Dispoziție nr. 33-C din 19 aprilie 2019, orașul Rezina

„Cu privire la prelungirea concursului pentru ocuparea  funcției publice de secretar al Consiliului raiona Rezina” Vezi aici textul dispoziției

În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....”Parcurile ”Edelweiss”, acum și la Rezina

       Începutul acestei săptămâni a fost marcat de un eveniment deosebit pentru locuitorii orașului Rezina, în special copii – în spațiul dintre grădinița nr. 5 și Biblioteca publică orășenească ”Mihai Eminescu” a fost inaugurat un teren de joacă. Este vorba de unul dintre cele 40 de terenuri de joacă pentru copii, pe care Fundația ”Edelweiss” a lui Vlad Plahotniuc și-a propus să le instaleze gratuit în toate raioanele și municipiile Repubicii Moldova, în cadrul Proiectului ”Parcurile ”Edelweiss”.

       La ceremonia de inaugurare au fost prezente autorități raionale și orășenești, reprezentanți ai Fundației, părinți și foarte mulți copii. Dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, a menționat importanța inaugurării parcurlui pentru copilașii noștri și a mulțumit pentru cadou, oferind Fundației ”Edelweiss” un semn de gratitudine din numele tuturor părinților, copiilor, administrațiilor raională și orășenească - pentru contribuție în promovarea unui mod sănătos de viață în scopul creșterii unei genereații tânără sănătoasă. Totodată, dumneaei a apreciat susținerea acordată de Fundația ”Edelweiss” tuturor raioanelor Republicii Moldova.

       Dl Marin Jalbă, managerul Proiectului ”Parcurile ”Edelweiss”, a reiterat că implementarea acestuia presupune amenajaraea a 40 de terenuri de joacă pentru copii pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mulțumind pentru receptivitate președintelui raionului, primarului de Rezina, copilașilor și părinților – pentru prezență, dumnealui a spus: ”Suntem bucuroși să deschidem acest teren, care e o investiție în viitorul copiilor și dezvoltarea lor armonioasă, în sănătate. Este un teren construit corespunzător celor mai riguroase standarde europene.

       Zâmbetul copiilor este cel mai sincer și mai frumos. Dragi copii, să vă jucați aici, să zâmbiți și să creșteți sănătoși”.

       Dl Gheorghe Gâncu, viceprimarul de Rezina, a venit către donator cu alese cuvinte de mulțumire din partea copiilor, părinților, primăriei orașului, Consiliului raional, exprimându-și dorința unor noi colaborări în folosul comunității.

       După scurtele alocuțiuni inaugurale, le-a fost oferit cuvânt micuților, care au cantat și au declamat poezii. Bucuria a fost mare, copiii au primit în dar baloane și toți, împreună, au asistat la inaugurarea festivă a Parcului ”Edelweiss”. La rândul lor, mai mulți părinți, educatori s-au arătat mulțumiți de noul spațiu de joacă pentru copii cu vârste cuprinse între 4-15 ani și au mulțumit pentru cadou.

       Pe final, copiii, într-un glas, au mulțumit și ei, după care au devenit stăpâni pe parc, testând cu multă curiozitate părțile componente ale lui.

Acasă

În sus