Precizări referitoare la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020

        Ne adresăm către potenţialii beneficiari de această prestaţie socială, reiterând că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. De menţionat, că până la sfârşitul lunii curente mai sunt nouă zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie....

Incubatorul de Afaceri din Rezina lansează campania de selectare a noilor rezidenți

        Oferim:         - 4  spații – oficii/spațiu de producere disponibile pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră (55,96 m², 20,75 m², 16,2 m² și 13,14 m²);         - infrastructură dezvoltată, utilități, pază, internet, acces liber 24/24 ore, 7/7 zile;         - servicii de consultanță și instruiri în domeniul...

Dispoziție 94-RU din 06 iulie 2020, orașul Rezina

„Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispozițieiRecunoștință pentru un om onest, devotat și cumsecade

         Atelierul de lucru cu angajații de bibliotecă, desfășurat pe 28 noiembrie curent în incinta BPR „Mihai Eminescu”, a fost marcat de un moment cu o încărcătură emoțională deosebită. Asemenea clipe le este sortit să le trăiască doar celor, care întreaga viață și-au făcut datoria onest, cu dăruire, cu dragoste și stimă pentru colegi și subalterni. Iar atunci, când vine timpul unui popas mai deosebit în drumul vieții, numaidecât vin și cuvintele de mulțumire și recunoștință. Este și cazul dnei Varvara Rusu, care, după ani de zile dăruiți locuitorilor din comuna Țareuca, în 2003, a venit la Rezina, ca să trudească pe câmpia culturii raionului, inclusiv în funcția de șef al Secției Cultură a Consiliului raional.

         Ajunsă la o vârstă onorabilă, dna Varvara a cedat locul de specialist principal în domeniul biblioteci, patrimoniu și muzee în Secția  Cultură unui coleg mai tânăr, pe care este disponibilă să-l ajute ori de câte ori e nevoie. Mă grăbesc să vă spun că dna Varvara nu ne-a părăst definitiv – aptitudinile și dragostea pentru tot ce e frumos și autentic le va manifesta în continuare în calitate de muzeograf la Muzeul raional de Istorie și Etnografie.

         Cu această ocazie, colegii de lucru din Secția Cultură au decis să-i facă o surpriză, caracterizată de gestul firesc și omenesc al recunoștinței pentru munca depusă de-a lungul anilor. Astfel, în dimineața zilei de 28 noiembrie, în prezența lucrătorilor de biblioteci din raion, dar și a vicepreședintelui Aurelia Grigoriță, i-au mulțumit pentru că le-a fost colegă bună, omenoasă, înțelegătoare, gata oricând pentru ajutor. Printr-un semn de gratitudine i-au mulțumit, din partea tuturor oamenilor de cultură din raion, „pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul culturii, pentru frumosul răsădit în inimile oamenilor, pentru sinceritatea și dăruirea, care vă marchează drumul prin viață. Vă apreciem activitatea și Vă suntem recunoscători pentru fidelitatea cu care ați slujit, ani la rând, lumea artei, frumosului, autenticului și a dragostei de baștină, de valorile nepieritoare ale neamului nostru.

         La acest popas autumnal în drumul existenței, Vă dorim sănătate trainică, viață îndelungată împreună cu oamenii dragi inimii, succese în toate activitățile și tot binele din lume”.

         Semnul de gratitudine a fost însoțit de un cadou și de un mic album, în care și-au găsit loc de casă, imortalizate pe hârtie fotografică, diferite crâmpeie din activitatea dnei Varvara Rusu în Secția Cultură a Consiliului raional Rezina.

         Să ne trăiți, distinsă doamnă! Suntem convinși că activitatea dumneavoastră în cadrul muzeului raional se va cristaliza în acțiuni frumoase, capabile să transforme această instituție într-un adevărat loc de păstrare și perpetuare a valorilor neamului nostru. Multă sănătate și succese!

Aculina POPA

Acasă

În sus