Ziua Internaţională a Copilului în mediul online. Cum a fost marcată sărbătoarea la Rezina

        Dacă în anii precedenţi Ziua Internaţională a Copilului era marcată la Rezina cu mult fast, de această dată, din cauza pandemiei, de 1 iunie au fost organizate doar câteva evenimente, doar pe online. În unele familii, distracţiile au durat toată ziua, iar buna lor dispoziţie parcă a alungat norii gri de pe cer.    Nici în perioadă de pandemie, autorităţile nu uită de copii...

Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate

        Autoritățile ar putea reexamina deciziile luate cu privire la relaxarea restricțiilor. Aceasta în condițiile în care populația nu respectă îndeajuns noile reguli. Constatarea a fost făcută de șeful ANSP, Nicolae Furtună, la emisiunea „Punctul pe Azi”, la TVR Moldova.          „Noi săptămâna aceasta o să discutăm și am putea reveni la impunerea restricțiilor. O...

Reguli de siguranță pentru elevi în vacanță

            Părinții sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită copiilor pe durata vacanței de vară și să le idetifice ocupații utile.             Elevii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, unde nu circulă mașini: parcuri, terenuri de sport, curți,...Stimați concetățeni de vârsta înțelepciunii!

imagine_principala

   Pe 1 octombrie, împreună cu întreaga comunitate internațională, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor în Etate. Persoanele în vârstă sunt un adevărat exemplu pentru întreaga societate, atât prin experiența de viață bogată, maturitatea gândirii și a luării deciziilor, precum și o serie de aptitudini și competențe care sunt, uneori, pe cale de dispariție, deși reprezintă o moștenire culturală esențială. În această zi semnificativă pentru persoanele în etate, permiteți-mi, scumpii noștri, în numele meu personal și al Consiliului raional Rezina, să-mi exprim stima și profunda admirație față de munca asiduă și devotamentul, depuse pe parcursul anilor, pe tărâmul în care ați activat, față de succesele pe care le-ați înregistrat.

   Gradul de civilizare al unei societăți se determină, mai întâi de toate, prin atitudinea față de persoanele în vârstă. Totodată, oamenii vârstnici fac parte din categoria persoanelor care cel mai mult au nevoie de ajutor din partea statului. Longevitatea este o realizare a sănătății publice, și nu o responsabilitate socială sau economică. În această Zi Internațională a Persoanelor în Etate, să ne angajăm să asigurăm bunăstarea persoanelor în etate și să promovăm participarea lor semnificativă în societate, astfel încât să putem beneficia cu toții de cunoștințele și capacitatea lor. Astăzi vă exprim întreaga stimă și admirație față de succesele și performanțele înregistrate pe parcursul anilor, dedicația și munca depusă la făurirea viitorului în care trăim - ani și caractere, care denotă alese calități sufletești, voință puternică, dragoste de viață și de țară. Vă doresc sănătate și fie ca fiecare zi  din viața dumneavoastră să fie o sărbătoare, așa cum o doriți!

Cu profund respect, Vasile GOBJILĂ, președintele raionului Rezina

 

Video postat recent

Felicitări

imagine_la_felicitare

Stimaţi pedagogi, dragi părinţi, scumpi elevi!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Sincere felicitări tuturor locuitorilor raionului cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Stimate femei din raionul Rezina!

felicitare completă
imagine_la_felicitare

Stimați rezineni!

felicitare completă

Prognoza meteo

Facebook

Acasă

În sus