Seminar informativ întru combaterea și prevenirea terorismului

     Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate a desfășurat astăzi, 19 aprilie, seminarul de informare cu referire la „Rolul Administrației Publice Locale în prevenirea terorismului”.      La seminar au participat conducerea raionului Rezina, primarii localităților din raion și reprezentanții serviciilor desconcentrate și descentralizate în teritoriu.      La începutul ședinței,...

Dispoziția nr. 48-C din 13 aprilie 2018, orașul Rezina

"Cu privire la prelungirea datei-limită a concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă"     În temeiul art. 51, alin. (3), (4), art. 53, alin. (1), lit. b), art. 54, alin. (1), (3), (4) ale Legii Republicii Moldova nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006, privind administrația publică locală cu modificările și completările ulterioare, art. 27, 29 ale Legii Republicii Moldova nr. 158-XVI din 04.07.2008, cu modificările și completările ulterioare,...

Președintele raionului apreciază rezultatele sportivilor rezineni

       În perioada 11-16 aprilie 2018, lotul naţional al Federaţiei de karate shotokan din Republica Moldova a participat la acea de-a 8-a ediţie a Campionatelor Europene de Karate Shotokan precum şi la acea de-a 8-a ediţie a Cupei Europene ”Kohai European Cup”, care s-a desfăşurat în oraşul Dabrowa Gornicza, Polonia.      Sportivii din Republica Moldova au avut o prestaţie remarcabilă  si la acest Campionat European,...La Rezina vom avea un orășel al siguranței rutiere pentru copii

        În timpul ședinței de lucru cu primarii și conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Gheorghe Cavcaliuc, pe lângă faptul că a prezentat doi conducători recent desemnați la Inspectoratul raional de Poliție (este vorba de șeful instituției și comandantul Poliției de patrulare, plutonul Rezina-Șoldănești), a venit cu încă o veste bună pentru cei prezenți.

        Vorba e că, urmare a unei vizite pe care dumnealui a întreprins-o acum un an la Rezina, dar și a stării de fapt de aici, a disponibilității și insistenței conducerii raionale, s-a reușit atragerea unui grant pentru amenajarea unui Orășel al siguranței rutiere pentru copii în urbea noastră. Asta după ce un asemenea obiect a fost construit în orașul Ungheni, proiectul fiind susținut financiar de către Ambasada Germaniei în Republica Moldova.

        În context, Gheorghe Cavcaliuc a oferit mai multe detalii referitoare la Orășelul siguranței rutiere pentru copii și necesitatea funcționării unor astfel de obiecte.

        ”În ultimul timp, în Republica Moldova, cu părere de rău, sunt înregistrate tot mai multe accidente rutiere, soldate cu pierderi materiale, traumatisme și, ceea ce e mai grav, decese, destine distruse, spunea șeful-adjunct al IGP. Înțelegem că avem nevoie de o educație mai intensă, la nivel național, în domeniul dirculației rutiere. Și nu de la 30-35 de ani, ci din grădiniță, școală, educându-i corect pe copii și oferindu-le informația respectivă, străduindu-ne să investim în formarea capacităților acestora de a construi o societate sănătoasă, promovând spiritul de supremație a legii și de responsabilitate personală.

        Vreau să vă spun că, urmare a eforturilor noastre comune, am reușit să convingem Ambasada Germaniei să ne mai aloce 60 000 de euro pentru încă un Orășel al siguranței rutiere pentru copii, care va fi amenajat la Rezina.  Proiectul presupune un teren, pe care este construit un mini orășel cu străduțe, oameni, semafoare improvizate, treceri pietonale, semne de circulație etc. Într-un cuvânt – cu toate echipamentele necesare simulării unei situații rutiere din viața reală.

         Pe viitor, vom delega specialiști de la Poliția rutieră, care să desfășoare ore, în timpul cărora micuți din grădinițe, elevi din școli să deprindă regulile de circulație rutieră. Acest proiect va fi unul zonal, iar în orașul dumneavoastră, pentru instruiri, vor veni și locuitori din raioanele învecinate. Este un pas foarte important în sporirea gradului de siguranță pe arterele rutiere și în responsabilizarea viitorilor participanți la trafic”.

        Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, a menționat că, aflându-ne în zona de securitate, este foarte important să atragem și să implementăm cât mai multe proiecte, în diferite domenii, devenind astfel atractivi, inclusiv pentru locuitorii din partea stângă a Nistrului.

Acasă

În sus