Președintele raionului a solicitat implicare și atitudine corespunzătoare

      Ședința operativă din această săptămână a început cu discutarea consecințelor căderilor abundente de zăpadă, dar și implicarea factorilor responsabili în redresarea situației. Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a salutat prezența serviciilor desconcentrate, dar și a șefilor secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, accentuând că săptămâna trecută a fost una complicată.      Totodată, a...

Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...În atenția copiilor, doritori de a participa la Programul DOR!

       Guvernul Republicii Moldova, Biroul Relații cu Diaspora anunță organizarea Programului DOR (Diasporă-Origini-Reveniri), ediția a V-ea. Evenimentul va fi desfășurat în perioada 20-28 august 2017, în Republica Moldova, iar participarea este gratuită.

       Pentru doritorii de a participa, comunicăm condițiile.

       Perioada de aplicare pentru copiii din diasporă – 25 martie-25 mai. Criteriile de participare: vârsta cuprinsă între 12-17 ani; cunoștințe de bază ale limbii române; formular completat online.

       Perioada de aplicare pentru copiii din Republica Moldova – 25 martie-25 aprilie 2017. Criteriile de participare: vârsta cuprinsă între 12-17 ani; comunicare excelentă în limba română; exprimarea creativă a conceptului de DOR (concurs); formular completat online.

       Cum poți participa?

       Completează Formularul online (pentru participanții din diasporă și cei din Republica Moldova).

       www.dor.md

       e-mail: dor@gov.md

       Telefon – (+373) 22-25-04-94.

       Programul DOR (Diasporă-Origini-Reveniri), destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova, este organizat al cincilea an consecutiv, sub patronajul Guvernului, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora. Scopul Programului este de a consolida legăturile emoționale, culturale și identitare ale copiilor și adolescenților din diasporă cu țara de origine – Republica Moldova.

       Agenda programului cuprinde activități creative, sportive, lingvistice, de cunoaștere a istoriei, culturii, tradițiilor și obiceiurilor neamului nostru.

 

Acasă

În sus