În atenția agenților economici din raion!

         Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită companiile autohtone să participe în cadrul ”Forului de afaceri Moldo-Leton”, destinat explorării oportunităților investiționale și de export ale Republicii Moldova și Republicii Letonia.          Data: joi, 8 iunie 2017.          Orele: 14:00 - 17:00...

În atenția îndrăgostiților de muzica corală!

       Sâmbătă, 27 mai 2017, în incinta Palatului raional de Cultură din Rezina, începând cu ora 10.00, se va desfășura Festivalul Național al Muzicii corale “Teodor Țurcanu”, ediția a treia.        În cadrul festivalului vor evolua corurile: “Doina Nistrului” (orașul Rezina), “Corul de copii al Liceului teoretic “Alexandru cel Bun” din Rezina,...

Două inimi-pereche într-un singur destin

    Se pare că întreaga suflare din satul Buciușca a stat atentă la informația meteo ce se anunța a fi cam ploioasă și rece pentru săptămâna trecută, mai cu seamă pentru zilele de odihnă. Și administrația locală urmărea comunicatele meteo. Și aveau cu toții să se îngrijească de asta, pentru că locuitorii acestei mici localități s-au pus în gând să-și mai facă o sărbătoare de suflet la acest sfârșit de primăvară. Dar,...Android Client

lorem

Acum disponibil și pe Android

descarcă aplicația

Sală de sporturi renovată la Liceul ”Alexandru cel Bun”

   Începutul acestei primăveri s-a lăsat cu un eveniment plăcut pentru colectivul Liceului teoretic "Alexandru cel Bun" din Rezina. După o perioadă, în care sala de sporturi a instituției a fost supusă unei reparații capitale, aceasta a fost inaugurată festiv, spre bucuria tuturor prietenilor sportului.

   A demarat sărbătoarea cu câteva reprezentații ale elevilor din liceu, tineri ce sunt încadrați în diferite cercuri pe interese, inclusiv sportive.     

   Directorul liceului, dna Alexandra Rusu, a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la transformarea în realitate a unui vis mai vechi al colectivului de elevi și pedagogi de la "Alexandru cel Bun". Dumneaei a menționat că metamorfozarea sălii de sporturi a devenit posibilă grație suportului Consiliului raional Rezina în mărime de 240000 de lei, dar și a echipei de constructori care a efectuat lucrările de reparație, mulțumind tuturor, din numele pedagogilor, elevilor și părinților acestora. Inclusiv prin înmânarea câtorva diplome de recunoștință celor implicați în materializarea transformărilor.

   Totodată, dna director a amintit și despre alte proiecte implementate în liceu, la fel, prin contribuția autorităților raionale. Este vorba de reparația capitală a acoperișului, a sălii de festivități, a cantinei instituției preuniversitare, construcția, pe teritoriul liceului, a unui stadion de minifotbal cu înveliș artificial. Pe moment, în derulare este încă un proiect - cel de izolare termică a edificiului, fapt ce va conduce la îmbunătățirea condițiilor de activitate și la economisirea mijloacelor financiare, utilizate pentru asigurarea cu agent termic a spațiilor.

   În alocuțiunea dumneaei, dna Eleonora Graur, președintele raionului, present la eveniment, a menționat:  ”Treptat, situația din liceu se schimbă în bine. Facem toate aceste schimbări ca să putem asigura elevilor condiții pentru un învățământ de calitate".

   În continuare președintele raionului i-a felicitat pe toți elevii, pedagogii, părinții copiilor cu prilejul inaugurării sălii de sporturi, îndemnându-i pe beneficiari s-o exploateze la maxim. În același timp, președintele raionului a avut și o doleanță - păstrarea obiectelor renovate și construite, așa, încât să se poată bucura de ele cât mai multă lume.

   Același îndemn l-au avut și vorbitorii care au urmat - dna Lilia Lazari, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, dl Gheorghe Gâncu, viceprimaru de Rezina, și dl Alexandru Răilean, părinte, membru al Consiliului de administrare a liceului. Toți au apreciat rolul sălii de sporturi renovată pentru copii - practicând cât mai mult sportul, aceștia vor putea fi antrenați într-un alt mod de viață decât cel al operării fără sfârșit pe calculator.

    La rândul lor, elevii, prin intermediul lui Dumitru Vudvud, elev în clasa a XII-ea "B", sportiv de performanță, au mulțumit pentru sala renovată, asigurându-i pe maturi că rezultatul efortului depus de dânșii în această lucrare va fi valorificat și transformat în rezultate demne de cele mai înalte aprecieri.


Acasă

În sus