai agenților economici din raionul Rezina, specialiști în resurse umane, contabilitate şi jurisprudenţă. Participanții au fost informați despre noile modificări şi completări ale Codului muncii, operate în anul 2017, și au analizat importanţa acestora în activitatea agenților economici.

        Astfel, în cadrul seminarului am atras atenția asupra faptului că, pentru o administrare corectă a resurselor umane, este importantă implementarea corectă a noilor modificări în legislația muncii în activitatea curentă, referindu-mă pe parcursul seminarului la conținutul Legii nr.185 din 21.09.2017 privind modificarea Codului muncii al Republicii Moldova și comentând articolele modificate. De asemenea, am mai atras atenţia la încălcările legislaţiei muncii, stipulate în Codul contravențional al Republicii Moldova, și sancțiunile administrative prevăzute în aceste cazuri.

        La seminarul nostru a fost prezentă și Eleonora Graur, președintele raionului Rezina. Dumneaei s-a declarat bucuroasă să vadă atât de mulți participanți la o activitate binevenită și foarte importantă în scopul evitării erorilor în gestionarea resurselor umane.

Liliana GHERMAN, inspector de muncă în cadrul Inspecției Teritoriale de Muncă Orhei

 

Acasă

În sus