Premieră în istoria fotbalului rezinean

        Pentru prima dată în istoria fotbalului rezinean, datorită susținerii președintelui raionului, dna Eleonora Graur, echipele reprezentative de fete și băieți vor evolua în Campionatul regulat al Republicii Moldova la fotbal. Echipele sunt formate din fete și băieți din orașul Rezina, satele Peciște, Pripiceni, Cogâlniceni, Cuizăuca, Lalova, Mateuți, Otac și Gordinești.         Antrenorii...

Programul USAID pentru Agricultură Performantă în Moldova face apel pentru Granturi în susținerea activităților de marketing și promovare

        Programul USAID pentru Agricultură Performantă în Moldova (APM), implementat de Chemonics International Inc, lansează un apel de cereri de granturi pentru susținerea activităților de marketing și promovare, care vor contribui la identificarea și accesul pe noile piețe de desfacere și/sau pentru crearea noilor oportunități pe piețele de desfacere existente prin intermediul Fondului Inovații și Transfer Tehnologic în Agricultură....

Toate actele să fie în ordine

   E cunoscut faptul că raionului nostru i-au fost repartizate 6 dintre cele 96 de microbuze, destinate transportării elevilor, oferite Republicii Moldova de către Guvernul României.    Recent, a avut loc o ședință cu participarea directorilor instituțiilor de învățământ, beneficiare de aceste unități de transport. Amintim că lista instituțiilor de învățământ, care vor beneficia de transportul respectiv, este compusă din:...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Discuții cu vicepremierul Octavian Calmâc

        Aflat într-o vizită de lucru în orașul Rezina, vicepremierul Octavian Calmâc, ministrul Economiei Republicii Moldova, s-a întâlnit cu angajații Filialei Rezina a SA ”RED-Nord” și cei ai SA ”FEE-Nord” din teritoriu. Inițial, vicepremierul i-a vorbit asistenței despre acțiunile Executivului republican în scopul sporirii securității energetice a țării, inclusiv implementarea proiectelor de conexiune la sistemul energetic comunitar prin intermediul României.

        La fel, s-a referit și la modernizarea infrastructurii sistemului, solicitându-le energeticienilor ca, la renovarea rețelelor, să țină cont și de iluminatul stradal, așa, încât atunci când se vor efectua lucrările să fie mai ușor.

        n capitol aparte al discuției cu rezinenii l-a constituit fuzionarea celor două întreprinderi – SA ”RED-Nord” și SA ”RED-Nord-Vest”. Ministrul Economiei a comunicat că în procesul dat se va ține cont de confortul angajaților, de asigurarea lor cu locuri de muncă și că scopul acestei fuzionări îl constituie reducerea costurilor, inclusiv celor operaționale și, eventual, al tarifului pentru consumatorii finali. Ulterior noua întreprindere va fi supusă privatizării.

        Când a venit timpul întrebărilor pentru dl Octavian Calmâc, asistența s-a dovedit a fi destul de activă. Oamenii au dorit să afle răspuns referitor la calitatea și prețul produselor petroliere, gazelor naturale; perspectiva îmbunătățirii calității drumurilor; diferite aspecte sociale; acțiunile conducerii republicane în scopul susținerii tinerilor, inclusiv celor ce doresc să inițieze o afacere etc. Au abordat energeticienii și probleme ce țin nemijlocit de domeniul lor de activitate – este vorba de autorizațiile pe care sunt obligați să le ia de la Inspecția Ecologică în cazul defrișărilor în raza zonei de protecție a liniilor electrice aeriene. Dl Calmâc a promis că va examina aspectul și se va strădui să contribuie la soluționarea lui, or, situația este comună pe întreg teritoriul țării.

        În cazul suspiciunilor de necorespundere a calității sau prețurilor la mărfuri și produce, inclusiv cele petroliere, ministrul Economiei le-a spus oamenilor unde să se adreseze, căror structuri competente, ca să fie ajutați și protejați.

        În soluționarea problemelor ce țin de competența administrației locale, potrivit dnei Eleonora Graur, președintele raionului, prezentă la întâlnire, se va interveni la nivel de raion. Bineînțeles, cu susținerea organelor competente republicane, acolo unde va fi necesar.

Acasă

În sus