Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...

Polițiștii, antrenați în acțiuni de redresare a situației

        Zăpada, pe care am așteptat-o atâta timp și care a căzut din abundență în ultimele ore, a reușit să creeze un șir de probleme pentru locuitorii raionului, de altfel, ca și pentru cei din alte unități teritorial-administrative din țară.         În context, Inspectoratul de Poliţie Rezina aduce la cunoştinţa locuitorilor raionului că, pe parcursul nopţii şi până la moment, membrii...Stimați locuitori de vârsta a treia din raionul Rezina! Dragii noștri bunei și bunicuțe!

imagine_principala

    În fiecare an, la 1 octombrie, marcăm Ziua Internațională a Oamenilor în Etate. Cu acest prilej adresez cuvinte de profundă recunoștință tuturor locuitorilor raionului Rezina, ajunși la această etapă a vieții, oamenii, care pe parcursul activității au contribuit enorm la prosperitatea localității natale, a întregii țări și a societății noastre.

    Vă asigur, dragii noștri, că nu uităm eforturile și sacrificiile pe care le-ați făcut ca noi să avem posibilitate să construim viitorul și ne vom strădui să îmbunătățim calitatea vieții Dumneavoastră, să vă fie respectate drepturile pentru a putea trăi în demnitate. Iar generațiile în creștere să vă poarte toată stima.

    În această zi de toamnă bogată, precum anotimpul vieții, pe care îl trăiți, vă doresc tuturor multă sănătate, numai bucurii, bunăstare și liniște sufletească. Sincere mulțumiri, plecăciuni și înaltă recunoștință pentru viața trăită cu demnitate, pentru copii, nepoți și strănepoți crescuți și educați în spiritul celor mai alese și nepieritoare valori general-umane. Mulți ani cu multă sănătate!

Cu multă stimă și recunoștință, Eleonora GRAUR, președintele raionului Rezina

 

 

 

 

Video postat recent

Felicitări

imagine_la_felicitare

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Mult stimați oameni de Cultură din raionul Rezina!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Stimați locuitori ai raionului Rezina!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Mult stimați locuitori ai raionului Rezina!

felicitare completă

Prognoza meteo

Facebook

Acasă

În sus