Rezultate îmbucurătoare în ajun de an nou

   Încet, de parcă așteptau să fie numărate, se perindau una câte una ultimele zile ale toamnei. Pe străzile rămase pustii hoinărea, în legea sa, vântul. Stropii reci de ploaie parcă aminteau că mâine-poimâine în văzduh se vor roti grațios primii fulgi. O nostalgie bacoviană punea stăpânire pe întreaga ființă omenească...    Deși trist, acel sfârșit de toamnă își avea farmecul lui, care,...

Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...Stimați concetățeni de vârsta înțelepciunii!

imagine_principala

   Pe 1 octombrie, împreună cu întreaga comunitate internațională, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor în Etate. Persoanele în vârstă sunt un adevărat exemplu pentru întreaga societate, atât prin experiența de viață bogată, maturitatea gândirii și a luării deciziilor, precum și o serie de aptitudini și competențe care sunt, uneori, pe cale de dispariție, deși reprezintă o moștenire culturală esențială. În această zi semnificativă pentru persoanele în etate, permiteți-mi, scumpii noștri, în numele meu personal și al Consiliului raional Rezina, să-mi exprim stima și profunda admirație față de munca asiduă și devotamentul, depuse pe parcursul anilor, pe tărâmul în care ați activat, față de succesele pe care le-ați înregistrat.

   Gradul de civilizare al unei societăți se determină, mai întâi de toate, prin atitudinea față de persoanele în vârstă. Totodată, oamenii vârstnici fac parte din categoria persoanelor care cel mai mult au nevoie de ajutor din partea statului. Longevitatea este o realizare a sănătății publice, și nu o responsabilitate socială sau economică. În această Zi Internațională a Persoanelor în Etate, să ne angajăm să asigurăm bunăstarea persoanelor în etate și să promovăm participarea lor semnificativă în societate, astfel încât să putem beneficia cu toții de cunoștințele și capacitatea lor. Astăzi vă exprim întreaga stimă și admirație față de succesele și performanțele înregistrate pe parcursul anilor, dedicația și munca depusă la făurirea viitorului în care trăim - ani și caractere, care denotă alese calități sufletești, voință puternică, dragoste de viață și de țară. Vă doresc sănătate și fie ca fiecare zi  din viața dumneavoastră să fie o sărbătoare, așa cum o doriți!

Cu profund respect, Vasile GOBJILĂ, președintele raionului Rezina

 

Video postat recent

Prognoza meteo

Facebook

Acasă

În sus