Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...

Polițiștii, antrenați în acțiuni de redresare a situației

        Zăpada, pe care am așteptat-o atâta timp și care a căzut din abundență în ultimele ore, a reușit să creeze un șir de probleme pentru locuitorii raionului, de altfel, ca și pentru cei din alte unități teritorial-administrative din țară.         În context, Inspectoratul de Poliţie Rezina aduce la cunoştinţa locuitorilor raionului că, pe parcursul nopţii şi până la moment, membrii...Ministrul Vasile Bâtca, mulțumit de procesul de construcție a locuințelor sociale în orașul Rezina

      După o perioadă de la demararea lucrărilor de reconstrucție a unui bloc locativ cu apartamente sociale din orașul Rezina, astăzi, 21 septembrie, președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur, împreună cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Vasile Bâtca, au efectuat o inspecție de lucru pe șantierul în construcție de pe str. 1 Mai, 6 pentru a vedea la ce etapă sunt lucrările.

     Termenul de implementare a acestui proiect este de 15 luni și la începutul lunii iulie a anului viitor, 72 de familii din orașul Rezina vor beneficia de locuințe sociale conform regulamentului de selecție.

     Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Vasile Bâtca, s-a pronunțat pe marginea vizitei la acest bloc aflat în reconstrucție și finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, beneficiarul proiectului fiind Consiliul raional Rezina, care a depus o cerere către unitatea de implementare a proiectului ”Locuințe sociale” la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcției. În urma inspectării acestui obiect, ministrul a văzut că agentul economic este rapid în activitate și a rămas mulțumit de lucrările care sunt deja efectuate la momentul de față. Ministrul a mai accentuat ca, agentul economic împreună cu unitatea de implimentare, în 2018 să dea în exploatare acest bloc locativ, iar Consiliul raional Rezina să repartizeze aceste apartamente către categoriile eligibile.

      În urma implimentării proiectului ”Construcția locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile”  vor fi 72 de apartamente sociale, de care vor beneficia tinerii care activează în domeniul educației, sănătății, asistenței sociale, familii cu mulți copii și diferite categorii de persoane socialmente-vulnerabile.

       Președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur, a menționat că odată cu finalizarea acestui proiect se va reuși schimbarea aspectului întrării în orașul Rezina. Cea mai mare problemă este lipsa tinerilor specialiști și motivarea celora care deja sunt în raionul Rezina, ceea ce a și determinat depunerea unei cereri pentru crearea finanțarea construcției de locuințe sociale. Beneficiarii vor fi aleși conform regulamentului aprobat de către ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar adaptat și aprobat de către Consiliul raional Rezina, unde vor interveni cu careva modificări, care reies din specificul situației în raion. Va fi un proces absolut transparent, unde vor fi incluși reprezentanți din toate domeniile, inclusiv și societatea civilă.

 Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus