Mai multă evidență și monitorizare

            Ședința operativă din dimineața zilei de azi a debutat cu o informație, făcută de Ruslan Socol, șeful Secției Administrație Publică, prin care dânsul a vorbit despre conducătorii care nu prezentaseră rapoartele de activitate pentru săptămâna trecută. Președintele raionului, Eleonora Graur, i-a cerut să informeze asistența și referitor la îndeplinirea indicațiilor pe care unii conducători le-au primit în...

Centru de Cultură și Agrement, inaugurat de Ziua satului

    A devenit deja o tradiție că pe data 22 octombrie, în satul Gordinești să fie sărbătorită Ziua satului, zi în care întreaga comunitate se bucură de roadele unui an de muncă.     Ziua a început cu un târg de produse agricole, organizat de către locuitorii satului și o expoziție cu bucate tradiționale, unde toți cei prezenții puteau să guste din adrevăratele opere de artă culinară ale gospodinelor.    ...

Prezențe rezinene la Festivalul ”Răsună fanfare fără hotare”

        Duminică, la Șoldănești s-a desfășurat o ediție specială a Festivalului transfrontalier ”Răsună fanfare fără hotare”, organizat de administrația publică locală și partenerii săi în memoria regretatului Grigore Zănoagă, fondatorul acestui festival al fanfarelor.         Scopul impresionantului eveniment pentru comunitate rezidă în facilitarea colaborării și schimbului de experiență...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

În dezbateri - pregătirea pentru sezonul toamnă-iarnă 2017-2018

            Astăzi, 22 septembrie, a fost desfășurată o ședință de lucru a comisiei raionale de pregătire a economiei și sferei sociale din raionul Rezina pentru activitate în perioada rece a anului.

            În debutul ședinței, președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur,  s-a expus referitor la ordinea de zi cu privire starea procesului de pregătire a economiei și sferei sociale pentru activitatea în perioada de toamnă-iarnă 2017-2018 și informația despre pregătirea instituțiilor către sezonul rece.

            Președintele raionului Rezina a solicitat tuturor responsabililor informația cu privire la pregătirea economiei și sectorului social pentru perioada rece a anului și a atenționat atât angajații Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri, cât și pe cei din primăriile raionului asupra neprezentării informației la timp, dar și atitudinii iresponsabile, de care dau dovadă unii conducători. Dna Eleonora Graur le-a solicitat tuturor ca, astăzi, să prezinte informația concretă la subiectele discutate în ședință privind situația din organizațiile și instituțiile pe care le reprezintă.

            Membrii comisiei raionale au discutat despre necesitatea respectării normelor de executare a lucrărilor pentru sezonul rece, dar și înterprinderea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea activității fiabile a instituțiilor gestionate pe parcursul perioadei reci. O atenție deosebită a fost acordată bunei funcționări a instituțiilor școlare și medicale. La fel, s-a discutat și despre necesitatea pregătirii și întreținerii drumurilor în condiții optime pentru asigurarea accesului populației la obiectele de menire socială, inclusiv a elevilor către școli, consolidarea activității de conservare a energiei termice și utilizarea economă a agentului termic.

            Dl Arcadie Mușinschi, vicepreședintele raionului în probleme juridico-sociale, a întrebat care este situația la capitolul aprovizionarea cu cărbune și lemne pentru instituțiile care nu dispun de gaze naturale, stocurile și măsurile pentru a le asigura o bună funcționare în perioada sezonului rece.

            În cadrul ședinței s-a mai discutat referitor la adăpostirea persoanelor fără un loc de trai în perioada rece a anului, unde dna președintă a solicitat să fie format un grup de lucru ca să analizeze toate posibilitățile în scopul identificării unui adăpost.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus