Împreună, identificăm soluții

   Însoțită de reprezentanții mai multor servicii desconcentrate în teritoriu, inclusiv cele care activează în cadrul BCIS, dna Eleonora Graur, președintele raionului, s-a deplasat recent în primăriile Horodiște și Mincenii de Jos pentru a se întâlni cu locuitorii și a le facilita soluționarea problemelor cu care se confruntă.    La Horodiște, dumneaei le-a comunicat celor prezenți despre desfășurarea licitației de...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 29.05-02.06.2017, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    29 mai 2017: satele Peciște, Cinișeuți (parțial) - 09:00-17:00;    30 mai 2017: satele Meșeni, Ignăței, Cinișeuți (parțial) - 09:00-17:00;    31 mai 2017: orașul Rezina, str. Basarabia, 8, satul Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;    01 iunie 2017: satele...

Și fetele, și băieții - calificați în finală

   Avem în raionul nostru mulțime de copii frumoși, capabili, dornici de a face carte, dar și sport. În favoarea celor menționate vorbesc și rezultatele recente ale echipelor de fotbal, rezultate despre care voi spune în continuare.    Antrenate în Turneul republican la fotbal "Speranța", echipele de fete-fotbaliste din raionul nostru au reușit să demonstreze adevărate performanțe pe terenul de joc.    Astfel, la etapa raională,...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Sărbători luminate, cu pace și liniște sufletească!

   "Astăzi este primăvara sufletelor noastre că Domnul Hristos, ca un soare răsărind din mormânt a treia zi, a alungat iarna cea întunecată a păcatului nostru, pe El să-L lăudăm că s-a preamărit."

   Suntem în preajma Sfintelui Paști! În această zi a Înviat Hristos din morți și ne-a izbăvit de moarte, de robia păcatului și de osânda iadului. Iadul a fost golit și raiul s-a deschis. În această zi îngerii cântă împreună cu oamenii biruința vieții asupra morții. Haideți și noi cu toții să ne veselim împreună cu Biserica lui Hristos că nu mai suntem sub legăturile morții și ale întunericului. Să lepădăm, dar, întristarea, răutatea și grijile cele trecătoare, că Hristos a înnoit lumea prin Înviere. Noaptea Învierii nu cunoaște somn; ea e numai veghe, împlinire și așteptare, întru bucuria nemărginită a biruinței asupra morții. Fie ca această așteptare și bucuria să vă fie sporite de toate bunătățile lui Dumnezeu și să vă devină o necurmată înviere lăuntrică.

   Cu speranță de înnoire spirituală a vieții și de îmbogățire în fapte bune, în lumina și pacea sărbătorii Sfintelor Paști, vă îndemn ca, prin cuvânt și faptă, să duceți bucurie celor săraci și bolnavi, orfani și bătrâni, necăjiți și singuri, astfel încât și ei să simtă că Învierea Domnului Iisus Hristos revarsă peste oameni bogăția iubirii lui Dumnezeu Cel Milostiv. Hristos a Înviat!

 Mult stimați locuitori ai raionului Rezina!

   Vă îndemn ca mireasma Sfintelor Sărbători Pascale să o primiți în suflete ca un moment unic de întoarcere spre pietate, armonie, speranță, toleranță, evlavie... Cel mai frumos pe lume e atunci când suntem mulțumiți și fericiți, învățăm să ne bucurăm de dragostea, care, sigur, mulți nu o au, și mai presus de aceasta, învățăm în viață să prețuim adevăratele valori.

   Fie ca Lumina Divină a Sfintelor Paști să vă aducă tot ceea ce poate fi mai bun pe lume. Bunul Iisus, prin jertfa Lui, să vă fie alături toată viața, mereu viu în sufletul fiecăruia și astfel vom trăi veșnic. La fel, Lumina Sfântă a Învierii Lui să vă lumineze viața, pacea sfântă să vă pătrundă în case și în suflete, lacrima Lui să vă spele toate necazurile. Hristos a Înviat!

Cu respect profund pentru toți dumneavoastră, Eleonora GRAUR, președintele raionului Rezina

Acasă

În sus