Botezul Domnului, sărbătorit la Rezina

    Creştinii ortodocşi, care se conduc de calendarul iulian, sărbătoresc astăzi Botezul Domnului. Sărbătoarea se mai numeşte şi Arătarea Domnului, deoarece evocă momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, iar Sfânta Treime i s-a arătat lumii.     Aceasta este una dintre cele 12 sărbători importante pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul...

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

       Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. În această zi Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat, la vârsta de 30 de ani, de către Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Este una dintre cele 12 sărbători importante, praznice împărătești, de pe parcursul anului. Totodată, Boboteaza încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.        Bunul Dumnezeu ne-a da...

Polițiștii, antrenați în acțiuni de redresare a situației

        Zăpada, pe care am așteptat-o atâta timp și care a căzut din abundență în ultimele ore, a reușit să creeze un șir de probleme pentru locuitorii raionului, de altfel, ca și pentru cei din alte unități teritorial-administrative din țară.         În context, Inspectoratul de Poliţie Rezina aduce la cunoştinţa locuitorilor raionului că, pe parcursul nopţii şi până la moment, membrii...Hristos a Înviat!

imagine_principala

   "Astăzi este primăvara sufletelor noastre că Domnul Hristos, ca un soare răsărind din mormânt a treia zi, a alungat iarna cea întunecată a păcatului nostru, pe El să-L lăudăm că s-a preamărit."

   Suntem în preajma Sfintelui Paști! În această zi a Înviat Hristos din morți și ne-a izbăvit de moarte, de robia păcatului și de osânda iadului. Iadul a fost golit și raiul s-a deschis. În această zi îngerii cântă împreună cu oamenii biruința vieții asupra morții. Haideți și noi cu toții să ne veselim împreună cu Biserica lui Hristos că nu mai suntem sub legăturile morții și ale întunericului. Să lepădăm, dar, întristarea, răutatea și grijile cele trecătoare, că Hristos a înnoit lumea prin Înviere. Noaptea Învierii nu cunoaște somn; ea e numai veghe, împlinire și așteptare, întru bucuria nemărginită a biruinței asupra morții. Fie ca această așteptare și bucuria să vă fie sporite de toate bunătățile lui Dumnezeu și să vă devină o necurmată înviere lăuntrică.

   Cu speranță de înnoire spirituală a vieții și de îmbogățire în fapte bune, în lumina și pacea sărbătorii Sfintelor Paști, vă îndemn ca, prin cuvânt și faptă, să duceți bucurie celor săraci și bolnavi, orfani și bătrâni, necăjiți și singuri, astfel încât și ei să simtă că Învierea Domnului Iisus Hristos revarsă peste oameni bogăția iubirii lui Dumnezeu Cel Milostiv. Hristos a Înviat!

     Mult stimați locuitori ai raionului Rezina!

   Vă îndemn ca mireasma Sfintelor Sărbători Pascale să o primiți în suflete ca un moment unic de întoarcere spre pietate, armonie, speranță, toleranță, evlavie... Cel mai frumos pe lume e atunci când suntem mulțumiți și fericiți, învățăm să ne bucurăm de dragostea, care, sigur, mulți nu o au, și mai presus de aceasta, învățăm în viață să prețuim adevăratele valori.

   Fie ca Lumina Divină a Sfintelor Paști să vă aducă tot ceea ce poate fi mai bun pe lume. Bunul Iisus, prin jertfa Lui, să vă fie alături toată viața, mereu viu în sufletul fiecăruia și astfel vom trăi veșnic. La fel, Lumina Sfântă a Învierii Lui să vă lumineze viața, pacea sfântă să vă pătrundă în case și în suflete, lacrima Lui să vă spele toate necazurile. Hristos a Înviat!

Cu respect profund pentru toți dumneavoastră, Eleonora GRAUR, președintele raionului Rezina

Video postat recent

Felicitări

imagine_la_felicitare

Iubiți creștini, frați întru Domnul!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Mult stimați oameni de Cultură din raionul Rezina!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Stimați locuitori ai raionului Rezina!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Mult stimați locuitori ai raionului Rezina!

felicitare completă

Prognoza meteo

Facebook

Acasă

În sus