Copilărie – miracol și magie

        În acest an, în teritoriul raionului Rezina, dar și în întreaga țară, sărbătoarea copilăriei a decurs altfel – preponderent în spațiul online sau în grupuri mici, cu respectarea regulilor impuse de pandemia COVID-19.         Pentru a nu eclipsa din frumusețea și farmecul zilei de 1 iunie, administrația Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina (director...

Aprobat de Guvern! Când și cum vor recupera bugetarii zilele declarate libere de către CSE a Republicii Moldova

         Bugetarii vor recupera toate zilele declarate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) ca zile libere, în timpul stării de urgență, care a expirat la 15 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens, elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), a fost aprobat azi de către Guvern.          Salariații din instituțiile/autoritățile publice urmează...

Acordul în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Turcia a intrat în vigoare la 1 iunie

       Din 1 iunie curent, a intrat în vigoare Acordul în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia şi Aranjamentul Administrativ pentru implementarea Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia. Este al 13-lea  acord de acest fel, aplicat de Casa Naţională de Asigurări Sociale.        Acordul prevede condiţiile stabilirii şi acordării...Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului sărbătorită la Rezina

     Tradițional, în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Lucrătorului medical și a farmacistului. Aceste specialități medicale sunt pe bună dreptate considerate pe cât de dificile și împovărate, pe atât de nobile și umane. Pentru că recunoștința este memoria inimii, astăzi,14 iunie 2018, în contextul apropiat sărbătorii, s-a desfășurat un eveniment dedicat tuturor lucrătorilor medicali și farmaciști din raionul Rezina, unde au răsunat cuvinte alese pentru cei care stau la straja sănătății noastre.

     Prezentă la sărbătoare, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur i-a felicitat și le-a mulțumit pentru că dedică viață exercitării celei mai nobile profesii, ghidându-se de obligația supremă vizată în jurământul lui Hipocrate. Și-a exprimat respectul și recunoștința pentru toți lucrătorii medicali din sistemul de sănătate, pentru farmaciști, dorindu-le să fie mereu plini de energie, cutezanță, răbdare, echilibru și tenacitate, iar toate dificultățile să le depășească cu tărie și stoicism. În semn de apreciere, președintele Eleonora Graur le-a înmânat diplome și flori pentru cei care aduc bucurie în fiecare casă, care dăruiesc o rază de speranță suferindului, tratând boala și sufletul în baza simplei chemări a inimii.

     La rândul lor, conducătorii instituțiilor medicale și-au felicitat și dumnealor colegii, le-au mulțumit pentru faptul că împreună fac o echipă bună în ocrotirea sănătății locuitorilor datorită entuziasmului și ambiției fiecăruia, iar cei mai buni, din partea administrației au primit diplome și flori.

     Sărbătoarea a continuat cu cuvinte frumoase și emoții pozitive, oferite cu drag în scenă de către Vitalina Sașco, Viorel Popușoi și Angela Popușoi în melodiile interpretate.

     Ziua lucrătorului medical și a farmacistului se sărbătorește în fiecare an, fiind instituită prin decret prezidențial, în anul 1994.

Iulina POPA-CRUDU

       

Acasă

În sus