În satul Pereni a fost dat în exploatare gazoductul

            Instituția școlară din satul Pereni, raionul Rezina, a dat în exploatare gazoductul care permite alimentarea cu gaze naturale a cantinei școlare. Concomitent a avut loc și deschiderea oficială a Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă, amenajat cu tot ce este mai bun și mai util pentru tânăra generație.             În cadrul acestui frumos eveniment au fost...

Ziua președintelui raionului Rezina în satul Slobozia-Horodiște

            A devenit deja o tradiție ca președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, însoțită de angajații serviciilor desconcentrate, să se deplaseze prin localitățile raionului Rezina. De data aceasta, conducerea raionului, alături de angajații altor servicii, s-a deplasat în satul Slobozia- Horodiște.             După cum au menționat localnicii, e sărbătoare dublă în...

Ziua președintelui raionului, în satul Slobozia-Horodiște

        Stimați locuitori ai satului Slobozia-Horodiște! Astăzi, 16 noiembrie 2017, în localitatea dumneavoastră se va desfășura Ziua președintelui raionului în teritoriu. Astfel, Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de șefii mai multor servicii desconcentrate în teritoriu, de conducători ai structurilor Consiliului raional, vor fi disponibili să vă primească în audiență începând cu ora 09.00,...Discuții cu vicepremierul Octavian Calmâc

        Aflat într-o vizită de lucru în orașul Rezina, vicepremierul Octavian Calmâc, ministrul Economiei Republicii Moldova, s-a întâlnit cu angajații Filialei Rezina a SA ”RED-Nord” și cei ai SA ”FEE-Nord” din teritoriu. Inițial, vicepremierul i-a vorbit asistenței despre acțiunile Executivului republican în scopul sporirii securității energetice a țării, inclusiv implementarea proiectelor de conexiune la sistemul energetic comunitar prin intermediul României.

        La fel, s-a referit și la modernizarea infrastructurii sistemului, solicitându-le energeticienilor ca, la renovarea rețelelor, să țină cont și de iluminatul stradal, așa, încât atunci când se vor efectua lucrările să fie mai ușor.

        n capitol aparte al discuției cu rezinenii l-a constituit fuzionarea celor două întreprinderi – SA ”RED-Nord” și SA ”RED-Nord-Vest”. Ministrul Economiei a comunicat că în procesul dat se va ține cont de confortul angajaților, de asigurarea lor cu locuri de muncă și că scopul acestei fuzionări îl constituie reducerea costurilor, inclusiv celor operaționale și, eventual, al tarifului pentru consumatorii finali. Ulterior noua întreprindere va fi supusă privatizării.

        Când a venit timpul întrebărilor pentru dl Octavian Calmâc, asistența s-a dovedit a fi destul de activă. Oamenii au dorit să afle răspuns referitor la calitatea și prețul produselor petroliere, gazelor naturale; perspectiva îmbunătățirii calității drumurilor; diferite aspecte sociale; acțiunile conducerii republicane în scopul susținerii tinerilor, inclusiv celor ce doresc să inițieze o afacere etc. Au abordat energeticienii și probleme ce țin nemijlocit de domeniul lor de activitate – este vorba de autorizațiile pe care sunt obligați să le ia de la Inspecția Ecologică în cazul defrișărilor în raza zonei de protecție a liniilor electrice aeriene. Dl Calmâc a promis că va examina aspectul și se va strădui să contribuie la soluționarea lui, or, situația este comună pe întreg teritoriul țării.

        În cazul suspiciunilor de necorespundere a calității sau prețurilor la mărfuri și produce, inclusiv cele petroliere, ministrul Economiei le-a spus oamenilor unde să se adreseze, căror structuri competente, ca să fie ajutați și protejați.

        În soluționarea problemelor ce țin de competența administrației locale, potrivit dnei Eleonora Graur, președintele raionului, prezentă la întâlnire, se va interveni la nivel de raion. Bineînțeles, cu susținerea organelor competente republicane, acolo unde va fi necesar.

Acasă

În sus