Mai multă evidență și monitorizare

            Ședința operativă din dimineața zilei de azi a debutat cu o informație, făcută de Ruslan Socol, șeful Secției Administrație Publică, prin care dânsul a vorbit despre conducătorii care nu prezentaseră rapoartele de activitate pentru săptămâna trecută. Președintele raionului, Eleonora Graur, i-a cerut să informeze asistența și referitor la îndeplinirea indicațiilor pe care unii conducători le-au primit în...

Centru de Cultură și Agrement, inaugurat de Ziua satului

    A devenit deja o tradiție că pe data 22 octombrie, în satul Gordinești să fie sărbătorită Ziua satului, zi în care întreaga comunitate se bucură de roadele unui an de muncă.     Ziua a început cu un târg de produse agricole, organizat de către locuitorii satului și o expoziție cu bucate tradiționale, unde toți cei prezenții puteau să guste din adrevăratele opere de artă culinară ale gospodinelor.    ...

Prezențe rezinene la Festivalul ”Răsună fanfare fără hotare”

        Duminică, la Șoldănești s-a desfășurat o ediție specială a Festivalului transfrontalier ”Răsună fanfare fără hotare”, organizat de administrația publică locală și partenerii săi în memoria regretatului Grigore Zănoagă, fondatorul acestui festival al fanfarelor.         Scopul impresionantului eveniment pentru comunitate rezidă în facilitarea colaborării și schimbului de experiență...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Ministrul Vasile Bâtca, mulțumit de procesul de construcție a locuințelor sociale în orașul Rezina

      După o perioadă de la demararea lucrărilor de reconstrucție a unui bloc locativ cu apartamente sociale din orașul Rezina, astăzi, 21 septembrie, președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur, împreună cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Vasile Bâtca, au efectuat o inspecție de lucru pe șantierul în construcție de pe str. 1 Mai, 6 pentru a vedea la ce etapă sunt lucrările.

     Termenul de implementare a acestui proiect este de 15 luni și la începutul lunii iulie a anului viitor, 72 de familii din orașul Rezina vor beneficia de locuințe sociale conform regulamentului de selecție.

     Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Vasile Bâtca, s-a pronunțat pe marginea vizitei la acest bloc aflat în reconstrucție și finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, beneficiarul proiectului fiind Consiliul raional Rezina, care a depus o cerere către unitatea de implementare a proiectului ”Locuințe sociale” la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcției. În urma inspectării acestui obiect, ministrul a văzut că agentul economic este rapid în activitate și a rămas mulțumit de lucrările care sunt deja efectuate la momentul de față. Ministrul a mai accentuat ca, agentul economic împreună cu unitatea de implimentare, în 2018 să dea în exploatare acest bloc locativ, iar Consiliul raional Rezina să repartizeze aceste apartamente către categoriile eligibile.

      În urma implimentării proiectului ”Construcția locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile”  vor fi 72 de apartamente sociale, de care vor beneficia tinerii care activează în domeniul educației, sănătății, asistenței sociale, familii cu mulți copii și diferite categorii de persoane socialmente-vulnerabile.

       Președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur, a menționat că odată cu finalizarea acestui proiect se va reuși schimbarea aspectului întrării în orașul Rezina. Cea mai mare problemă este lipsa tinerilor specialiști și motivarea celora care deja sunt în raionul Rezina, ceea ce a și determinat depunerea unei cereri pentru crearea finanțarea construcției de locuințe sociale. Beneficiarii vor fi aleși conform regulamentului aprobat de către ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar adaptat și aprobat de către Consiliul raional Rezina, unde vor interveni cu careva modificări, care reies din specificul situației în raion. Va fi un proces absolut transparent, unde vor fi incluși reprezentanți din toate domeniile, inclusiv și societatea civilă.

 Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus