Prevenim abuzarea copiilor în mediul online

            Unele relații pe care le construiesc copiii pe Internet pot fi periculoase. Chiar dacă i se pare că vorbește cu un adolescent de vârsta sa, nu e sigur cine-i în spatele monitorului și care sunt adevăratele intenții ale acelei persoane.             Păstrați relația caldă cu copilul, adolescentul.             Ajutați-l să gândea...

Stimaţi angajați în ramura construcţiilor din raionul Rezina!

     Tradiţional, în fiecare an, în a doua duminică a lunii august, în Republica Moldova este sărbătorită ziua profesională a constructorilor.      Cu ocazia frumoasei sărbători, vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine, îmi exprim recunoştinţa pentru substanţiala Dumneavoastră contribuţie la construirea şi prosperarea raionului și a ţării. Prin munca asiduă, depusă zilnic pe acest tărâm,...

Subiectul principal - libera circulație a medicilor, pacienților și elevilor din regiunea transnistreană în instituțiile din Rezina

        Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a efectuat, ieri, o vizită în Rezina, unde a discutat cu administrația publică locală, cu medicii locuitori din regiunea transnistreană, care au ales să fie cazați temporar în Rezina din cauza restricțiilor de circulație impuse de Tiraspol, dar și cu pedagogii de la Liceul Teoretic „Olimp”.         Reprezentanții spitalului raional Rezina au vorbit des...Agricultorii s-au întâlnit cu președintele raionului

        Dată fiind situația catastrofală din agricultură, instalată urmare a înghețului din primăvară și a lipsei precipitațiilor, mai mulți agricultori i-au solicitat o întâlnire președintelui raionului, Valeriu Ciorici, în cadrul căreia să dezbată starea de fapt creată și să identifice soluții. Discuția a avut loc pe 28 iulie, iar la întâlnire au participat și Teodor Cuculescu, vicepreședintele raionului Rezina în problemele dezvoltării raionale, și Vera Cernega, șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru, împreună cu angajații direcției.

        Preț de aproape două ore agricultorii și-au spus păsul, concluzia fiind destul de sumbră – dacă nu vor fi susținuți de către stat, o bună parte dintre agenții economici din agricultură vor deveni falimentari.

        Pe final, de comun acord cu președintele raionului, agricultorii au decis să-i solicite ministrului Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului, Ion Perju, audiență pentru a discuta și a identifica soluții de salvare a sectorului.

        Până atunci, însă, la fel, de comun accord cu președintele Valeriu Ciorici, au expediat o adresare pe numele ministrului, în care au punctat și câteva acțiuni, ce, materializate fiind, ar conduce la îmbunătățirea situației. Acestea sunt:

        - acordarea unui împrumut preferențial, pe un termen nu mai mic de 3 ani, din calculul a câte 2 mii de lei per ha;

        - reeșalonarea creditelor, contractate de la băncile comerciale în anul curent;

        - reeșalonarea datoriilor față de furnizorii de pesticide și îngrășăminte minerale;

        - direcționarea ajutorului, acordat de Guvernul RM, pentru achitarea impozitului funciar pe conturile primăriilor;

        - consultarea agenților economici din agricultură la elaborarea Regulamentelor privind distribuirea banilor, care urmează să fie alocați fermierilor în scopul diminuării efectelor înghețurilor din primăvară și secetei din anul 2020.

        Prezent la întrunire, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina, Anatolie Popa, a atras atenția celor prezenți asupra mai multor aspecte, ce urmează să fie respectate la efectuarea lucrărilor agricole, inclusiv asigurarea pazei roadei.

Pentru conformitate, Aculina POPA

               

 

Acasă

În sus