Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...

Polițiștii, antrenați în acțiuni de redresare a situației

        Zăpada, pe care am așteptat-o atâta timp și care a căzut din abundență în ultimele ore, a reușit să creeze un șir de probleme pentru locuitorii raionului, de altfel, ca și pentru cei din alte unități teritorial-administrative din țară.         În context, Inspectoratul de Poliţie Rezina aduce la cunoştinţa locuitorilor raionului că, pe parcursul nopţii şi până la moment, membrii...În dezbateri - pregătirea pentru sezonul toamnă-iarnă 2017-2018

            Astăzi, 22 septembrie, a fost desfășurată o ședință de lucru a comisiei raionale de pregătire a economiei și sferei sociale din raionul Rezina pentru activitate în perioada rece a anului.

            În debutul ședinței, președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur,  s-a expus referitor la ordinea de zi cu privire starea procesului de pregătire a economiei și sferei sociale pentru activitatea în perioada de toamnă-iarnă 2017-2018 și informația despre pregătirea instituțiilor către sezonul rece.

            Președintele raionului Rezina a solicitat tuturor responsabililor informația cu privire la pregătirea economiei și sectorului social pentru perioada rece a anului și a atenționat atât angajații Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri, cât și pe cei din primăriile raionului asupra neprezentării informației la timp, dar și atitudinii iresponsabile, de care dau dovadă unii conducători. Dna Eleonora Graur le-a solicitat tuturor ca, astăzi, să prezinte informația concretă la subiectele discutate în ședință privind situația din organizațiile și instituțiile pe care le reprezintă.

            Membrii comisiei raionale au discutat despre necesitatea respectării normelor de executare a lucrărilor pentru sezonul rece, dar și înterprinderea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea activității fiabile a instituțiilor gestionate pe parcursul perioadei reci. O atenție deosebită a fost acordată bunei funcționări a instituțiilor școlare și medicale. La fel, s-a discutat și despre necesitatea pregătirii și întreținerii drumurilor în condiții optime pentru asigurarea accesului populației la obiectele de menire socială, inclusiv a elevilor către școli, consolidarea activității de conservare a energiei termice și utilizarea economă a agentului termic.

            Dl Arcadie Mușinschi, vicepreședintele raionului în probleme juridico-sociale, a întrebat care este situația la capitolul aprovizionarea cu cărbune și lemne pentru instituțiile care nu dispun de gaze naturale, stocurile și măsurile pentru a le asigura o bună funcționare în perioada sezonului rece.

            În cadrul ședinței s-a mai discutat referitor la adăpostirea persoanelor fără un loc de trai în perioada rece a anului, unde dna președintă a solicitat să fie format un grup de lucru ca să analizeze toate posibilitățile în scopul identificării unui adăpost.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus