Decizia 4/1 a Consiliului raional Rezina din 05 mai 2017

”Cu privire la acordul primirii în proprietate a unor bunuri” Descarcă aici textul deciziei

Deciziile nr. 3/1-3/5 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 14 aprilie 2017

DECIZIE nr. 3/1 din 14 aprilie 2017, orașul Rezina „Cu  privire la executarea bugetului raional  pentru anul 2016”   DECIZIE nr. 3/2 din 14 aprilie 2017, orașul Rezina „Cu  privire la corelarea bugetului raional cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2017”   DECIZIE nr. 3/3 din 14 aprilie 2017, orașul Rezina ,,Cu privire la rectificarea bugetului raional pentru anul 2017”   DECIZIE nr. 3/4 din 14 aprilie 2017,...

Deciziile 2/1-2/11 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 10 martie 2017

DECIZIE nr. 2/1 din 10 martie 2017, orașul Rezina  ,,Cu privire la implimentarea proiectului de dezvoltare regională ,,Reabilitarea și conectarea drumului local L 165 la drumul național R 20 și coridorul regional nr. 13 M 2 –R 20”   DECIZIE nr. 2/2 din 10 martie 2017, orașul Rezina  ,,Cu privire la rectificarea bugetului raional pentru anul...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Discuții cu vicepremierul Octavian Calmâc

        Aflat într-o vizită de lucru în orașul Rezina, vicepremierul Octavian Calmâc, ministrul Economiei Republicii Moldova, s-a întâlnit cu angajații Filialei Rezina a SA ”RED-Nord” și cei ai SA ”FEE-Nord” din teritoriu. Inițial, vicepremierul i-a vorbit asistenței despre acțiunile Executivului republican în scopul sporirii securității energetice a țării, inclusiv implementarea proiectelor de conexiune la sistemul energetic comunitar prin intermediul României.

        La fel, s-a referit și la modernizarea infrastructurii sistemului, solicitându-le energeticienilor ca, la renovarea rețelelor, să țină cont și de iluminatul stradal, așa, încât atunci când se vor efectua lucrările să fie mai ușor.

        n capitol aparte al discuției cu rezinenii l-a constituit fuzionarea celor două întreprinderi – SA ”RED-Nord” și SA ”RED-Nord-Vest”. Ministrul Economiei a comunicat că în procesul dat se va ține cont de confortul angajaților, de asigurarea lor cu locuri de muncă și că scopul acestei fuzionări îl constituie reducerea costurilor, inclusiv celor operaționale și, eventual, al tarifului pentru consumatorii finali. Ulterior noua întreprindere va fi supusă privatizării.

        Când a venit timpul întrebărilor pentru dl Octavian Calmâc, asistența s-a dovedit a fi destul de activă. Oamenii au dorit să afle răspuns referitor la calitatea și prețul produselor petroliere, gazelor naturale; perspectiva îmbunătățirii calității drumurilor; diferite aspecte sociale; acțiunile conducerii republicane în scopul susținerii tinerilor, inclusiv celor ce doresc să inițieze o afacere etc. Au abordat energeticienii și probleme ce țin nemijlocit de domeniul lor de activitate – este vorba de autorizațiile pe care sunt obligați să le ia de la Inspecția Ecologică în cazul defrișărilor în raza zonei de protecție a liniilor electrice aeriene. Dl Calmâc a promis că va examina aspectul și se va strădui să contribuie la soluționarea lui, or, situația este comună pe întreg teritoriul țării.

        În cazul suspiciunilor de necorespundere a calității sau prețurilor la mărfuri și produce, inclusiv cele petroliere, ministrul Economiei le-a spus oamenilor unde să se adreseze, căror structuri competente, ca să fie ajutați și protejați.

        În soluționarea problemelor ce țin de competența administrației locale, potrivit dnei Eleonora Graur, președintele raionului, prezentă la întâlnire, se va interveni la nivel de raion. Bineînțeles, cu susținerea organelor competente republicane, acolo unde va fi necesar.

Acasă

În sus