Dispoziție nr. 164-C din 14 noiembrie 2018, orașul Rezina

"Cu privire la prelungirea concursului pentru ocuparea funcției publice de secretar al Consiliului raional Rezina"    În temeiul art. 37-39, art. 53, alin. (1), art. 54, alin. (1, 4), art. 60, alin. (2, 3, 5, 7) ale Legii Republicii Moldova nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare, art. 27, 29 ale Legii Republicii Moldova nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu modificările și completările ulterioare, pct. 54 (4), a...

Dispoziție nr. 163-C din 14 noiembrie 2018, orașul Rezina

"Cu privire la prelungirea datei-limită a concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă"    În temeiul art. 51, alin. (3), (4), art. 53, alin. (1), lit. b), art. 54, alin. (1), (3), (4) ale Legii Republicii Moldova nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare, art. 27, 29 ale Legii Republicii Moldova nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu modificările și completările ulterioare, pct. 46, lit. a) al R...

Încă o săptămână plină de evenimente

   În cadrul ședinței ope-rative din săptămâna curentă, prezidată de către președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, au fost puse în discuție cele mai relevante subiecte, realizate pe parcursul săptămânii precedente, dar și cele planificate spre realizare pentru actuala săptămână de către conducătorii structurilor Consiliului raional și cei ai serviciilor desconcentrate în teritoriu.    Astfel, șeful Direcției...”Parcurile ”Edelweiss”, acum și la Rezina

       Începutul acestei săptămâni a fost marcat de un eveniment deosebit pentru locuitorii orașului Rezina, în special copii – în spațiul dintre grădinița nr. 5 și Biblioteca publică orășenească ”Mihai Eminescu” a fost inaugurat un teren de joacă. Este vorba de unul dintre cele 40 de terenuri de joacă pentru copii, pe care Fundația ”Edelweiss” a lui Vlad Plahotniuc și-a propus să le instaleze gratuit în toate raioanele și municipiile Repubicii Moldova, în cadrul Proiectului ”Parcurile ”Edelweiss”.

       La ceremonia de inaugurare au fost prezente autorități raionale și orășenești, reprezentanți ai Fundației, părinți și foarte mulți copii. Dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, a menționat importanța inaugurării parcurlui pentru copilașii noștri și a mulțumit pentru cadou, oferind Fundației ”Edelweiss” un semn de gratitudine din numele tuturor părinților, copiilor, administrațiilor raională și orășenească - pentru contribuție în promovarea unui mod sănătos de viață în scopul creșterii unei genereații tânără sănătoasă. Totodată, dumneaei a apreciat susținerea acordată de Fundația ”Edelweiss” tuturor raioanelor Republicii Moldova.

       Dl Marin Jalbă, managerul Proiectului ”Parcurile ”Edelweiss”, a reiterat că implementarea acestuia presupune amenajaraea a 40 de terenuri de joacă pentru copii pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mulțumind pentru receptivitate președintelui raionului, primarului de Rezina, copilașilor și părinților – pentru prezență, dumnealui a spus: ”Suntem bucuroși să deschidem acest teren, care e o investiție în viitorul copiilor și dezvoltarea lor armonioasă, în sănătate. Este un teren construit corespunzător celor mai riguroase standarde europene.

       Zâmbetul copiilor este cel mai sincer și mai frumos. Dragi copii, să vă jucați aici, să zâmbiți și să creșteți sănătoși”.

       Dl Gheorghe Gâncu, viceprimarul de Rezina, a venit către donator cu alese cuvinte de mulțumire din partea copiilor, părinților, primăriei orașului, Consiliului raional, exprimându-și dorința unor noi colaborări în folosul comunității.

       După scurtele alocuțiuni inaugurale, le-a fost oferit cuvânt micuților, care au cantat și au declamat poezii. Bucuria a fost mare, copiii au primit în dar baloane și toți, împreună, au asistat la inaugurarea festivă a Parcului ”Edelweiss”. La rândul lor, mai mulți părinți, educatori s-au arătat mulțumiți de noul spațiu de joacă pentru copii cu vârste cuprinse între 4-15 ani și au mulțumit pentru cadou.

       Pe final, copiii, într-un glas, au mulțumit și ei, după care au devenit stăpâni pe parc, testând cu multă curiozitate părțile componente ale lui.

Acasă

În sus