Rezultate îmbucurătoare în ajun de an nou

   Încet, de parcă așteptau să fie numărate, se perindau una câte una ultimele zile ale toamnei. Pe străzile rămase pustii hoinărea, în legea sa, vântul. Stropii reci de ploaie parcă aminteau că mâine-poimâine în văzduh se vor roti grațios primii fulgi. O nostalgie bacoviană punea stăpânire pe întreaga ființă omenească...    Deși trist, acel sfârșit de toamnă își avea farmecul lui, care,...

Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...Recunoștință pentru un om onest, devotat și cumsecade

         Atelierul de lucru cu angajații de bibliotecă, desfășurat pe 28 noiembrie curent în incinta BPR „Mihai Eminescu”, a fost marcat de un moment cu o încărcătură emoțională deosebită. Asemenea clipe le este sortit să le trăiască doar celor, care întreaga viață și-au făcut datoria onest, cu dăruire, cu dragoste și stimă pentru colegi și subalterni. Iar atunci, când vine timpul unui popas mai deosebit în drumul vieții, numaidecât vin și cuvintele de mulțumire și recunoștință. Este și cazul dnei Varvara Rusu, care, după ani de zile dăruiți locuitorilor din comuna Țareuca, în 2003, a venit la Rezina, ca să trudească pe câmpia culturii raionului, inclusiv în funcția de șef al Secției Cultură a Consiliului raional.

         Ajunsă la o vârstă onorabilă, dna Varvara a cedat locul de specialist principal în domeniul biblioteci, patrimoniu și muzee în Secția  Cultură unui coleg mai tânăr, pe care este disponibilă să-l ajute ori de câte ori e nevoie. Mă grăbesc să vă spun că dna Varvara nu ne-a părăst definitiv – aptitudinile și dragostea pentru tot ce e frumos și autentic le va manifesta în continuare în calitate de muzeograf la Muzeul raional de Istorie și Etnografie.

         Cu această ocazie, colegii de lucru din Secția Cultură au decis să-i facă o surpriză, caracterizată de gestul firesc și omenesc al recunoștinței pentru munca depusă de-a lungul anilor. Astfel, în dimineața zilei de 28 noiembrie, în prezența lucrătorilor de biblioteci din raion, dar și a vicepreședintelui Aurelia Grigoriță, i-au mulțumit pentru că le-a fost colegă bună, omenoasă, înțelegătoare, gata oricând pentru ajutor. Printr-un semn de gratitudine i-au mulțumit, din partea tuturor oamenilor de cultură din raion, „pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul culturii, pentru frumosul răsădit în inimile oamenilor, pentru sinceritatea și dăruirea, care vă marchează drumul prin viață. Vă apreciem activitatea și Vă suntem recunoscători pentru fidelitatea cu care ați slujit, ani la rând, lumea artei, frumosului, autenticului și a dragostei de baștină, de valorile nepieritoare ale neamului nostru.

         La acest popas autumnal în drumul existenței, Vă dorim sănătate trainică, viață îndelungată împreună cu oamenii dragi inimii, succese în toate activitățile și tot binele din lume”.

         Semnul de gratitudine a fost însoțit de un cadou și de un mic album, în care și-au găsit loc de casă, imortalizate pe hârtie fotografică, diferite crâmpeie din activitatea dnei Varvara Rusu în Secția Cultură a Consiliului raional Rezina.

         Să ne trăiți, distinsă doamnă! Suntem convinși că activitatea dumneavoastră în cadrul muzeului raional se va cristaliza în acțiuni frumoase, capabile să transforme această instituție într-un adevărat loc de păstrare și perpetuare a valorilor neamului nostru. Multă sănătate și succese!

Aculina POPA

Acasă

În sus