Secretarul de stat Elena Belei, în vizită de lucru la Rezina

        Secreatrul de stat al Minsiterului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, în dimineața acestei zile s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Rezina. Inițial, dumneaei, însoțită de președintele raionului, Eleonora Graur, vicepreeșdintele în probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport (DÎTS), a avut o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățăm&...

Cursă olimpică la alergări în orașul Rezina

        Elevi de la cele două licee din oraș, dar și un grup de seniori au participat la Cursa olimpică la alergări, dedicată Zilei Naționale a Sportului și Mișcării Olimpice, desfășurată în amiaza zilei de azi în orașul Rezina și având pe post de organizator primăria din localitate.         Inițial, participanții, echipați în tricouri pe care sta scris că își iubesc localitatea, au fost...

DISPOZIŢIE nr. 64 din 17 mai 2018, orașul Rezina

 „Cu privire la convocarea ședinţei Consiliului raional”           În baza art. 45, alin. (3), art. 53, pct. 1, lit. f) ale Legii Republicii Moldova privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, art. 24, alin. (3) al Legii Republicii Moldova privind Statutul alesului local nr. 768-XV din 02.02.2000, preşedintele raionului Rezina DISPUNE:          1. Se convoacă şedinţa...Șantierul de reabilitare a drumului înspre Lalova: prima ședință de lucru

   Marțea trecută, în biroul președintelui raionului, s-a desfășurat prima ședință de lucru, care a dat start implementării Proiectului "Reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13". Pentru precizare, este vorba despre segmentul de drum care duce de la traseul național înspre satul Lalova, cu intrare la Mănăstirea Țâpova.

   Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 81025750 de lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 70000000 de lei, contribuția din partea aplicantului - Consiliul raional Rezina, fiind de 11025750 de lei. Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din Fondul Național de Dezvoltare Regională suma de 7 milioane de lei.

   La prima ședință de lucru, reprezentanți ai beneficiarului, Consiliul raional Rezina, și antreprenorului, SRL "Genesis International", au discutat momentele de lucru, ce țin nemijlocit de demararea cât mai curândă a lucrărilor. La discuție au participat dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina; dl Eugeniu Postu, șeful Secției Economie a CR Rezina (manager de proiect); dl Marcel Rusu, șeful Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri a CR Rezina; dl Artur Polihovici, reprezentantul Inspecției teritoriale în construcții; dl Vitalie Mrug, directorul general al SRL "Genesis International"; dl Ștefan Ciubotaru, directorul tehnic al SRL "Genesis International"; dl Victor Calin, directorul SRL "Cad Expert"; dl Simion Clipa, responsabilul tehnic. La fel, au fost prezenți și dnii primari ai localităților conexe: Mihail Gotornicean (comuna Lalova); Dorel Iurco (comuna Horodiște); Ion Stog (comuna Mincenii de Jos).

   Dna președinte s-a adresat antreprenorului: "Salutăm receptivitatea dvs în calitate de parteneri și insistăm demararea lucrărilor cât mai rapid. Noi vom acorda asistență și susținere în toate, ca lucrurile să meargă bine".

   Directorul general al întreprinderii executante a răspuns: "Lucrările deja au început. Noi am studiat minuțios traseul, ne-am consultat și propunem ca porțiunea de asfalt existentă să fie practicată în continuare, iar reabilitarea porțiunii indicate în proiect am decis, s-o pornim de la cotitura ce duce spre satul Mincenii de Jos. Până la sfârșitul anului în curs planificăm să reabilităm aproximativ 6 km de drum, să ajungem la stația de alimentare cu combustibil "Basa Petrol".

   Am discutat cu primarii localităților implicate în proiect. Nu am stabilit deocamdată unde am putea amenaja o parcare pentru tehnica antrenată în lucrări, dar, sper, se va rezolva. Am încheiat contractul necesar pentru aprovizionare cu pietriș, alte acțiuni au fost întreprinse, ce țin de realizarea acestui proiect."

   Dna președinte s-a interesat "...când concret încep lucrările propriu-zise? Ne interesează și termenele, dar și calitatea înaltă a lucrărilor executate".

   "Vom depune efortul necesar, ca să fie calitate și să ne încadrăm în termene", a fost răspunsul.

   Tot în cadrul ședinței vizate, dl Eugeniu Postu, managerul proiectului, a prezentat și a transmis antreprenorului cartea tehnică, autorizația de construcție, avizul sanitar, avizul Inspectoratului General de Poliției, avizul Agenției "Apele Moldovei". La fel, au fost coordonate și alte momente de lucru. Într-un ceas bun!

Violeta PISTRUI

 

Acasă

În sus