BAC-2018: rezultate mai bune comparativ cu sesiunea precedentă

         În anul 2018, conform ordinului Ministrului Educației, Culturii și Cercetării nr. 413 din 02.04.2018 “Cu privire la instituirea Centrelor  de Bacalaureat, sesiunea 2018”, ordinul nr. 387 din 14.11.2017; nr. 46 din 23.01.2018  “Cu privire la aprobarea Programului de desfăşurare a sesiunii de examene-2018, în raionul Rezina au fost instituite 3 centre de BAC:          - L/t...

Dispoziție nr. 77 din 26.06.2018

”Cu privire la asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în perioada campaniei de recoltare a culturilor cerealiere  și leguminoase de grupa I, roada anului 2018” Vezi aici textul dispoziției, pag. 1 Vezi aici textul dispoziției, pag. 2

Dispoziție nr. 73 din 13.06.2018

”Cu privire la instituirea staff-ului raional pentru coordonarea desfășurării recoltării culturilor cerealiere și leguminoase de grupa I, roada anului 2018” Vezi aici textul dispozițieiLa Rezina vom avea un orășel al siguranței rutiere pentru copii

        În timpul ședinței de lucru cu primarii și conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Gheorghe Cavcaliuc, pe lângă faptul că a prezentat doi conducători recent desemnați la Inspectoratul raional de Poliție (este vorba de șeful instituției și comandantul Poliției de patrulare, plutonul Rezina-Șoldănești), a venit cu încă o veste bună pentru cei prezenți.

        Vorba e că, urmare a unei vizite pe care dumnealui a întreprins-o acum un an la Rezina, dar și a stării de fapt de aici, a disponibilității și insistenței conducerii raionale, s-a reușit atragerea unui grant pentru amenajarea unui Orășel al siguranței rutiere pentru copii în urbea noastră. Asta după ce un asemenea obiect a fost construit în orașul Ungheni, proiectul fiind susținut financiar de către Ambasada Germaniei în Republica Moldova.

        În context, Gheorghe Cavcaliuc a oferit mai multe detalii referitoare la Orășelul siguranței rutiere pentru copii și necesitatea funcționării unor astfel de obiecte.

        ”În ultimul timp, în Republica Moldova, cu părere de rău, sunt înregistrate tot mai multe accidente rutiere, soldate cu pierderi materiale, traumatisme și, ceea ce e mai grav, decese, destine distruse, spunea șeful-adjunct al IGP. Înțelegem că avem nevoie de o educație mai intensă, la nivel național, în domeniul dirculației rutiere. Și nu de la 30-35 de ani, ci din grădiniță, școală, educându-i corect pe copii și oferindu-le informația respectivă, străduindu-ne să investim în formarea capacităților acestora de a construi o societate sănătoasă, promovând spiritul de supremație a legii și de responsabilitate personală.

        Vreau să vă spun că, urmare a eforturilor noastre comune, am reușit să convingem Ambasada Germaniei să ne mai aloce 60 000 de euro pentru încă un Orășel al siguranței rutiere pentru copii, care va fi amenajat la Rezina.  Proiectul presupune un teren, pe care este construit un mini orășel cu străduțe, oameni, semafoare improvizate, treceri pietonale, semne de circulație etc. Într-un cuvânt – cu toate echipamentele necesare simulării unei situații rutiere din viața reală.

         Pe viitor, vom delega specialiști de la Poliția rutieră, care să desfășoare ore, în timpul cărora micuți din grădinițe, elevi din școli să deprindă regulile de circulație rutieră. Acest proiect va fi unul zonal, iar în orașul dumneavoastră, pentru instruiri, vor veni și locuitori din raioanele învecinate. Este un pas foarte important în sporirea gradului de siguranță pe arterele rutiere și în responsabilizarea viitorilor participanți la trafic”.

        Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, a menționat că, aflându-ne în zona de securitate, este foarte important să atragem și să implementăm cât mai multe proiecte, în diferite domenii, devenind astfel atractivi, inclusiv pentru locuitorii din partea stângă a Nistrului.

Acasă

În sus