Premieră în istoria fotbalului rezinean

        Pentru prima dată în istoria fotbalului rezinean, datorită susținerii președintelui raionului, dna Eleonora Graur, echipele reprezentative de fete și băieți vor evolua în Campionatul regulat al Republicii Moldova la fotbal. Echipele sunt formate din fete și băieți din orașul Rezina, satele Peciște, Pripiceni, Cogâlniceni, Cuizăuca, Lalova, Mateuți, Otac și Gordinești.         Antrenorii...

Programul USAID pentru Agricultură Performantă în Moldova face apel pentru Granturi în susținerea activităților de marketing și promovare

        Programul USAID pentru Agricultură Performantă în Moldova (APM), implementat de Chemonics International Inc, lansează un apel de cereri de granturi pentru susținerea activităților de marketing și promovare, care vor contribui la identificarea și accesul pe noile piețe de desfacere și/sau pentru crearea noilor oportunități pe piețele de desfacere existente prin intermediul Fondului Inovații și Transfer Tehnologic în Agricultură....

Toate actele să fie în ordine

   E cunoscut faptul că raionului nostru i-au fost repartizate 6 dintre cele 96 de microbuze, destinate transportării elevilor, oferite Republicii Moldova de către Guvernul României.    Recent, a avut loc o ședință cu participarea directorilor instituțiilor de învățământ, beneficiare de aceste unități de transport. Amintim că lista instituțiilor de învățământ, care vor beneficia de transportul respectiv, este compusă din:...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Șantierul de reabilitare a drumului înspre Lalova: prima ședință de lucru

   Marțea trecută, în biroul președintelui raionului, s-a desfășurat prima ședință de lucru, care a dat start implementării Proiectului "Reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13". Pentru precizare, este vorba despre segmentul de drum care duce de la traseul național înspre satul Lalova, cu intrare la Mănăstirea Țâpova.

   Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 81025750 de lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 70000000 de lei, contribuția din partea aplicantului - Consiliul raional Rezina, fiind de 11025750 de lei. Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din Fondul Național de Dezvoltare Regională suma de 7 milioane de lei.

   La prima ședință de lucru, reprezentanți ai beneficiarului, Consiliul raional Rezina, și antreprenorului, SRL "Genesis International", au discutat momentele de lucru, ce țin nemijlocit de demararea cât mai curândă a lucrărilor. La discuție au participat dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina; dl Eugeniu Postu, șeful Secției Economie a CR Rezina (manager de proiect); dl Marcel Rusu, șeful Secției Construcții, Gospodărie comunală și Drumuri a CR Rezina; dl Artur Polihovici, reprezentantul Inspecției teritoriale în construcții; dl Vitalie Mrug, directorul general al SRL "Genesis International"; dl Ștefan Ciubotaru, directorul tehnic al SRL "Genesis International"; dl Victor Calin, directorul SRL "Cad Expert"; dl Simion Clipa, responsabilul tehnic. La fel, au fost prezenți și dnii primari ai localităților conexe: Mihail Gotornicean (comuna Lalova); Dorel Iurco (comuna Horodiște); Ion Stog (comuna Mincenii de Jos).

   Dna președinte s-a adresat antreprenorului: "Salutăm receptivitatea dvs în calitate de parteneri și insistăm demararea lucrărilor cât mai rapid. Noi vom acorda asistență și susținere în toate, ca lucrurile să meargă bine".

   Directorul general al întreprinderii executante a răspuns: "Lucrările deja au început. Noi am studiat minuțios traseul, ne-am consultat și propunem ca porțiunea de asfalt existentă să fie practicată în continuare, iar reabilitarea porțiunii indicate în proiect am decis, s-o pornim de la cotitura ce duce spre satul Mincenii de Jos. Până la sfârșitul anului în curs planificăm să reabilităm aproximativ 6 km de drum, să ajungem la stația de alimentare cu combustibil "Basa Petrol".

   Am discutat cu primarii localităților implicate în proiect. Nu am stabilit deocamdată unde am putea amenaja o parcare pentru tehnica antrenată în lucrări, dar, sper, se va rezolva. Am încheiat contractul necesar pentru aprovizionare cu pietriș, alte acțiuni au fost întreprinse, ce țin de realizarea acestui proiect."

   Dna președinte s-a interesat "...când concret încep lucrările propriu-zise? Ne interesează și termenele, dar și calitatea înaltă a lucrărilor executate".

   "Vom depune efortul necesar, ca să fie calitate și să ne încadrăm în termene", a fost răspunsul.

   Tot în cadrul ședinței vizate, dl Eugeniu Postu, managerul proiectului, a prezentat și a transmis antreprenorului cartea tehnică, autorizația de construcție, avizul sanitar, avizul Inspectoratului General de Poliției, avizul Agenției "Apele Moldovei". La fel, au fost coordonate și alte momente de lucru. Într-un ceas bun!

Violeta PISTRUI

 

Acasă

În sus