BAC-2018: rezultate mai bune comparativ cu sesiunea precedentă

         În anul 2018, conform ordinului Ministrului Educației, Culturii și Cercetării nr. 413 din 02.04.2018 “Cu privire la instituirea Centrelor  de Bacalaureat, sesiunea 2018”, ordinul nr. 387 din 14.11.2017; nr. 46 din 23.01.2018  “Cu privire la aprobarea Programului de desfăşurare a sesiunii de examene-2018, în raionul Rezina au fost instituite 3 centre de BAC:          - L/t...

Dispoziție nr. 77 din 26.06.2018

”Cu privire la asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în perioada campaniei de recoltare a culturilor cerealiere  și leguminoase de grupa I, roada anului 2018” Vezi aici textul dispoziției, pag. 1 Vezi aici textul dispoziției, pag. 2

Dispoziție nr. 73 din 13.06.2018

”Cu privire la instituirea staff-ului raional pentru coordonarea desfășurării recoltării culturilor cerealiere și leguminoase de grupa I, roada anului 2018” Vezi aici textul dispozițieiSeminar în domeniul legislației muncii

        La finele săptămânii precedente, Inspecția Teritorială de Muncă Orhei a organizat, în incinta Incubatorului de Afaceri din orașul Rezina, seminarul instructiv cu genericul ”Modificările Codului muncii, parvenite în anul 2017”.

        Seminarul a fost destinatmanagerilor și specialiștilor în resurse umane, contabililor care execută atribuții ce țin de administrarea resurselor umane, directorilor de întreprinderi mici și mijlocii, precum și tuturor persoanelor care au dorit să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul legislației muncii.
        La acest seminar au participat aproximativ 70 de reprezentanți ai agenților economici din raionul Rezina, specialiști în resurse umane, contabilitate şi jurisprudenţă. Participanții au fost informați despre noile modificări şi completări ale Codului muncii, operate în anul 2017, și au analizat importanţa acestora în activitatea agenților economici.

        Astfel, în cadrul seminarului am atras atenția asupra faptului că, pentru o administrare corectă a resurselor umane, este importantă implementarea corectă a noilor modificări în legislația muncii în activitatea curentă, referindu-mă pe parcursul seminarului la conținutul Legii nr.185 din 21.09.2017 privind modificarea Codului muncii al Republicii Moldova și comentând articolele modificate. De asemenea, am mai atras atenţia la încălcările legislaţiei muncii, stipulate în Codul contravențional al Republicii Moldova, și sancțiunile administrative prevăzute în aceste cazuri.

        La seminarul nostru a fost prezentă și Eleonora Graur, președintele raionului Rezina. Dumneaei s-a declarat bucuroasă să vadă atât de mulți participanți la o activitate binevenită și foarte importantă în scopul evitării erorilor în gestionarea resurselor umane.

Liliana GHERMAN, inspector de muncă în cadrul Inspecției Teritoriale de Muncă Orhei

 

Acasă

În sus