Secretarul de stat Elena Belei, în vizită de lucru la Rezina

        Secreatrul de stat al Minsiterului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, în dimineața acestei zile s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Rezina. Inițial, dumneaei, însoțită de președintele raionului, Eleonora Graur, vicepreeșdintele în probleme juridico-sociale, Vasile Gobjilă, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport (DÎTS), a avut o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățăm&...

Cursă olimpică la alergări în orașul Rezina

        Elevi de la cele două licee din oraș, dar și un grup de seniori au participat la Cursa olimpică la alergări, dedicată Zilei Naționale a Sportului și Mișcării Olimpice, desfășurată în amiaza zilei de azi în orașul Rezina și având pe post de organizator primăria din localitate.         Inițial, participanții, echipați în tricouri pe care sta scris că își iubesc localitatea, au fost...

DISPOZIŢIE nr. 64 din 17 mai 2018, orașul Rezina

 „Cu privire la convocarea ședinţei Consiliului raional”           În baza art. 45, alin. (3), art. 53, pct. 1, lit. f) ale Legii Republicii Moldova privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, art. 24, alin. (3) al Legii Republicii Moldova privind Statutul alesului local nr. 768-XV din 02.02.2000, preşedintele raionului Rezina DISPUNE:          1. Se convoacă şedinţa...Întotdeauna actuală spusa ”Frumusețea va salva lumea”

     Spre bucuria orășenilor, la inițiativa diferitor persoane, cu contribuții comune, sunt amenajate tot mai multe locuri, unde îți este mai mare dragul să te plimbi și să le privești. Astfel se îmbunătățește și starea ecologică, și aspectul estetic al orașului, fiind promovat un spirit ecologic printre locuitorii urbei, iar acțiunile întreprinse reprezintă un model de comportament pentru toți, îndemnând la bunătate și participare activă la acțiuni ecologice.

     La inițiativa Clubului Mămicilor, recent constituit în orașul Rezina, au fost plasate ghiveciuri și plantate flori în ele pe parapetul havuzului din piața centrală a orașului. La activitatea de amenajare a spațiului public au participat mai multe mămici, cărora li s-au alăturat membri ai echipei tinerilor democrați din oraș, președintele raionului Rezina, dna Eleonora Graur, și directorul filialei Rezina a SA ”RED-Nord”, dl Iurie Urechi.

     Ghiveciurile și florile au fost procurate dintr-o contribuție financiară comună, și tot cei cu inițiativa și contribuția financiară au și efectuat lucrările.

     Dna președinte a menționat că participă cu plăcere și susține ideile, realizarea cărora e doar spre binele comunității, îndemnând și alți orășeni să vină cu idei, cu propuneri, cu contribuții, care ar schimba în bine nu doar lucrurile, dar și lumea înconjurătoare. Trecătorii priveau rezultatul muncii celor implicați cu sentimente de încântare. Într-adevăr, e demn de admirație colțișorul acesta.

Violeta PISTRUI

 

Acasă

În sus