Stimați locuitori ai satelor Horodiște, Slobozia-Horodiște și Otac!

   Ziua de duminică, 30 iulie curent, vă oferă oportunitatea de a vă adresa direct dnei Eleonora Graur, președintele raionului Rezina. Începând cu ora 10.00, dumneaei se va afla în satul Horodiște, unde va participa la Ziua satului și Darea de seamă a primarului în fața locuitorilor, iar de la ora 15.00 președintele raionului va fi în satul Otac, unde a fost invitată de un grup de locuitori pentru a contribui la soluționarea unei situații de...

Consiliul raional a lansat serviciul "Viber"

   Consiliul raional Rezina a lansat, azi, pe 27 iulie, serviciul "Viber", cu numărul 067592714. Acesta va fi destinat comunicării cu cetățenii.    Serviciul permite doar expedierea mesajelor (text, imagini, fișiere audio și video), fără efectuarea apelurilor.    Numărul va fi activ de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00. Cetățenii vor putea transmite mesaje și în afara acestui program, dar ele vor fi preluate în...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 31.07-04.08.2017, Rezina

   În legătură cu reconstrucția liniilor electrice (demontarea liniei vechi și montarea liniei noi), va fi întreruptă furnizarea energiei electrice:    31.07-04.08.2017: satele Otac, Lipceni (parțial).    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    31 iulie 2017: orașul Rezina, Autogara, Piața centrală - 09:00-15:00; &nbs...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Sală de sporturi renovată la Liceul ”Alexandru cel Bun”

   Începutul acestei primăveri s-a lăsat cu un eveniment plăcut pentru colectivul Liceului teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina. După o perioadă, în care sala de sporturi a instituției a fost supusă unei reparații capitale, aceasta a fost inaugurată festiv, spre bucuria tuturor prietenilor sportului.

   A demarat sărbătoarea cu câteva reprezentații ale elevilor din liceu, tineri ce sunt încadrați în diferite cercuri pe interese, inclusiv sportive.     

   Directorul liceului, dna Alexandra Rusu, a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la transformarea în realitate a unui vis mai vechi al colectivului de elevi și pedagogi de la "Alexandru cel Bun". Dumneaei a menționat că metamorfozarea sălii de sporturi a devenit posibilă grație suportului Consiliului raional Rezina în mărime de 240000 de lei, dar și a echipei de constructori care a efectuat lucrările de reparație, mulțumind tuturor, din numele pedagogilor, elevilor și părinților acestora. Inclusiv prin înmânarea câtorva diplome de recunoștință celor implicați în materializarea transformărilor.

   Totodată, dna director a amintit și despre alte proiecte implementate în liceu, la fel, prin contribuția autorităților raionale. Este vorba de reparația capitală a acoperișului, a sălii de festivități, a cantinei instituției preuniversitare, construcția, pe teritoriul liceului, a unui stadion de minifotbal cu înveliș artificial. Pe moment, în derulare este încă un proiect - cel de izolare termică a edificiului, fapt ce va conduce la îmbunătățirea condițiilor de activitate și la economisirea mijloacelor financiare, utilizate pentru asigurarea cu agent termic a spațiilor.

   În alocuțiunea dumneaei, dna Eleonora Graur, președintele raionului, present la eveniment, a menționat:  ”Treptat, situația din liceu se schimbă în bine. Facem toate aceste schimbări ca să putem asigura elevilor condiții pentru un învățământ de calitate".

   În continuare președintele raionului i-a felicitat pe toți elevii, pedagogii, părinții copiilor cu prilejul inaugurării sălii de sporturi, îndemnându-i pe beneficiari s-o exploateze la maxim. În același timp, președintele raionului a avut și o doleanță - păstrarea obiectelor renovate și construite, așa, încât să se poată bucura de ele cât mai multă lume.

   Același îndemn l-au avut și vorbitorii care au urmat - dna Lilia Lazari, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, dl Gheorghe Gâncu, viceprimaru de Rezina, și dl Alexandru Răilean, părinte, membru al Consiliului de administrare a liceului. Toți au apreciat rolul sălii de sporturi renovată pentru copii - practicând cât mai mult sportul, aceștia vor putea fi antrenați într-un alt mod de viață decât cel al operării fără sfârșit pe calculator.

    La rândul lor, elevii, prin intermediul lui Dumitru Vudvud, elev în clasa a XII-ea "B", sportiv de performanță, au mulțumit pentru sala renovată, asigurându-i pe maturi că rezultatul efortului depus de dânșii în această lucrare va fi valorificat și transformat în rezultate demne de cele mai înalte aprecieri.


Acasă

În sus