BAC-2018: rezultate mai bune comparativ cu sesiunea precedentă

         În anul 2018, conform ordinului Ministrului Educației, Culturii și Cercetării nr. 413 din 02.04.2018 “Cu privire la instituirea Centrelor  de Bacalaureat, sesiunea 2018”, ordinul nr. 387 din 14.11.2017; nr. 46 din 23.01.2018  “Cu privire la aprobarea Programului de desfăşurare a sesiunii de examene-2018, în raionul Rezina au fost instituite 3 centre de BAC:          - L/t...

Dispoziție nr. 77 din 26.06.2018

”Cu privire la asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în perioada campaniei de recoltare a culturilor cerealiere  și leguminoase de grupa I, roada anului 2018” Vezi aici textul dispoziției, pag. 1 Vezi aici textul dispoziției, pag. 2

Dispoziție nr. 73 din 13.06.2018

”Cu privire la instituirea staff-ului raional pentru coordonarea desfășurării recoltării culturilor cerealiere și leguminoase de grupa I, roada anului 2018” Vezi aici textul dispozițieiÎn dezbateri - pregătirea pentru sezonul toamnă-iarnă 2017-2018

            Astăzi, 22 septembrie, a fost desfășurată o ședință de lucru a comisiei raionale de pregătire a economiei și sferei sociale din raionul Rezina pentru activitate în perioada rece a anului.

            În debutul ședinței, președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur,  s-a expus referitor la ordinea de zi cu privire starea procesului de pregătire a economiei și sferei sociale pentru activitatea în perioada de toamnă-iarnă 2017-2018 și informația despre pregătirea instituțiilor către sezonul rece.

            Președintele raionului Rezina a solicitat tuturor responsabililor informația cu privire la pregătirea economiei și sectorului social pentru perioada rece a anului și a atenționat atât angajații Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri, cât și pe cei din primăriile raionului asupra neprezentării informației la timp, dar și atitudinii iresponsabile, de care dau dovadă unii conducători. Dna Eleonora Graur le-a solicitat tuturor ca, astăzi, să prezinte informația concretă la subiectele discutate în ședință privind situația din organizațiile și instituțiile pe care le reprezintă.

            Membrii comisiei raionale au discutat despre necesitatea respectării normelor de executare a lucrărilor pentru sezonul rece, dar și înterprinderea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea activității fiabile a instituțiilor gestionate pe parcursul perioadei reci. O atenție deosebită a fost acordată bunei funcționări a instituțiilor școlare și medicale. La fel, s-a discutat și despre necesitatea pregătirii și întreținerii drumurilor în condiții optime pentru asigurarea accesului populației la obiectele de menire socială, inclusiv a elevilor către școli, consolidarea activității de conservare a energiei termice și utilizarea economă a agentului termic.

            Dl Arcadie Mușinschi, vicepreședintele raionului în probleme juridico-sociale, a întrebat care este situația la capitolul aprovizionarea cu cărbune și lemne pentru instituțiile care nu dispun de gaze naturale, stocurile și măsurile pentru a le asigura o bună funcționare în perioada sezonului rece.

            În cadrul ședinței s-a mai discutat referitor la adăpostirea persoanelor fără un loc de trai în perioada rece a anului, unde dna președintă a solicitat să fie format un grup de lucru ca să analizeze toate posibilitățile în scopul identificării unui adăpost.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus