„Garderoba Socială” – un Serviciu Modern de Bibliotecă, care a ajutat mulțime de oameni

         Zilele trecute l-am văzut pe părintele Serghei, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Pripiceni-Răzeși, în fața Bibliotecii Publice Raionale ”Mihai Eminescu”. Venise să ia de la bibliotecă o donațe de haine pentru beneficiarii Centrului de plasament pentru copii „Picături de suflet” din localitate. Din discuțiile pe care le-am avut ulterior cu directorul bibliotecii, dna Galina Davâdic, am...

La săniuș în siguranță

         Zilele cu zăpadă sunt o adevărată bucurie pentru copiii care abia așteaptă să iasă la săniuș. Dat fiind faptul că, de multe ori, copiii rămân nesupravegheați de maturi, ei sunt predispuși riscului de a ajunge pe carosabil.          *În cazul, în care ați permis copilului să plece la săniuș, urmăriți dacă nu se joacă în apropierea bazinelor acvatice înghețate,...

Noutăți legislative în domeniul veniturilor populației, în vigoare de la 1 ianuarie 2021

         Mai multe modificări ale legislației care vizează veniturile populației au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Modificările respective se referă la modalitatea de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, impozitul pe venit al persoanelor fizice, acordarea indemnizației pentru familiile cu copii, cuantumul minim garantat, cuantumul salariului mediu lunar prognozat pe economie, dreptul la reexaminarea pensiei pentru...Polițiștii rezineni și-au sărbătorit ziua profesională

     Ziua Poliției Naționale, care tradițional este sărbătorită la 18 decembrie în fiecare an, este un bun prilej pentru a face o retrospectivă a realizărilor, ce persistă în activitatea structurilor Afacerilor Interne. Cert este că, urmare a unui amplu proces de reformare, desfășurat în ultimii ani, Poliția se afirmă, pas cu pas, ca un serviciu aflat prioritar în slujba societății și al cetățeanului.

     Cu această ocazie, sâmbătă, 15 decembrie 2018, în incinta Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina, a avut loc adunarea festivă dedicată celei de-a XXVIII-a aniversare de la crearea Poliției Naționale a Republicii Moldova. Startul evenimentului a fost dat de către formația de dans Miraj, cu compoziția „Dor”.

     În cadrul manifestării, au fost omagiați cei care, zi de zi, servesc cu destoinicie și curaj dreptății, liniștei, siguranței și păcii în societate. Pe parcursul celor 28 de ani, Poliția s-a manifestat ca un organ de stat organizat, bine instruit și gata în orice clipă să apere interesele statului și ale cetățenilor.

     La eveniment au participat președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea, procurorii raionului Rezina și Șoldănești,  primarul de Rezina, Simion Tatarov, angajați ai IP Rezina, veterani ai MAI, primari, șefi ai serviciilor desconcentrate și descentralizate din teritoriu, bunici și nepoței grijulii, lideri ai sectoarelor de vecinătate, agenți economici și societatea civilă. Evenimentul a fost întregit de prezența reprezentantului Inspectoratului General al Poliției, comisar principal, Vlad Negură.

     În mesajul de felicitare, șeful IP Rezina, Igor Botea le-a dorit tuturor celor care își propun să urmeze cu demnitate profesia de polițist urări de sănătate, curaj, perseverență și relizări notorii în activitate. A ținut să aducă sincere mulțumiri veteranilor MAI pentru munca care au desfășurat-o în folosul societății.

    Apoi, șeful Secției Resurse Umane a IP Rezina, Valeriu Galușinschi a dat citire ordinelor de menționare, prin care mai mulți angajați ai inspectoratului au fost decorați cu insigne, grade speciale, diplome de onoare și de mulțumire din partea Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului Național al Poliției, Inspectoratului de Poliție Rezina. Președintelui Eleonora Graur i-a fost înmânată diplomă și medalie „Pentru cooperare” clasa I.

     Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a felicitat întreg efectivul IP Rezina și veteranii poliției rezinene, menționând faptul că angajații IP Rezinaau devenit mai vizibilă depunând eforturi consistente pentru a reacționa de o manieră mai promptă la apelul celor care au nevoie de ajutor, îndeplinindu-și astfel misiunea de a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei.

     La fel, președintele raionului, Eleonora Graur a vorbit și despre proiectele inițiate de către IGP și implementate și în raionul Rezina, cum ar fi: „Din culisele Poliției”, „Supraveghere de Vecinătate”, „Bunicii Grijulii”, „Copil școlarizat - Copil protejat”, „O jucărie pentru zâmbetul copiilor” și „Orășelul siguranței rutiere pentru copii”, care a fost implementat cu suportul Republicii Federale a Germaniei.

     Pe finalul mesajului, dna președinte a adus mulțumiri angajaților IP Rezina și veteranilor MAI pentru muncă, implicare, responsabilitate și le-a dorit să continuie cu succes acțiunile de reformare a sistemului polițienesc și alinierea lui la standardele internaționale, fapt ce va conduce la consolidarea încrederii cetățeanului în poliție și la sporirea nivelului de siguranță al acestuia.

     Cei prezenții la ceremonie a avut posibilitate să facă cunoștință cu tehnica și mijloacele speciale din dotare, precum și automobilele de serviciu. Le-au fost demonstrate aplicațiile și exercițiile din pregătirea specială și de luptă, elementele de luptă corp la corp, prezentate de către angajații Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, precum și expoziția armamentului din dotarea IP Rezina și a Centrului Criminologic mobil.

     În contextul sărbătorii, mai mulți primari din localitățile raionului Rezina au ținut să felicite angajații Poliției cu frumoasă ocazie, apreciind înalt nivelul de conlucrare și parteneriatul pozitiv pe care îl au în activitate cu oamenii legii.

     Organizatorii au avut grijă ca programul să fie unul foarte bine structurat, astfel în scenă a urcat Ansamblul de violine „Rapsodia”, conducător Tatiana Melnic, Ansamblul folcloric „Haiducii”, conducător Ion Frunză și Veaceslav Chiosa.

     Evenimentul a culminat cu o surpriză, în scenă au urcat interpretul Anatolie Mârzenco și formația de muzică folk, Catharsis.

 

Iuliana POPA-CRUDU

 

    

 

    

    

    

    

Acasă

În sus