Dragi tineri din raionul Rezina!

   Сu prilejul Zilei Tineretului, am deosebită onoare de a vă transmite cele mai sincere felicitări și urări de bine! Anume voi, tinerii, sunteți sursa de energie, curaj și talent! Anume voi, tinerii, sunteți viitorul și speranța zilei de mâine, a unei societăți dezvoltate și moderne! Anume voi, tinerii, aveți un rol important la dezvoltarea cursului democratic și european al Republicii Moldova! Participarea tinerilor la viața socială, politică, economică a...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 11-15 noiembrie 2019, Rezina

   În legătură cu reconstrucția liniilor electrice (demontarea liniei vechi și montarea liniei noi), va fi întreruptă furnizarea energiei electrice:   11-15 noiembrie 2019 - satul Mateuți (parțial) - 09:00-17:00.    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    11 noiembrie 2019: satele Tarasova, Trifești,...

Sala de sport renovată pentru elevii de la Liceul teoretic "Olimp" din Rezina

    Marți, 05 noiembrie curent, la Liceul teoretic "Olimp" din Rezina, în contextul Săptămânii Naționale a Tineretului, a avut loc ceremonia de deschidere a sălii de sport după o reparație generală.    Evenimentul s-a produs în prezența președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, Lilia Lazari, directorului LT "Olimp", Veronica Gheorghiță, profesorilor și elevilor....Planificarea activităților de tineret la nivel local pentru 2020

   Prioritățile naționale și locale în domeniul tineret, instrumentele statistice de evaluare a necesităților tinerilor, planificarea activităților de tineret, bugetarea în bază de programe, evaluarea modului de planificare bugetară - toate acestea și alte subiecte au fost abordate în cadrul Atelierului de lucru privind planificarea activităților de tineret la nivel local în anul 2020.         Evenimentul a avut loc în incinta Institutului Muncii, în perioada 30-31 octombrie curent, cu participarea funcționarilor publici responsabili de elaborarea și implementarea politicilor de tineret din cadrul autorităților publice locale de nivelul II.

   În cadrul atelierului de instruire, au fost prezenți și: ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei; secretarul de stat în domeniul tineret și sport, Adrian Băluțel; reprezentantul de țară UNFPA Moldova, Rita Columbia.

   În mesajul de salut, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a ținut să mulțumească funcționarilor publici din cadrul autorităților publice locale de nivelul II pentru implicarea de care dau dovadă în procesul implementării politicilor de tineret la nivel local.

   "Contăm foarte mult pe susținerea dumneavoastră în identificarea necesităților, provocărilor și intereselor reale ale tinerilor, fiindcă acest lucru reprezintă punctul de pornire pentru toate acțiunile strategice, programele și proiectele pe care urmează să le implementăm".

   În context, oficialul a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va susține în continuare specialiștii responsabili de domeniul tineret, prin organizarea instruirilor de formare și dezvoltare profesională, în scopul sporirii eficienței utilizării resurselor publice și facilitării procesului de planificare bugetară cu o abordare orientată pe rezultat.

   "Suntem siguri că implicarea tuturor părților interesate, în special, în bugetarea activităților de tineret, va fi utilă pentru planificarea, realizarea și monitorizarea activităților de tineret, va fi utilă pentru planificarea, realizarea și monitorizarea activităților de tineret la nivel local.", a afirmat reprezentantul de țară UNFPA Moldova, Rita Columbia.

   Agenda evenimentului a inclus sesiuni practice, în cadrul cărora s-a pus accentul pe revizuirea cadrului de planificare existent și acordarea suportului pentru elaborarea proiectului Planului anual de acțiuni participativ orientat pe rezultate (în corespundere cu documentele naționale și locale), integrate cu alte sectoare.

       Evenimentul a fost organiz­­­at cu suportul "Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova" al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în colaborare cu partenerul de implementare a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus