Președintele raionului a solicitat implicare și atitudine corespunzătoare

      Ședința operativă din această săptămână a început cu discutarea consecințelor căderilor abundente de zăpadă, dar și implicarea factorilor responsabili în redresarea situației. Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a salutat prezența serviciilor desconcentrate, dar și a șefilor secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, accentuând că săptămâna trecută a fost una complicată.      Totodată, a...

Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...Seminar în domeniul legislației muncii

        La finele săptămânii precedente, Inspecția Teritorială de Muncă Orhei a organizat, în incinta Incubatorului de Afaceri din orașul Rezina, seminarul instructiv cu genericul ”Modificările Codului muncii, parvenite în anul 2017”.

        Seminarul a fost destinatmanagerilor și specialiștilor în resurse umane, contabililor care execută atribuții ce țin de administrarea resurselor umane, directorilor de întreprinderi mici și mijlocii, precum și tuturor persoanelor care au dorit să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul legislației muncii.
        La acest seminar au participat aproximativ 70 de reprezentanți ai agenților economici din raionul Rezina, specialiști în resurse umane, contabilitate şi jurisprudenţă. Participanții au fost informați despre noile modificări şi completări ale Codului muncii, operate în anul 2017, și au analizat importanţa acestora în activitatea agenților economici.

        Astfel, în cadrul seminarului am atras atenția asupra faptului că, pentru o administrare corectă a resurselor umane, este importantă implementarea corectă a noilor modificări în legislația muncii în activitatea curentă, referindu-mă pe parcursul seminarului la conținutul Legii nr.185 din 21.09.2017 privind modificarea Codului muncii al Republicii Moldova și comentând articolele modificate. De asemenea, am mai atras atenţia la încălcările legislaţiei muncii, stipulate în Codul contravențional al Republicii Moldova, și sancțiunile administrative prevăzute în aceste cazuri.

        La seminarul nostru a fost prezentă și Eleonora Graur, președintele raionului Rezina. Dumneaei s-a declarat bucuroasă să vadă atât de mulți participanți la o activitate binevenită și foarte importantă în scopul evitării erorilor în gestionarea resurselor umane.

Liliana GHERMAN, inspector de muncă în cadrul Inspecției Teritoriale de Muncă Orhei

 

Acasă

În sus