Copilărie – miracol și magie

        În acest an, în teritoriul raionului Rezina, dar și în întreaga țară, sărbătoarea copilăriei a decurs altfel – preponderent în spațiul online sau în grupuri mici, cu respectarea regulilor impuse de pandemia COVID-19.         Pentru a nu eclipsa din frumusețea și farmecul zilei de 1 iunie, administrația Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina (director...

Aprobat de Guvern! Când și cum vor recupera bugetarii zilele declarate libere de către CSE a Republicii Moldova

         Bugetarii vor recupera toate zilele declarate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) ca zile libere, în timpul stării de urgență, care a expirat la 15 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens, elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), a fost aprobat azi de către Guvern.          Salariații din instituțiile/autoritățile publice urmează...

Acordul în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Turcia a intrat în vigoare la 1 iunie

       Din 1 iunie curent, a intrat în vigoare Acordul în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia şi Aranjamentul Administrativ pentru implementarea Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia. Este al 13-lea  acord de acest fel, aplicat de Casa Naţională de Asigurări Sociale.        Acordul prevede condiţiile stabilirii şi acordării...Raportul de activitate pentru anul 2017 a Direcției pentru siguranța alimentelor Rezina

Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor din Rezina , pe data de 8 decembrie în sala de ședință a Consiliului raional, a prezentat raportul activităților realizate pentru perioada 01 ianuarie- 01 decembrie 2017.

În cadrul întrunirii au participat, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintele raionului, Andrei Godoroja, șeful Direcției Controlul Calității și Sisteme de Calitate,Oleg Berladeanu, șeful Serviciu de Monitorizare și Control a Unităților din Domeniul Panificației, Ion Codrean, specialistul principal, Secția Culturi Agricole din teritoriul raionului Rezina, angajații Direcției pentru Sigurața Alimentelor Rezina, medicii de liberă practică, șefii serviciilor desconcentrate, primari și directori de grădinițe din raionul Rezina.

În debutul ședinței, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur a salutat prezența tuturor, în special a reprezentanților de la Chișinău din cadrul ANSA. A menționat că această inițiativă de raport anual este o bună practică pentru a face o sinteză a celor realizate în anul curent. În acest context, președintele raionului a vorbit și despre problema câinilor vagabonzi, un pericol mare al societății. Tototdată a vorbit și despre furnizorul de produse alimentare pentru școlile și grădinițele din raion care se face responsabil de calitatea și siguranța alimentelor.

Ca urmare, șeful interimar al Direcției pentru Siguranța Alimentelor Rezina, Valentin Botnari a prezentat în fața tuturor raportul de activitate pentru anul 2017 și perspectivele colaborării cu APL de nivelul I și II.

Pe parcursul ședinței, șeful Serviciului de Monitorizare și Controlul unităților din Domeniul Panificației, Ion Codreanu a discutat despre procedura de întregistrare a unităților de procesare a produselor vegetale, a mai vorbit și despre procedura achizițiilor materiei prime și a produselor alimentare.

Procedura implementării sistemului de management al siguranței produselor alimentare a fost discutată de către , șeful Direcției Controlul Calității și Sisteme de Calitate, Oleg Berladeanu cu agenții economici din teritoriu.

Vadim Nirca, specialist principal, Secția Cultură Agricolă,  a vorbit despre modificările stipulate în Legea nr. 185 din 21 septembrie 2017, referitor la modificarea și completarea unor acte legislative dar și despre beneficiile ei asupra domeniilor de activitate.

Prezența s-a arătat interesată de temele puse în discuții și au avut parte și de un dialog, adresând toate întrebările care îi frământă.

Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Rezina, este autoritatea administrativă cu activitatea raională din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Responsabilă de implementarea politicii statului în domeniul de reglementare și control pentru siguranța alimentelor și în domeniul sanitar- veterinar, zootehnic, al protecției plantelor și carantinei fitosanitare, controlului semicer, calității produselor primare, produselor alimentare și a hranei pentru animale.

DRSA Rezina conform statelor de personal, sunt angajați 24 de colaboratori, dintre care: funcționaro publici, 14. În cadrul Direcției activează, 3 secții de domenii diferite și anume: Secția Sănătatea și Bunăstarea Animalelor, Secția Siguranța Produselor Alimentare, Sceția Sănătatea Plantelor și Controlul Semicer.

Acasă

În sus